Känner mig ungefär lika ruggig som vädret utanför. Antar att det är en ganska bra dag att ge upp, kapitulera och inse fakta - orkar inte mer!
Har haft en lååång nykter tid i mitt liv förut, men återföll för ungefär ett år sen. I princip druckit dagligen nu senaste året. Mängder! Dagarna går bara ut på att ta sig upp, jobba så fort jag kan, åka hem och fixa det nödvändigaste och sen korka upp. Sitta i soffan och dricka öl efter öl. Sova för att jag måste med tanke på jobbet. Och sen samma visa igen. Dag ut och dag in. Helgerna börjar jag dricka kl 12 ungefär. Dricker tills ölen är slut, cyklar till macken och köper folköl. Somnar i soffan.
Jag är trött - så förbannat trött! Saknar det där med att ta hand om mig själv. När jag var nykter var jag noga med det. Sova, äta osv. Så jag mådde bra
Nä, jag orkar inte mer! Nåt slags långsiktigt mål är att bli nykter igen men orkar liksom inte ta in ett så stort beslut. Så jag tänkte att till en början får det bli en dag i taget. Så idag blir det nyktert - ska ladda upp med godis och läsk istället inför kvällen. Fan ta dom där förbaskade ölen!!!

Lorentz

En dag i taget är en bra metod. Var själv nykter igår och åkte till jobbet 04.15 i morse och njöt av den vackra morgonen och tänkte att så här ska jag må varje morgon nu efter år tunga mornar. Lycka till du med :-)

Lorentz

En dag i taget är en bra metod. Var själv nykter igår och åkte till jobbet 04.15 i morse och njöt av den vackra morgonen och tänkte att så här ska jag må varje morgon nu efter år tunga mornar. Lycka till du med :-)

Du vet ju hur man gör för att hålla sig nykter.. Det är bra! Ta tag i det igen. Och fundera senare vad det var som gjorde att du började igen? Det är inget vidare liv när beroendet har oss i sitt grepp. Godis och läsk blir bra.. Kram..

Zinnia

Men jag hankar mig iallafall fram på jobbet. Slutar om ett par timmar. Hem och sova då - är så trött!
Jag har antabus liggande hemma sen tidigare. Funderar på att ta en. Så slipper jag grunna på huruvida jag ska dricka eller inte. Är dessutom skiträdd för effekten av antabusen om jag skulle försöka dricka så jag vet att en tablett ger mig minst tio nyktra dagar, tio säkra dagar utan beslutsåmgest. Skulle aldrig någonsin chansa och riskera bli dålig. Vi får se hur jag gör. Men sova först och främst! Förbannnade alkohol - förbannade öl! (Jo jag är lite ilsk samtidigt ?)

Zinnia

Blev inget godis och läsk igår. Tapetserade istället. Drack en folköl på kvällen. Dumt men den stod i kylen och skrek att den ville bli uppdrucken.
Idag blir det lugnt i allmänhet. Iväg och ösa båten efter jobbet. Sen får jag väl försöka städa lite. Och slåss med den nya robotgräsklipparen som jag inte kommit på än hur den funkar.
Har ångest som fan för jobbet. Vill helst bara krypa härifrån. Har höga krav på mig själv och känner att jag inte gjort mitt bästa på sistone. Men men - nya tag!
Nä - idag känner jag mig håglös skulle jag vilja kalla det. Men har iallafall tagit tag i två "ångestklumpar" idag. Och det kändes skönt att få bort dom.
Kör vidare och satsar på en helt nykter dag!

Längtar själv efter den där extra energin som jag inbillar mig skall komma efter en nykter period, igår somnade jag på soffan efter jobbet trots att jag
var inställd på att gå och träna. Låter skönt att tapetsera, då syns ju resultatet med en gång. Önskar även att jag hade en robotgräsklippare att tämja :)

Zinnia

Ärligt - fredagen blev det öl, minns inte nu hur många. Igår blev det 2 små starköl och 6 folköl. Egentligen hade vi bestämt att vi skulle iväg och fiska lördagskväll men det valde vi uppenbarligen bort.
Nya tag imorgon. Mår okej nu iallafall så hoppas på en hyfsad nattsömn.
Det är så svårt, sambon dricker också. När vi dricker ihop släpper alla spärrar och allt är liksom tillåtet. Vi triggar varandra på något vis. När jag är ensam, om han är ute på jobb t.ex, så är det inget svårt att vara nykter. Men ihop blir vi helt sanslösa. Sen ska jag absolut inte skylla på honom, det är mitt eget val och jag är lika "på" som han.
Hur som - nya tag imorgon!!! Vägen är krokig men tillslut ska jag lyckas! Så det så!

