3:e gången jag försöker sluta genom att skriva här... Detta ska bli 3 gången gillt. Igår höll jag på att verkligen förstöra för mig själv, när jag satt med mobilen på fyllan...idag är jag hemma från jobbet, tänker stanna hemma hela veckan. Läka, återhämta mig, samla nya krafter, vara tacksam över allt jag har och allt jag kan förlora om jag inte lägger ner drickandet.

Jag dricker inte varje dag, inte ens varje vecka, men när jag dricker finns det ingen hejd...dricker tills allt är slut eller tills jag däckar.

Nästa gång jag får för mig att dricka ska jag gå in och skriva ett inlägg här. Påminna mig själv om vilken skada jag utsätter mig för. Är ju egentligen livrädd för att jag återigen ska göra min man besviken, köra bakis till skola och dagis, sjukskriva mig för att jag fortfarande är full, sluddra när jag läser godnatt saga. Min allra största skräck är att barnen ska bli som jag.

Min man dricker inte och hatar när jag dricker. Jag vill göra honom lyckligare, att få vara en fru som inte gör bort sig varje fest, som inte somnar när man egentligen skulle haft sex, som inte är halvlullig vid familje middagen.... Det räcker nu, jag måste göra en förändring. Jag är trött på ångesten, på rädslan, på mitt uppförande.

Utåt är jag som många andra här "superwoman" njuter i smyg när alla förundras över mig och hur jag hinner allt, men de vet inte till vilket pris. Att utmattningen och stressen motas med vin och sprit. Egentligen är jag nog utbränd, men har inte tid att ta tag i det. Är rädd för att om jag erkänner det så kommer jag krascha helt. Börjar ett nytt jobb snart, och har verkligen kämpat för det, kan inte ge upp nu.

Igår fantiserade jag om att köpa hem en massa flaskor mousserande och "gå på champangediet" bara dricka och inte äta. Imitt berusade tillstånd tyckte jag att det var en strålande idé.

Kommer sakna vinet mest när jag viker tvätt och lagar mat...eller när jag gör andra vardagssysslor som "livats upp" med ett glas, som alltid slutar med en flaska. Eller innan läggning när barnen är jobbiga och jag tar ett glas för att lugna nerverna. Vilket oftast ger motsatt effekt, jag blir aggressiv och elak av alkohol....

Jag kommer behöva er hjälp, jag har inga "riktiga" vänner och min man reagerar med ilska när jag nämner att jag ska sluta dricka. Han har hört det förr och han avskyr när jag dricker. Sakta men säkert har han dock vant sig. Ibland köper han tom med hem när jag ber om det, det är som att han gett upp hoppet...

Snälla hjälp mig att hjälpa mig själv

Känner igen det där, AL - jag är snart 50 men kan fortfarande känna den där härliga känslan av frihet då jag går in på en krog och beställer in en stor kall öl. Och i den bästa av världar hade det ju kunnat vara precis så men efter den första ölen följer minst 5 till och jag vinglar hem. Avundsjuk på alla de som kan hantera alkohol, jag tror att jag kunde det förr i världen men nu brukar jag till och med tänka, medans jag dricker, att eftersom det här är sista gången så är det lika bra att passa på att dricka tills baren stänger..

Honungsflinga: det är intressant att du skriver att du egentligen inte har tid att ta tag i att du kanske är utbränd. Där funkar ju verkligen alkoholen, för stunden, som en skön paus från våran inre stress. Vet inte hur många gånger jag har tänkt att gå och träna när jag har känt mig stressad och uppjagad men istället druckit alkohol för att det ger en snabbare lindring.

Honungsflinga

Är jag utbränd, eller iaf nära gränsen. Har ändå tränat ganska aktivt. Men trillar dit ändå. Stressen är olidig ibland, känns som att jag skulle behöva minst 24h till varje dag för att hinna allt. Jag hoppas att det nya jobbet kommer lätta pressen lite och barnen blir ju äldre för varje dag. De är födda väldigt tätt och ibland (varje dag) blir det konflikter bråk och gnäll...de måste fortfarande ha hjälp med nästan allt och jag gör i princip allt hemarbete...

Wicca

Känner igen mig i mkt av det du skriver. Att bryta mönster är inte lätt och att vinna över a-monstret är en kamp för livet tror jag. Fortsätt kämpa du kan!

Små barn, stressigt arbete, diska/tvätta/städa.. Inte konstigt att du går på knäna! Helt rätt att sluta dricka nu då alkoholen hjälper för stunden men tar ju enormt mycket energi från kroppen och psyket i längden. När jag tänker tillbaka på småbarnsåren så fattar jag inte att jag orkade. Egentligen fattar jag inte att NÅGON orkar med det tempo vi har i dagens samhälle.

Hoppas innerligt du kan hitta tid och plats för återhämtning. Jag tror yoga är optimalt men så ska man känna att man har tid att gå iväg till yogagruppen också (ensam hemma på golvet känner jag mig bara dum :)

Honungsflinga

Har jag krävande studier som toppen på moset. Tentapluggande går ju sådär när man är bakis/full.
Ibland har jag försökt planera mitt drickande till efter tentorna och då har det slutat i total kollaps...
Finns inget annat, måste lägga ner det. Lätt att säga nu, om nån vecka har jag väl "glömt" allt detta...

