Hej! Jag är en tjej som är 20 år. Började dricka när jag var ca 14 år och efter det började nästan allt handla om att dricka. Först började jag dricka nästan varje helg både fredagar och lördagar men sen även från ca 15-16 års ålder ibland även på vissa vardagar så ofta det gick. När jag var 17 år var det som värst då jag en period drack nästan varje dag i tre månaders tid. Efter det insåg jag ett tag att jag hade problem och slutade dricka i några månader men började sen dricka igen, dock mindre än innan ca 2 gånger i veckan. Dock så känner jag inte alls att jag har kontroll på mitt drickande när jag väl har börjat har jag inget stop och kan dricka tills jag deckar så länge jag har pengar eller dricka finns kvar. Har ofta minnesluckor och gör saker som jag ångrar dagen efter exempelvis har sex med folk jag inte egentligen skulle ha haft sex med i normalt tillstånd eller tar droger. Jag skäms över mitt beteende som nu även har börjat gå ut på mitt förhållande med min kille. Kan även tilläga att både min mamma och pappa har alkoholproblem. Jag vill verkligen sluta dricka men alla jag umgås med dricker förutom min kille och de ända mina kompisar vill göra för de mesta när man ska umgås är att dricka och festa. Jag känner mig så ensam och blir då så att jag tänker att jag kan umgås med dem men slutar alltid med att jag tänker att jag kan ta en drink då , men slutar alltid med att jag dricker för mycket. Förlåt för ett rörigt inlägg hoppas att det finns nån här som kan förstå min situation och komma med tips! Tack

Evigt ung

Jag och många fler här på forumet känner igen oss.
Du är så klok som redan börjat inse att du har problem med alkoholen och det är en förutsättning för att kunna förändra ditt liv. Läs (och skriv) här så mycket du hinner, här finns massor av tips, råd och stöd.
Du är så ung och har stor chans att ta tag i det. Var bra att din pojkvän inte dricker, börja göra mer saker med honom. Kanske kan du skaffa dig en hobby eller gå på någon kurs och träffa lite nya kompisar?
Vad du än gör så BRYT med alkoholen och festandet en tid fram över i alla fall!
Kram ?

Evigt ung

...får man lov att ta till när kompisarna vill ha med dig på festande! Du kan ju "Ha huvudvärk" eller "magsjuka" för att "slippa" följa med om du tycker det är svårt att säga nej till dem.
Lycka till, jag tror på dig och att du klarar det.?
Du är värd så mycket mer än minnesluckor och annat som kommer med alkoholen!
Kram?