Jag har varit gift med min man i åtta år och när vi träffades var han en stilig man, vägde åttio kilo och vi levde ett aktivt liv. Det jag inte visste då var att min man, vid upprepande tillfällen i sitt liv, druckit alldeles för mycket.
Efter hand som åren nu har gått har hans alkohol konsumtion ständigt ökat och nu undrar jag hur länge hans kropp ska orka.
Han dricker kopiösa mängder!
Varje kväll dricker han minst 4-5 starköl, ofta också en eller ett par drinkar.
I fredags smög han in en flaska vodka från Systembolaget och den var nästan tom i lördags morse.

Han har ökat 30 kilo i vikt, orkar ingenting, dricker och sover.
Jag bönar och ber, jag hotar , jag resonerar, men ingenting hjälper.
Han kan skärpa sig en kort tid men sedan är han tillbaka igen.
Det värsta är hans sätt att prata, det är som om han förändrats, han upprepar saker, pratar som om han var en 90 åring.

Jag står inte ut, vad gör jag?

Saga689

Hur är din situation ang bostad? Har ni barn tillsammans? Jag känner igen detta i min sambo. Att upprepa sig, prata som en 90-åring.

Pyret100

Min man har två barn sedan tidigare och ett litet barnbarn, men det är mest jag som håller kontakten med dem. Han orkar bara med sig själv och sitt drickande.
Vi bor i hus tillsammans , ett ljuvligt hus med en underbar trädgård , den trädgården är min räddning.
Vi har också två ljuvliga katter som alltid finns vid min sida. Vi hade kunnat ha ett härligt liv om inte min man var alkoholist..
Jag vänder och vrider på detta, ena dagen är jag beredd att bara gå, nästa dag är jag beredd att slåss mot alkoholen. En meningslös kamp..
Jag är nu sjukskriven för depression/ utbrändhet, jag ramlade ihop totalt på mitt jobb och fick panik ångest.
Då lovade min man bot och bättring, men ingenting har hänt. Han är inte elak eller aggressiv, men hans minne sviktar, han pratar konstigt och han rör och beter sig som en 90 åring. Han har gått upp 30 kilo i vikt och är fet och plufsig, men det bekommer honom inte..
Vem har sagt att livet ska vara enkelt? ?

jag såg era inlägg nyss, är inte så aktiv här numera. Är precis på väg bort, läs vad jag skrev till Körsbärsträd här imorse. Läs också andra trådar. Ni kan inte få era män att sluta dricka, försök samla kraft och stötta varandra att ta tag i era egna liv!
Kram / mt

Bedrövadsambo

Han kommer aldrig att tro att du menar allvar om du kommer med tomma hot. Han kommer aldrig att bli nykter om han inte vill det. Du måste kräva att han väljer - alkoholen eller dig och ert gemensamma liv. Sen kan du förstås stötta, men han måste välja och verkligen vilja det.