Hej på er!
Jag har precis blivit medlem och ska försöka berätta mer om mig och min situation när jag har blivit redo för det.

Just nu står jag och väger mellan om jag ska erkänna för mig själv och min sambo att jag har problem eller ej. Om jag erkänner kommer jag aldrig mer/sällan kunna dricka och njuta av de positiva effekterna, men å andra sidan sänker jag mig själv om jag inte gör det. Känner ni igen den ambivalenta känslan?

Hur gjorde ni när ni berättade för era närmsta? Jag funderar på att göra det ikväll men vet inte hur jag ska börja. Det känns så overkligt och som att det händer andra men inte mig. Jag känner mig helt enkelt fånig och som att det är nåt jag "hittat på". Jag är rädd att jag lite snabbt kommer berätta och sedan skratta bort det, eftersom jag själv inte har landat i det hela och bestämt mig för om jag vill sluta eller ej. Funderar på att skriva ett brev för att få med allting jag vill ta upp. Har någon av er gjort det?

Jag känner att det här blev ett flummigt inlägg men jag hoppas ni förstår det ändå. Hursomhelst, hur har ni andra gjort när ni berättat och känner ni igen känslan "berätta eller ej"?

/Nervös och velande tjej i 30-årsåldern som dricker för mycket och i smyg.

Anders 48

Välkommen hit! Vad bra att du hittat hit - och att du uppenbarligen har reflekterat ett tag över hur du och alkohol fungerar tillsammans..... Här kan du få tips, kommentarer och stor förståelse från andra kloka själar som själva har problem - eller anhöriga/vänner som har problem. Vet att det är svårt att berätta - men det känns som att de flesta redan har fattat, eller iaf anat. Om du vill sluta helt, eller dra ner måste du ju bestämma själv. Men din sambo kanske förstår - och kanske vill stötta dig i det beslut du tar? Läs och skriv härinne - så kanske du kommer fram till hur du vill göra......

Ellan

Hej och välkommen hit!?
Jag behövde inte berätta. Det var snarare tvärtom. Min man kommenterade allt oftare mitt drickande. Vilket jag då försökte gömma och smyga med. Han märkte oxå det till slut. Visst hade vi pratat om det tidigare men då var jag inte redo att helt bryta. Jag förstår din tveksamhet till att inte berätta då du i och med lyfter fram problemet i ljuset och det blir en sanning. För din egen skull och för er relation, berätta för honom. Ju tidigare du kan sätta stopp för ditt drickande desto bättre. Det riskerar att erskalera och lögner och hemligheter är inte bra för någon.
Ta hand om dig!
Kram fr Ellan ?

en gräns för mig att berätta för min man. Det tog kanske 10 år innan jag bestämde mig att göra det.
Jag viste om det att OM jag berättar då får jag aldrig dricka mer. För att då vet han.
Jag hade massa anledningar att inte berätta. Och jag fortsatte dricka i smyg.
Jag berättade en vecka efter "det riktiga" beslutet och jag har tur att ha en man som visste hur han skulle reagera för att hjälpa mig.
Ord?
"Så klart lurade jag dig och du har rätt att känna dig besviken, ledsen och arg. Men i första hand lurade jag mig själv och jag är bestämd att sluta med det. Jag blir jättelycklig om du har fortfarande lust att stödja mig"