Jag hoppar hit från min tidigare tråd i "Förändra ditt drickande". Vill se framåt och påbörja en tråd där jag kan samla mina egna tankar nu när jag ska börja jobba med mig själv och se framåt men också gärna få prata med andra..

Jag var lite fundersam över den här kategorin är den rätta, men samtidigt...livet nu handlar om ett liv utan alkohol. Jag är helt grön, bara några dagar nykter men jag hör inte till de som kan hålla ett måttligt drickande och då kändes det ändå passande att börja här. I hoppet om att klara det och inspireras av andra.

Helle

Hej Pärlan.
Vad stark du är och vilken målmedvetenhet du har. Har följt dig sedan ditt första inlägg. Lidit med dig och glädjs med dig i din nykterhet.
Känner mångalikheter. Nu har jag varit nykter i över en månad och vågar se ljust på framtiden. Så länge man inte drabbas av övermod utan påminner sig om att a inte är något för oss. Varför sörja, det finns så mycket annat som är underbart i livet ,, att avstå a är igentligen ingen större förlust, utan en stor vinst, tänk så många fördelar:))
Lycka till Pärlan, du fixar, vi fixar detta.
Stor kram

Pärlan

Vad roligt att höra av dig! Och tack för påminnelsen om övermod..det är en stor fiende för mig!

Idag vaknade jag glad men nu under dagen har en ledsenhet sköljt över mig.. Jag vet inte riktigt vad den beror på, jag är bara ledsen.. Jag tror jag sörjer alkoholen idag. Sörjer det faktum att jag faktiskt inte kan längre, inte ens lite.. Jag känner mig stressad idag, rastlös..vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Det är första nyktra lördagen utan barn på länge..

Sen en svag känsla av att jag kanske har lite mer känslor än jag förstått för en person jag inte riktigt vill ha känslor för..

Lite smårörigt emotionellt idag m.a.o..

Kram!

Läste det du skrev om att du hade kommit på att du nog hade känslor för någon... undrar hur mycket vi egentligen dövar när vi dricker. Och att sorgen kanske egentligen inte är en sorg över att inte kunna dricka a utan de känslor som faktiskt finns inom oss och som nu får utlopp. Vi måste kanske helt enkelt ge utlopp för de känslorna. Titta på en riktig snyftarfilm, läs en bok om elände och frossa lite i sorg ikväll kanske?

Pärlan

Det är en bra idé! Det är det jag brukar göra..fast förr har det såklart inte varit helt nyktert så då har jag ju inte bearbetat något på riktigt ändå..:/

Jag håller helt med om det du säger.. Jag översvämmas av känslor och insikter mer och mer i takt med att jag är nykter längre.. Jag blir lite överrumplad.. Liksom haha..jag tycker alltså OM dig..Fan..? Jag är urusel på att stänga av när jag har känslor för någon..jag kan liksom inte INTE ha känslor, men i det här fallet kommer de inte leda till något så jag måste försöka lära mig nu att låta bli att släppa fram dem..annars kommer saker sluta i kaos och det orkar jag inte just nu..

Pärlan

3 veckor nu utan alkohol. ☺ Har känt sug några gånger, inte på ett sådant sätt att jag velat åka och köpa men mer som en ambivalens över att behöva vara nykter för alltid. Märker att tankarna börjat vandra till andra lösningar, regler om att få dricka en gång i månaden..mitt gamla jag som vill försöka fuska mig till en kompromiss. Saknar min fulla personlighet. Men läste här för ett tag sedan att känslan att man inte känner sig lika glad och sprallig också är övergående.. Med det i minnet försöker jag mota undan de tankarna och förstå att det blir bättre sen. :)

Efter många om och men fick jag äntligen antabus idag så nu har jag börjat med det. Tänker att det nog kommer att hjälpa mycket att veta att det faktiskt vore farligt att dricka. Ingen risk för impulssug nu iaf och det känns bra!

