Hej!
Jättesvårt att bara skriva här och nu!
Men jag vet att jag dricker ohälsosamt! Två föräldrar som är alkoholister och jag som någonstans tror att jag kan ha ett sunt förhållande till alkohol?! Egentligen omöjligt! Jag dricker inte varje dag, men dricker mycket varje gång! Och tar varje chans till att dricka om det går! Nu när jag skriver så rannsakar jag mig själv och inser hur sjuk jag är!! VAD SKA JAG GÖRA? Jag har försökt länge att inbilla mig att jag inte har problem, men det har jag ju! Jag kan inte bara ta ett glas vin, eller en öl! Jag dricker en flaska eller 15 öl! varför är det så? Ofta känner jag att jag vara bör försvinna, för min man, för min familjs skull! För allas skull!

Ellan

Hej,
Du har kommit fram till någonting väldigt viktigt; du dricker ohälsosamt. Det räcker för nu, du behöver inte sätta någon mer etikett på det just nu.
Vad du kan göra nu är lite upp till dig själv. Många testar en längre vitare period för att komma underfund med sin relation till alkoholen. Andra tar hjälp direkt exempelvis genom att gå på ett AA-möte för att möta likasinnade, samtalsstöd via kommunen el annan beroendeenhet. Flera skriver här på forumet varje dag för att få ur sig tankar och känslor kring sitt förhållande till alkoholen. Det går atg bli fri och det går att landa i ett gott mående. Det blir bara värre och värre och vi mår bara sämre och sämre. Jag drev mitt beroende ganska långt tills jag accepterade läget och bröt helt. Har du någon att prata med? Ensam är sällan stark mot alkoholens makt över oss.
Välkommen hit och stor kram!❤️