Zinnia

Man får väl nästan skratta åt eländet ? Har problem med ryggen och bäcken (reumatiker) och naturligtvis känner jag av det mer när jag är nykter. Legat på rygg med uppallade ben hela natten. En mygga kom in och väckte mig och surrade ihärdigt i mitt öra. Lagom mycket ångest på det och sen vid halv tre öppnade sig himlen och det började åska. Jag är dessutom åskrädd. Kvart över tre bestämde sig hunden att matte borde komma upp och ge henne mat. Gav upp då...
Är orolig också, styvdottern pratar med sin mamma om hur mycket vi dricker, anat det innan men fick det bekräftat igår. Kan inte göra mer just nu förutom att jobba på, hålla mig nykter och försöka må bra. Fy fan så jag ställt till det för mig... Vi får väl se vad som händer med allt framöver. Kämpar på iallafall!

Jag har bestämt att vara nykter kommande 21 dagar! Häng på! Dag 1 idag!! Vi peppar varandra! Läs på om hur alkohol förstör!
Jag tänkte göra hälsodrink av citron/ingefära bla. För att lugna nerverna och sova bättre ska jag ta hög dos magnesium från hälsokost. (Läs om magnesium mot ångest!)
Vi byter ut A mot hälsosammare livsstil!
?

Zinnia

Det var nog minst ett halvår sen jag sov vettigt! Mår som en prinsessa ? Hinner inte skriva mer - ska börja jobba nu. Känns bra udag!

Zinnia

Tänk att det ska vara så jäkla svårt! Men tar nya tag och börjar om på dag 1 igen. Har tagit ett beslut att sluta röka också så där är det också dag 1. Kanske dumt att sluta just nu när jag ska vara nykter - men faktum är att det känns ganska livsavgörande att lägga av med nikotinet. Kanske till och med viktigare än att sluta dricka (missförstå mig inte nu...) Hostar, piper och väser i lungorna och jag får inte luft. Min pappa har KOL, känner så väl ingen mig i honom. Så jag är rädd helt enkelt att dö av rökningen.
Så hur som - tog beslutet att lägga av med bägge delarna. Och kanske är det inte fel? Öldrickandet är nästan alltid med en tänd cigarett, det hör liksom ihop. Så jag hoppas kunna slå två flugor i en smäll!
Jobbar idag och kommer behöva jobba över hela kvällen. Känns faktiskt skönt. Vill inte vara hemma just nu. För om sambon dricker blir det för jobbigt. Känns som om jag vill ha lite distans, dra mig undan lite och slicka mina sår - hämta kraft och energi mentalt på något vis. Ska förutom jobbet, satsa på mina hästar kommande veckorna. Och trädgården! Har visst gått och blivit trädgårdsintresserad på sistone... Och fiska ska jag göra - tänk att sitta på en varm stenhäll och meta abborre! Det är sinnesro!

Li-Lo

Vill ge lite pepp, forskning visar att alkohol och tobak har en tendens att trigga varandra på ett neurologiskt ganska komplicerat sätt och studier visar att man med fördel kanske till och med att det är lättare (mindre svårt) att sluta med båda på en gång än att ta en i taget.

Kanske info som kan bli hjälpsam nu?

Hur som, fint att ha dig här och hopp om en fortsatt bra dag!

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Zinnia

Jag har fixat rökat jättebra - 5 dagar rökfri och visst det är jobbigt men det funkar. Mår SÅ mycket bättre rent fysiskt!
Drickat går sådär- har ju hela tiden haft ångest för midsommar - och nån stans tänkt att det är min sista dag jag får dricka. Faktum är att jag ärligt tror att detta är sista dan jag dricker. Druckit 5 folköl. Sambon har druckit betydligt mer och slocknat i en fåtölj. Det är ingen vacker syn - dessutom är klockan bara 15.55. Hans 19-åriga dotter är här men har gått ner i sitt rum i källaren. Det är ju egentligen rent för jävligt! Äckligt!
Nu ska jag fixa en god kopp kaffe - lägga ner drickandet - och ta hand om den där 19-åringen som är ledsen och besviken! Vi får väl grilla lite vart efter och snoppa jordgubbar och vispa grädde! Så det så!!!
Jag hoppas att ni andra har en bättre midsommar! Kram på er ⚘

Bedrövadsambo

Det måste ju vara jättesvårt för dig att sluta dricka om din sambo fortsätter. Tänker du bryta med honom?

Zinnia

Latar mig såhär på morgonkvisten. Ligger och funderar och googlar. Funderar på om jag ska vända mig till kommunens beroendemottagning. Eller är det bättre att söka hjälp via landstinget? Är inte det minsta rädd för soc, tror annars det är många som är det och därför inte ber om hjälp den vägen. Jag får väl fortsätta fundera lite.
Idag blir det utomhusjobb - helt utan öl!! Rökfri i 6 dagar förresten!