Hej, tänkte bara höra om nån har erfarebhet av att söka hjälp på Riddargatan 1? Jag vill jättegärna ta all hjälp men är rädd för indraget körkort, indragen vapenlicens samt det värsta scenariot att socialstyrelsen på nåt sätt hittar en diagnos i min journal och drar in min legitimation.
Knepigt.

Malta

Hoppas du hittar stöd, för jag har inga svar. Oftast förväntar vi oss värre konsekvenser än vad det blir i slutänden. Sök hjälp. Ta det sen därifrån. Ett ex blev av med vapenlicensen utan att ha A-problem, men han slog sönder ett offentligt fönster i ren ilska. Har du kommit till den punkten att du funderar på att ta hjälp, så ta den. Oftast blir det inte bättre, utan det får värre konsekvenser. En bekant sköt huvudet av sig vid 25-års ålder och lämnade en sörja med massa ledsna anhöriga. Och hen var inte heller A-beroende eller ens missbrukare. Det enda jag menar är att jag sett ofantligt mycket gå snett när någon försöker hantera det på egen hand istället för att be om hjälp. Så tveka inte, ta hjälpen. Inga konsekvenser är värda att låta bli. Även om jag förstår ditt dilemma.

Barcelona2017

Tack för input, det där med vapenlicens är väl iof inte så känsligt eftersom jag inte skaffat nån än utan enbart har jägarexamen, så ingen fara för händelser av ovanstående karaktär:)
Däremot är ju bil och jobb hyffsat viktiga för mig...
Just nu funkar viljan bra mot vin/ölsug. Får se hur resten av Maj utvecklas och sen ta beslut. Tack än en gång för stödet:)