Jag och min sambo har varit ihop i snart två år och allting är superbra förutom på helgerna när han gärna vill supa ner sig själv. Jag visste redan i början när vi blev ihop att han var alkoholist och gick till en övervakare pga sitt drickande. Pga att han gick dit fick han inte dricka på ett år så det första året vi var ihop har han inte druckit på ett helt år och det är jag 100% säker på. Men när övervakningen gick ut och han fick börja dricka igen drack han inte jätteofta utan helt normalt med mig och våra vänner. Men på senare tid vill han gärna dricka 5-10 öl på fredagen och på lördagen köper han ytterligare 10 öl som han dricker och ibland kan det hålla på så ända till måndagen eller tisdagen och då skiter han i att gå till jobbet för att dricka. Grejen 'är att han inte äter någonting under de dagar han dricker. Det jobbigaste är att han börjar ALLTID bråka med mig när han dricker och då bråkar vi i 4-5 dagar tills han är nykter. Han säger att han kan lika gärna få dricka för att jag shoppar så mycket men jag tycker inte det är samma sak. Dessutom blir han rätt elak när han dricker, han klankar ner på mig och skriver långa otrevliga meddelanden till mina vänner och familjemedlemmar.Han hade absolut fått ta en öl en kväll ibland men när han dricker så mycket utan äta så många dagar i rad känns det jobbigt. Vad ska jag göra?

Du och din sambo har varit tillsammans två år. Första året drack han inte alls, när han sedan var utan övervakare började han dricka och dricker nu 3-4 dagar i sträck. Detta innebär inte bara en oro utan också en stor energiåtgång till bråk för er båda låter det som. Du vill verkligen få en förändring på det här. Du frågar vad du ska göra. Ett klokt steg är att berätta såhär som du gör här. Kanske har du också börjat läsa runt hur andra gör och hittat något tips som kanske skulle kunna fungera för dig?

Hur ser övrigt stöd ut för dig?

Fortsätt skriv och läs på forumet, hoppas något här blir hjälpsamt för dig.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Ja du kan inte förändra hans drickande tyvärr, det kan bara han ändra på genom att komma till insikt. Du måste ställa frågan till dig själv. Vill jag leva så här? Troligtvis kommer det inte bli bättre och enligt han själv har han nog inga bekymmer. Om du läser andras trådar kommer du snabbt inse det jag skrev ovan.

fungerar aldrig. Försök samla ihop dig och ta ett rejält samtal med honom när han är nykter. Berätta om hur du tänker och känner och se hur det landar så du vet hur du vill gå vidare. Jag talar utifrån egen erfarenhet nu; jobbar med liknande problematik. Lycka till nu!