Hej!

Efter år av misslyckade försök att "lära mig dricka normalt" börjar jag inse att jag nog inte kan det och att det bästa är om jag inte dricker alls. Till min stora sorg :( Jag har dessutom börjat misstänka att jag har borderline då jag känner igen mig på i princip alla de kriterier som kännetecknar en person med borderline. Missbruk av alkohol eller annat är tydligen vanligt bland annat...

Är det någon annan som har borderline? Och hur fick ni diagnosen?

Annie

Hej!
Jag har också funderat i sådana banor när det gäller mig men har upptäckt att mina symtom som passar in på borderline avtar om jag varit nykter en tid. Tror att alkoholen ställer till det i huvudet en ganska lång tid i efterhand för mig (även efter att bakfyllan lagt sig). Vad tror du om det? Det kanske inte stämmer in på dig men värt att fundera över kanske.

Jag vet inte hur gammal du är men jsg tror att borderline brukar debutera i unga tonåren. Jag hade inte några sådana symtom när jag var tonåring (drack aldrig då) utan det har kommit på senare år

Stienna

Jag fick min diagnos när jag var 22 (är snart 29 nu), då hade jag levt med lättare symtom länge som bara blev värre och värre. Jag hade inte börjat dricka på "allvar" då. Jag gick igenom ett test med min psykolog, det behövs alltså ingen större utredning utan man fyller i massa papper och pratar med en psykolog som sen kan sätta diagnosen. I mitt fall var det självskadebeteende, det klassiska svart-vita tänkandet och flyktbeteenden som var de största indikationerna. Och så den där manipulativa sidan som jag gärna inte erkänner... Sen är det såklart ett jättestort spann, vissa personer kan vara i stort sett "normala" för att man kan kontrollera sina känslor och impulser, medan andra är helt utlämnade till sina inre spöken. Men alkohol gör det helt klart värre! Jag blir ett borderlinemonster när jag druckit för mycket när jag är ensam hemma. (Har flera gånger slutat väldigt illa...)

Jag fick som sagt min diagnos innan jag började dricka, och jag tycker att du borde vara nykter ett tag innan du genomgår en diagnosundersökning!

Kram!