Har varit inne och läst till och från i ett år, och idag känner jag att det är dags för mig att ta tag i mitt problem med alkohol. Är otroligt skönt att läsa att man inte är ensam om att inte fixa det här med att dricka lagom, och inte känna av när det är dags att sluta.
Jag nöjer mej med att skriva detta så länge. Nu har jag iaf tagit ett steg...

Wilman

det var roligt att du känner så. Jag börjar känna mig som en människa igen, så nu börjar det svåra, att låta bli a i helgen, dessutom långhelg för min del. Det blir säkert till att kriga sig igenom den? Trevlig kväll alla därute som kämpar.

linus

Med smoothie! :) Jag tycker det är svårt att ge råd, då vi alla funkar så olika. Men jag tror att en bra ingång inte är att fundera så mycket på hur din alkoholkonsumtion ska se ut i framtiden, när livet normaliserat sig, utan nöja sig med att just nu behöver jag vara nykter.

Hur som helst, kämpa på! Du har tagit ett stort och viktigt beslut. Hejja!

Janne

Wilman o jag kanske fungerar likadant. Jag lägger löjligt mycket tid på att försöka bestämma hur framtiden skall se ut. Kanske är det min yrkesroll där jag i hela mitt liv jobbat i projekt. Projektet är slut och jag hoppar på nästa.

Barnen är inga projekt, men styckar man upp det i tidsramar så kan det blir projekt där med. Projektet höja betygen, projektet testa ny fritidsaktivitet. Lära cykla, åka semester.

När det kommer till alkoholen är det en helt annan sak. Bli nykter - ja, det kan man sköta i projektform. Men sedan skall det över i förvaltning och då måste det tas beslut om hur produkten skall förädlas, det går inte att blunda för.

Personligen drar jag ut på projektet "bli nykter" även om det är avklarat till viss del redan. Eller så ropar jag hej på tok för tidigt, produkten nykterhet skulle behöva gå igenom lite tester först. Kanske under ett år?

Wilman

skriver och ger mej tips och pepp Linus och Janne? Jag har ett enormt kontrollbehov som gör att jag har mycket svårt att slappna av i min hjärna om jag inte vet vad jag har framför mej. Har jag haft i hela mitt vuxna liv. Vill väl också så gärna tro att jag på något sätt ska lyckas överta kontrollen igen, och nöja mej med det som är lagom. Men jag kämpar på med att försöka styra bort tankarna på hur det kommer bli. Idag är jag fast besluten om att det blir alkoholfritt vin, loka, eller en cola zero (beroende på vad jag väljer på menyn) till middagen med vänner på restaurang. Det är inte så att ni har tips på något gott alkoholfritt bubbel? Har jag inte druckit sen jag varvgravid 2008, tänker att det kanske hänt lite sen då.

Wilman

rosevin till middagen ikväll, samt mer vin efter maten. Men tänk i mitt glas fanns det endast alkoholfri öl eller vatten. Jag känner mej glad och lite lättad över hur bra allt gick. God natt alla krigare?

Evigt ung

Bra där med alkoholfritt!!
Fortsätt kämpa, det kommer du att klara!

Wilman

jag kämpar på. Hade en riktigt dålig dag igår där jag hade ont i huvudet, var arg och kände mej låg. Gjorde mitt bästa för att försöka tänka positivt men det gick inget vidare. Idag känns det lite bättre men nu kommer huvudvärken krypande. Jag har mycket ont i huvudet som jag tror kommer från spända axlar, men jag kan tänka att det även påverkas av 2-3 bakfyllor per vecka. Dessutom snusar jag när jag dricker och det mår nog kroppen sådär av, kan bli uppåt en dosa på en kväll!

Ja då är fredagen här och den stora utmaningen. Jag vet att bara klockan blivit runt åtta kommer det kännas hur bra som helst, det är det där med vin före och till middagen som känns jobbigt att vara utan.

Jag måste erkänna att jag ALDRIG tänkt så mycket på a som denna vecka, typ mest hela tiden... önskar alla en trevlig och nykter fredag?

Evigt ung

Hur går det för dig?
Nu var det ett tag sen du skrev här!
Kram