Har inte behövt smyga med mitt drickande men har märkt på sista tiden att min sambo reagerat på hur ofta, vilken alkoholstyrka och hur många öl jag dricker.
Så ikväll smög jag för första gången med mitt öldrickande.

Köpte 4st lite starkare "finöl" som jag gillade och hade med hem i väskan efter jobbet.
Sen ikväll drog hon till jobbet för att jobba natt. Då packade jag upp väskan och stoppade dem rakt in i frysen i 30min så de skulle bli kalla.

Vet att det är snett men kunde inte motstå att göra det, hur motstår ni andra?
Behöver råd/tips/stöd.

AlkoDHyperD

Din sambo har reagerat på ditt drickande. Var ärlig mot dig själv, vad tror du hon reagerar för?
Smygandet kanske beror på att du innerst inne ser att hon har rätt och att bli konfronterad skulle tvinga dig antingen sluta/dricka mindre eller motivera ditt val.
Kan du motivera ditt val för dig själv när du väljer att dricka? Eller är du orolig för att det är alkoholen som bestämmer?
Är din fråga här om detta är en varningssignal, isåfall är svaret Ja.
Berätta gärna mer

En känd reaktion kan just vara detta att få göra något "förbjudet", som att dricka i smyg. Läge att fundera över ett annat sätt att kanalisera det spänningssökandet?

AlkoDHyperD

Tror det är så jag funkar också. Komma undan i vardagen med att vara påverkad utan att någon märker det. Nästan lika mycket kick i det som ruset i sig. Var så jag började i yngre tonåren också, och inte som många andra som börjar tillsammans med kompisar

Potatisen

Hur kommer det sig att du är inne på den här sidan? Det kanske inte bara är din sambo som tycker att du dricker för mycket? Kanske även du har en tanke om din konsumtion? Låt det inte ta lika lång tid för dig som för mig att erkänna att jag är alkoholist. Det är en förutsättning att erkänna sin sjukdom, innan man kan behandla den. Jag säger inte att du måste gå på ett AA- möte men det kan va en möjlighet. Ring AAs telefonjour. Det finns öppna möten som man kan besöka där man inte behöver vara alkoholist för att deltaga, du kan även ta med din sambo som stöd på dessa möten. Gå in på AAs hemsida så hittar du numret till jouren eller till möten i närheten av dig. Önskar dig ett lycka till och välkommen om du väljer att söka dig till AAs gemenskap.

Janne

För min del blev det skitbra att erkänna för mig själv, för min partner, för mitt X, som jag har barn med, att jag är alkoholiserad och tagit emot hjälp.

Mest har jag grämt mig för barnets mors reaktion, hon svarade så här: "Jag kommer stötta dig i allt du behöver". Snacka om att halva ångesten försvann direkt.

Det som skrämt mig att erkänna att jag är alkoholist är att jag alltid trott att jag inte kommer få dricka alls då, inga bira med polarna, ingen Chabli på altanen. Ingen burköl vid grillen.

Ser jag tillbaka på mina sista år så har stunderna med polarna, chablin på altanen och burkölen varit betydligt få. Flest gånger har varit smygpimplandet i kylen. Försöka öppna en flaska Rom utan att det hörs.

Så försök skära ner nu medan det finns tid. Hur du gör det är din sak, men kanske börja med varannan dag och då bara tillåta dig X öl. Problemet är att efter 2-3 öl är det jäkligt svårt att motivera sig att inte hämta en till och att springa på bolaget varenda dag är ju heller inte så lockande.

Janne

Börja när familjen lagt sig. Fortsätt när de gått iväg till skola/jobb på morgonen. Sov några timmar på eftermiddagen. Klart de märker att man är lite gladare, men inte vilken satans mängd jag satte i mig.

Och lukten? När man dricker så mycket så stinker man.
Räcker inte med att försöka borsta tänderna och duscha, det sitter i huden.
Och mina ögon blev gula sist. Seriöst så såg jag fan radioaktiv ut.
Självlysande ögonvitor.

Tusen tack <3 Kram till fina dig. Vi är vänner såklart. Inte därute men härinne. Gott nog för mig :D

Janne Jag tror absolut inte att du hittar på. Inte för en enda sekund.
Har druckit på exakt samma sätt. Med fula gula ögonvitor som följd.
Nu nykter i 7,5 månad :) Så numera har mina blå ögon vita ögonvitor igen
;D