AL

Stress och dåligt mående är perfekt ihop med alkohol. Snabb lindring och det mesta känns inte så svårt längre.Det trista är att det blir inte bättre utan det går raskt utför med det mesta. Jag undrar ofta .... för vems skull vill jag sluta dricka? finns det någon som är värd mer än en vinbox? Löjligt att resonera så kanske men självklart blir omgivningen drabbas även om vi försöker dölja och låtsas som det regnar... Jag har inte hittat någon annan bra anledning att
sluta dricka..annat än kroppsliga. Kroppen tar stryk och till sist hamnar man i vårdsvängen och då blir det uppdagat. Det vore höjden av pinsamhet för mej....då även jag är fru Perfekt.

Honungsflinga

Det blur ju inte bättre, utan tvärtom. En quickfix som skapar en massa nya problem. Trött, bakis, ser inte barnens behov lika tydligt, irriterad, pengarna man kunde lagt på nåt kul med familjen... Listan kan göras lång.
Grävde fram en gammal radio till köket som fick hålla mig sällskap vid matlagningen idag, istället för vinglaset. Idag funkade det iaf...fast det känns som att jag tänker mycket mer på A än jag brukar, kanske för att jag vet att jag inte "får" köpa mer till helgen...

Honungsflinga

Det blev inte som jag ville...
Var iväg på en heldagsgrej igår och jag som ALDRIG gör något för min ege skull (detta var iofs ett jippo för ngn annan men jag var utan barn och gjorde något bara för att det var trevligt)
Iaf så tyckte jag att "lite bubbel" inte var hela världen. Sen blev det ju såklart mer än lite och sen ett par öl under dagen.
Men, jag drack inget vid middagen ich kom hem nykter. Ändå ångest idag så klart, fixade jag inte ens en vecka.
Nästa helg är vi bjudna på stor fest, då är maken med och jag lovat köra. Nya tag....

AL

Tycker ändå att du ska vara nöjd och lite stolt över att du inte drack hela kvällen....vilket hade varit full förståeligt och framförallt möjligt. Du har fixat detta. ....sluta räkna dagar....idag är idag och om sju dagar är då..inte nu....idag lever vi !

Honungsflinga

Jag kunde lika gärna fortsatt, fanns alkohol i mängder, alla andra drack frisk, men jag ville bara hem till barnen. Känns ganska ok ändå. Typ oavgjort :)

Honungsflinga

Dag med skolavslutning och mycket på jobbet. Längtade så efter ett glas vin och hade jag haft nåt hemma vet jag att jag inte kunnat hålla mig.
Humöret är kasst och tålamodet med barnen tryter...men om det beror på avsaknad av vin eller bara stress vet jag inte....

Radar77

Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver. Jag inser att jag också motat stress och ångest med alkohol. Vet inte hur många gånger jag läst saga för barnen och knappt kommit ihåg det dagen efter eller kört dem till träning och åkt smygvägar dit. Men det är slut med det nu. Jag vet inte hur ännu men jag vet att jag inte kommer dricka idag. Önskar att jag hade någon visdom att ge dig men famlar själv och kan bara säga lycka till och att jag känner igen mig så mycket i det du skriver och att jag tror att du fattat ett av de bästa och viktigaste besluten i ditt liv! Vi kan alla stödja varandra här! Ha en fin dag!

Honungsflinga

Radar77. Sorligt fast ändå skönt att man inte är ensam.

Den här helgen hade jag och min sett fram emot. Var bjudna på en stor fest och det kändes väldigt roligt att få komma. Det sista min man säger innan vi går är; snälla bli inte för full och gör bort dig som du brukar. Snälla.

Jag lovar dyrt och heligt (honom och mig själv) vad händer? Jag blir aspackad, fuldansar OCH klänger på en ung kille!!!! Alltså jag skäms och har sån ångest!!!!! Varför???!!!! Just där!!! Bland människor jag verkligen respekterar och är mån om att de tycker bra om mig.
Min man och en annan gäst fick "släpa" mig från "dansgolvet" just nu vill jag bara gå under jordern....
Funderar på att gå till vårdcentralen imorgon, de skulle sjukskriva mig direkt för utbrändhet. Men jag är rädd....

Honungsflinga

Bestämt att skriva här varje dag. Som en påminnelse. Jag ska inte dricka. Jag ska bli en bättre människa.

Honungsflinga

Är så sjukt... Idag på väg hem från jobbet, kändes ganska ok ändå, men så körde jag förbi avfarten mot Systemet, tänkte direkt, ett glas vin är ju ingen fara. Jag överdriver.... Gah!! Hur är jag funtad egentligen, har ju knappt gått två dar sen jag mådde extremt dåligt och hade mega ångest....
Blev inget vin. Ska inte bli nåt imon heller!

Bedrövadsambo

Kan låta knäppt, men jag tror verkligen att det är bra att bryta så många vanor man kan som är förknippade med alkohol.

Du är nåt på spåret ändå... "om jAg gick till VC skulle jsg bli sjukskriven. " känns som om du hör till oss som planerar och presterar. Håll ut, det blir bätte.