Hej, är ny här. Det är ingen ny insikt att jag har alkoholproblem. Saken är att de senaste 2 åren har ett förhållande gått åt skogen pga av mitt drickande och mitt nuvarande hänger löst det också . Alla mina så kallade problem som jag upplevt dom senaste 10 åren har ju en sak gemensamt och det är A. Kan inte minnas den senaste helgen jag var nykter. Har slagit mig och tom skurit upp artären i armen såpass allvarligt att jag såg döden i vitögat. Dom här händelserna har inte (konstigt nog) påverkat mig lika mycket som mina fallna förhållanden. Jag har minnesluckor, gör och säger saker jag inte kommer ihåg. Mina nära vänner tycker jag är för hård mot mig själv vilket jag själv inte tycker. Jag orkar inte såra folk mer och jag orkar inte göra mig själv besviken mer. Detta är första gången jag delar med mig av detta, har läst väldigt mycket av era historier,upplevelser och tankar och det har inspirerat mig att kanske tom jag kan bli av med detta gift

Bedrövadsambo

Skriva och läsa här på forumet kommer att hjälpa dig massor. Och tänk på att det är stor skillnad på att vilja sluta dricka och verkligen bestämma sig. Kämpa!

Jag började skriva igår trots att jag reggade mig för typ 2 år sedan. I åratal har jag haft ett osunt förhållande till alkohol men struntat i det eftersom min livsstil och mitt arbete inbegriper mycket socialt drickande och en hel del krogbesök. Min man är likadan. Vi har en bra relation men börjar nästintill alltid bråka när vi är fulla tillsammans, om skitsaker. Klart det sliter på förhållandet.

Är så jävla trött på alla bakfulla dagar med sjukskrivning och inställda möten och planerade sysslor!

Tror och hoppas att det kan vara till hjälp att skriva härinne. Sätta ord på sina tankar och upplevelser. Skriva av sig sin besvikelse på sig själv och ta del av andras historier.

Jag har varit nykter i 2 dagar nu. Dricker nästan aldrig ensam vilket i.o.f.s. är positivt men då jag går på krogen tar det aldrig någonsin stopp innan stängningsdags. Tyvärr går jag ofta till kvarterskrogen där de är enormt trevliga och gärna ger kredit...

Med detta sagt så tror jag att du har tagit ett viktigt steg bara genom att starta en tråd härinne!