Det är lördag och Bolaget har stängt sedan en timma. Jag har inte handlat någon idag. Igår gick det åt en sista flaskan vitt och nu blir det en nykter helg för första gången på … jag minns inte när. Lite ångest att vara utan och tänker redan på måndag efter jobbet. Hur ska det gå? Funderar på att ta antabus för att inte utmana ödet...

farmor

Ja, tveka inte att söka stöd och hjälp. Det är en process att komma igenom. Men tänk vilken frihet som väntar dej som alkoholFRI!

jag tänkte som du och vill inte utmana ödet. I morgon eftermiddag tar jag min efterlängtade antabus på en ny resa mot nykterheten. Hängslen och livrem, antabus och AA. Nu ska den djäveln kvävas.

kattmamman

Det höll inte… Helgen gick någorlunda bra men nu.. måndagen efter jobbet blev det bolaget igen. Samma person i kassan. Pinsamt. Försöker variera butiker men känner mig ändå som stammis på de tre jag besöker mest. Jag kanske inte vill sluta till 100%? Det har pågått i så många år. Eller jo, jag vill men det funkar aldrig längre än två dagar i streck. Jag väntar på något mirakel. Något som gör att jag kan sluta utan ansträngning.

kattmamman

Jag börjar glömma denna frihet nu. Det var så länge sedan jag kände mig fri….

kattmamman

Jättebra! AA är ett måste. Håller tummarna för dig.

farmor

Var rädd om dej kattmamman, ge inte upp din längtan efter att vara fri från alkoholberoendet!

kattmamman

Snart är det semester. Har olika familjerelaterade problem som jag försöker glömma genom att dricka vin. En flaska om dagen eller (om det går) varannan dag. Det funkar att ta sig upp på morgonen och komma till jobbet i tid men det är svårt de nätter då man sover ett par timmar i streck och behöver komma upp för att dricka vätska. Helst juice eller något med C-vitamin och socker i.
Svårt att bry sig om städning, tvätt, utseende, det sociala livet. Katten får mat. Djuret ska inte behöva lida. Missen får mat och kärlek. Mer orkar jag inte med.

Du skriver insiktfullt om din situation och det låter slitsamt. Vad fint att du ändå tar väl hand om din katt! Det verkar redan som om du själv ser att du skulle behöva andra sätt för att hantera jobbiga tankar/känslor som dyker upp i samband med de problem som pågår i familjen. Vill tipsa dig om att nästa gång du hamnar i ett liknande sug efter att glömma så försök att prova använda en annan strategi bara för att se vad som händer. Det kan vara att distrahera sig med en aktivitet eller att kanske ringa någon och prata istället, kanske finns det en vän eller släkting du har förtroende för? Eller skriv av dig här. Suget efter att dricka klingar av efter ett tag. Du kan också ringa till alkohollinjen, http://alkohollinjen.se/, om du hellre vill prata med någon du inte känner, det kan ju ibland vara lättare!

Önskar dig en fin midsommar!

Vänliga hälsningar,
Miriam Alkoholhjälpen

Själv har jag liknande problem. Jag har berättat om det för de flesta av min familj och vänner, med varierat stöd. Jag har också en katt, ofta är djur som "ett ljus i mörkret", när allt annat falerar och ångest och annat sätter in. Hoppas att du får riktig hjälp med dina problem, tveka inte att ringa någon!
Kram.

kattmamman

Snart är det första advent 2016 och jag vill sluta dricka varje dag men nu går det inte längre att sluta själv. Jag arbetar fortfarande mycket och heltid men fritiden består av sängen och dricka. Det fungerar bra att återhämta sig på juice, vitaminer, mat. Det fungerar att supa och därefter försöka återställa kroppen. Numera får jag svullen mage, halsbränna, värk i kroppen som verkar sitta på samma ställer som levern. Mera värk som sitter på vänster sida men läkaren säger att det är bukspottkörtel.

Har du försökt få hjälp eller pratat med någon utomstående? Själv hade jag bra stöd av kurator på en vårdcentral. Det var i början av min kamp, mot för mycket drickande. Lycka till och ta hand om dej! Kram

Gråsparven

För ovanlighetens skull vaknade jag fräsch en måndag. Det var längesedan. Mycket längesedan.
Tänk vad jag har fått kämpa på måndagsmornarna efter en drickhelg. Jag borde få medalj för min kämpaglöd och hålla-masken anda och jag är inte ensam. Har sett att forumet består av otroliga människor som har en energi och en fighting spirit som går utöver det vanliga. Tänk vilken mängd energi vi använder till att bryta ner alkoholen i kroppen samtidigt som man inte ska visa hur slutkörd, bakis och skamsen man känner sig. Vad kommer vi inte kunna uträtta den dagen vi använder superkrafterna till något annat?!