Nu har jag fått nog! Ägd av vinet. Drack till igår igen och nu orkar jag verkligen inte mer. Nu har jag laddat ner appen som nån tipsade om här på forumet. Nu startar min resa!

Nu har jag varit nykter i 0.03 dagar. Alltid nåt.

Aktiviteter med jobbet i veckan. Har beställt läsk till maten. Kom igen alkoholhelvete, nu börjar matchen och jag kommer vinna!!!

Restart2017

Kommer segra ??
Lycka till och kom ihåg läsk är faktiskt godare om man bortser från ruset

Kämpa på! Hur känner du dig.

Jag ska också försöka nu! Sista fyllan i lördags. Jag blev nyfiken på vad det var för app du laddat ner?

Hej. Sista fyllan igår. Så jag är bakfull och har inte tagit mig iväg till jobbet ens.... så jag mår skit faktiskt. Men beslutsam. Kämpa på du med!! Vi klarar det! Den heter Sober time appen. Där ser man verkligen de små små stegen av framgång :-)

- den appen ska jag kolla upp! Vi kämpar ihop, det är så fint med det här forumet. Sånt man försöker dölja för alla kan man prata öppet om här, känns det som!

Tack fina ni! Ja, nu mår jag bättre. Jag tog mig i kragen och for iväg och jobbade till slut. Hade jag inte gjort det så hade vinhelvetet vunnit och det vägrar jag. Nu har jag ätit en nyttig middag och druckit lightläsk till. Vet att utmaningarna finns där framme men just nu är jag glad och tacksam för den här dagen.

Ellan

i taget räcker långt. Vi behöver inte tänka längre för då riskerar det att bli övermäktigt. Ett tips är att varje morgon skriva ned en liten plan för dagen och ta beslut om vad som gäller. Att sedan på kvällen reflektera och se vad som gått bra och vad som kunde gjorts annorlunda är nyttiga verktyg. Att ge sig själv ett löfte om en dags nykterhet är hanterbart. En längre tid kan vara svårare. Var snäll mot dig själv i övrigt. Det är tufft att bryta en vana men det går.
Styrkekram!?

Gick även den. Planering för fest på jobbet. Anmält mig som chaufför. Just nu känner jag, så skönt det ska bli att slippa vara bakis när alla andra är det.

Evigt ung

Att vara chaufför är ett effektivt sätt att hålla sig nykter på. Dessutom ser man tydligt vad alkoholen gör med oss människor.
Pigg, glad, upprymd och pratsam i början av kvällen.
Senare på kvällen kommer andra sidor fram:
Dryg, högljudd, knäppa uttalanden, djupa diskussioner där båda parter upprepar samma sak gång på gång, melankoliska eller aggressiva tendenser osv.
Grattis till dag 2, bra jobbat! ?

De gick de med. Igår var det fest på jobbet. God mat. Jag drack min läsk och kände mig stark. Det jobbigaste var när det första glaset intogs. Sen gick det bara bra. Vi var till och med på krogen och jag var glad och nöjd.

Idag har det varit jobbigare... kände på eftermiddagen, suget efter vin... drack inget vin. Sysselsatte mig med annat och suget försvann.

... och fredag. Eftermiddagen var skitjobbig. Sug efter vi x5... men jag har inget druckit idag heller. Lite senare på kvällen gick suget över. Vill tipsa om saker som smakar ingefära. Verkar effektivt att ta vid vinsug!

Mimmla

har jag också märkt funkar!
Grönsakssmoothie med ingefära ger faktiskt lite "drinkkänsla". :-)

Janne

Beroendehjärnan är ju intressant att fundera på i isolerad form. Själv drack jag kopiösa mängder citronvatten. Jag klyftade till o med upp citroner och lade i burkar med lock i kylen. Tog en hel låda i frysen för min is och drack säkert 3-4 liter varje kväll de första nyktra dagarna.

Ingefära hade jag under läppen vid ett snusslutningsprojekt för några år sedan.

det går bra för dig! har du klarat fem dagar klarar du lätt fem och en halv!

Helgen har gått. Lördag var förjävlig. Vansinniga känslor av ensamhet och meningslöshet. Hade jag haft vin hade jag druckit. Hade inget. Levde igenom känslorna och på kvällen mådde jag lite bättre.

Idag har varit en bra dag! Jag har gjort massor med nyttiga och bra saker

Ellan

till din första vecka.❤️ Starkt att du stannade kvar i den tunga känslan i lördags. Så sjukt vad vårt drickande gör/har gjort med vår hjärna egentligen. Att suget blir så vansinnigt starkt.
I morgon är det måndag och eftersom jag nu somnar nykter lär jag vakna nykter.
Grattis igen!

Evigt ung

Bra jobbat med en vecka!
Nu klarar du en dag i taget och snart är det ännu flera dagar!