Hej allihopa..
Har väl länge förstått att jag har problem med alkoholen. Växt upp med en pappa som drack sig full varje helg (även vardagar) men som numera är nykter alkoholist. Jag är 24 år och har druckit en hel del ensam. Gömmer det för min sambo, vet inte om han kanske förstår någonstans ändå.
Är så besviken på mig själv, innan gårdagen hade jag "verkligen bestämt mig" för att sluta dricka. Hållt upp i två veckor. Men så BOM. Där sprack det löftet, ännu en gång. Vill verkligen klara det här på egen hand. Vill försöka, försöka på riktigt den här gången. Därför börjar jag med det här forumet. Som en mental påminnelse hela tiden. Tänker skriva här varje dag, jag lovar, och varje dag ska jag skriva här nykter. Ifall det inte håller, söker jag hjälp på vård centralen.

slutanu

Är också uppväxt med en pappa som var alkoholist. Han hade dock ett annat dryckesmönster än vad jag har haft. Han var periodare och hade långa perioder av nykterhet för att sedan supa under långa perioder. Jag har druckit mig full varje helg under flera års tid. Har märkt att jag på sista tiden även har varit sugen på att dricka på vardagarna. Nu för jag ett allvarligt försök att sluta helt. Är livrädd att sluta som pappa, han dog av sviterna av sitt alkoholmissbruk, alldeles för tidigt.

Fortsätt att läsa och skriva här, det är ett jätte stöd!

5maj

Tack för era svar <3
Idag blir andra dagen. Jag har precis som du druckit alldeles för mycket på helger, men även ibland (antar att jag på det sättet är lite av en periodare) på vardagar, själv.. Skäms ihjäl bara av att skriva det här. Men antar att ärlighet är det som kommer att hjälpa en på vägen. Är med livrädd att sluta som min pappa! Känns ju som att det går på den vägen ifall man inte tar det i det i tid. Hoppas vi kan stötta varandra i det här forumet!
Lördag idag och känner mig inte alls sugen (med tanke på att jag var rätt rejält på det i torsdags).. Hade sån extrem ångest igår när jag liksom "kom på mig själv" med vad jag håller på med. Blev rädd och kände att jag knappt känner mig själv när jag ser mig själv i spegeln.
Att springa är något som funkar för mig. Sprungit både igår och idag och känner sådan lättnad efteråt. Försöker att tänka att för varje "glas" jag står över får jag en liten belöning av något slag. Tänker att ett glas ute går för cirka 60-70kr. Och det stannar ju inte vid ett glas. Då köper jag istället något litet till mig själv. Kanske ingredienser till en extra god middag. Tja. Det är vad jag försöker just nu som gör mig motiverad..

slutanu

Klart att du ska belöna dig själv! Det blir mycket pengar! Vilken god middag du får ikväll!

Xavier

Jag är också ny här. Välkommen hit! Och fortsätt kämpa! ?? har liknande bakgrund med en pappa som dricker på tok för mycket och jag vill inte heller sluta som honom. Viktiga är att kedjan av alkoholmissbruk slutar nu. Var stark! Pepp pepp pepp!