Humöret har gått upp och ned dock..var tredje/fjärde dag blir jag extremt nedstämd, gråter och mår dåligt över saker i livet som är jobbiga just nu men nästa dag känner jag mig plötsligt vanlig igen.. Inte mycket att göra åt det än att bara ta det för vad det är. :)

Bedrövadsambo

Klokt att börja med antabus tror jag. Då får din vilja hjälp på vägen. Automatiska tankar som poppar upp kan man lära sig bryta med medvetna tankar. Typ om man ofta tänker "jag kan inte", så kan man istället direkt tänka medvetet "jag ska prova och göra mitt allra bästa". Så när din hjärna börjar försöka övertala dig att "bara dricka lite" så kan du istället medvetet tänka... Ja, det bestämmer du. Kämpa på!

Helle

Grattis till tre nyktra veckor Pärlan.
Jag har varit nykter i över 40 dagar och börjar känna att livet är på väg tillbaka. Visst kan jag få impulsivt sug ibland, känna uppgivenhet. Livet som nykter är inte bara en dans på rosor, men det är det inte för dem som inte har våra problem heller. Även om vi tycks tro det ibland, att alla är så lyckade och har det så bra. Så är det sällan, alla har sina problem . Att döva det med a löser , som vi vet inget.
Skapar bara ångest, skam och självförakt.
Jag tror att när man kommer över sorgen efter sin följeslagare ,ambivalensen och rastlösheten lagt sig, kan hitta tillbaks till sitt " riktiga jag".
Jag känner mig starkare och tryggare för varje dag som går, men vet att jag ständigt måste påminna mig om varför jag inte ska dricka. Då blir det inte så svårt. Jag har aldrig gillat den jag blir som onykter. Blir aldrig dum eller agresivt , bara korkad och patetisk. Däremot har jag verkligen älskat känslan av att släppa kontroll och krav, få försvinna bort.
Nu lever jag, med allt vad det innebär:)
Kämpa på pärlan, du är inte ensam.

Pärlan

..sedan jag slutade dricka idag. Det går trevande bra. Trevande använder jag som beskrivning eftersom jag väldigt mycket fokuserar på en dag i taget och de behov och känslor jag har för stunden.

Känner fortfarande att jag har begränsat med energi och därför undviker jag att ta mig för för mycket. Jag kan som idag känna att det finns ett flertal saker jag skulle vilja och borde göra men vet redan nu att jag måste skala bort iaf 3 av 5 bara för att inte känna mig stressad eller köra slut på energin. Slutar det med att jag inte gör något av dem utan hellre ligger i soffan och ser på tv resten av dagen är det också okej.

Jag känner att det är lite tråkigt, jag känner mig tråkig och mitt humör är ganska beige. Blir inte så värst inspirerad av något just nu och energin är som sagt låg. Men jag vet att det är normalt att känna såhär i början, kanske t.o.m en längre tid, så tar ingen stress över det. Jag tar det för vad det är. Man dör inte av att ha tråkigt eller känna sig tråkig, man anpassar sig och är tacksam för de ögonblick av positivitet och glädje som kommer nu som då.

Det är en resa till att förändras som person men förändras gör man på sikt..inte över en natt, eller en månad utan successivt under resans gång.

Ellan

Känns som en sund beskrivning och att fokusera på en sak i taget, nykterheten. Allt andra är inte viktigt just nu. Kan jag? Vill jag? Är det bra för min nykterhet? Frågor att ställa till sig själv av ren omtanke. Var snäll mot dig själv och låt det vara beige ett tag. Jag har 360 dagar idag och det har varit en trevande resa. Tacksamhet överväger det mesta. Att vara ärlig mot sina nära och att arbetsgivaren vet är en stor hjälp på vägen. Att kunna tillfriskna i små steg. Att komma underfund med sig själv tar tid. Att köra på i 110, styra och ställa överallt, finnas till hands överallt mm mm har ju någonstans fått oss dit vi är idag. Den vägen är ju inte hållbar. Så du är klok som ger dig själv tid.
Stor kram!❤

Hönapöna

Grattis till 4 veckor Pärlan!!! Ja det tar nog ett tag innan energin är helt tillbaka. Är rätt orkeslös jag med. Men det är kanske inte så konstigt. Kroppen har fullt upp att reparera det vi har förstört.

Kram❤

Bedrövadsambo

Grattis till dina fyra nyktra veckor! Min sambo är också rätt nedstämd, men sånt är ju livet. Upp och ner. Efter regn kommer alltid solsken.