Jag har druckit varje dag i ca 2 år (men varit alkoholberoende i ca 15 år). Har haft uppehåll ett par gånger på ca 2 år vardera. Men har nu som sagt druckit vin dagligen i ca 2 år (har aldrig druckit så intensivt förr). Jag dricker ca 1 1/2 liter vin dagligen men har inga minnesluckor eller liknande. För ett par dagar sedan fick jag magsjuka. Drack inget då. Det kändes helt ok. Kände ingen fysisk abstinens. Sedan började jag dricka igen, såklart. Jag har dock under en längre tid förberett mig på ett avslut. Det jag tänker på är hur stor risken för delirium är? Någon som vet?

Hej
Jag tror risken för att du får ett delirium är mycket liten. För det brukar krävas en kraftigare konsumtion. Men du bör naturligtvis vara observant dagarna 2 - 5. Mycket hög puls, kraftiga skakningar eventuellt också hallucinationer är tydliga tecken på delirium tremens. Får du dessa symptom behöver du läkarhjälp omedelbart. Men alltså håll koll på pulsen så har du läget under kontroll.
vänligen
Ikaros

AlkoDHyperD

Och det var helt nyligen. Kroppen har nog under de dagarna du inte drack rensat ut en hel del redan. Ta chansen nu, när du har insikt och vilja och redan haft ett uppehåll!
Någon risk för delirium tror jag absolut inte det är. Däremot fysiskt och psykiskt obehag som förstås kan leda till ångest med hjärtklappning, svettningar, darrighet och allmän olustkänsla.
Ge dig själv och din kropp en paus från giftet. Ge det en eller två veckor och se vad som händer med måendet.

Kaos

Jag är ny här och känner igen mycket av det du skriver. Druckit dagligen, 1-2 liter vin varje dag. Vill sluta nu, har fått problem med magen bland annat och blev beordrad en vit vecka av min läkare (som inte har en susning om hur mkt jag dricker...). Haft en vit dag i dag, men är så rädd för delirium! Hur gick det för dig?