Ligger här och funderar (tänker på hur jag skall slippa dricka) och inser hur jag i tron att jag levt livet faktiskt har dränkt det i dimma sedan jag var 16. Alla högtider och allt som varit värt något har "firats" vilket gjort att jag upplevt mitt liv genom ett filter. Så svårt att inte bli bitter men jag inser att gjort är gjort fast fy fan vad det känns tråkigt.

Och hur skall jag göra för att känna glädje av livet utan att dricka? Ikväll vid grillen, på fredag, på midsommar, i båten, på semestern ja ni hör, allt involverar ju A.....

Startanew

Det e svårt. Inte lätt. Vissa säger att det e lätt jag håller inte med.
Sanningen är att man måste verkligen vilja.
Man har ett val hela tiden. Du kan dricka 15 öl om du vill. Men vad ger det dig? Om du tycker allt som händer under och efter detta är värt det så kör.
Jag kan bara säga att för mig så är det verkligen inte värt det. Jag kan oxå nu i helgen på lördag tex, dricka mig dyngrak. Frun och barnen är borta. Jag har chansen . Ska jag ta den? Om svaret är ja hur kommer jag må på söndag? Vill jag det? Nej nej nej. Jag hoppar över

Startanew

Om detta egentligen inte gav dig nått vettigt svar utan bara var mitt svammel

Vapenlös

Som du skrev så har du upplevt saker genom ett filter,
och det kommer en annan glädje när man möter livet utan det där filtret. Ett tips är att inte tänka för långt fram,
utan sätta mindre mål. Tex "fram till midsommar och på midsommar ska jag vara nykter" Och belöna dig på andra sätt vid dessa tillfällen, någon god läsk, något lyxigare att äta eller liknande. Belöna även sig själv om man klarar sina mål!
Men som föregående person sa så handlar det också om ett tydligt beslut som man behöver backa upp.

Radar77

Ni har rätt i att det handlar om att välja väg. Jag har av olika skäl valt att slå in på en annan väg sedan en vecka tillbaka. En väg där jag nu upplever livet utan stödhjul. Det är vingligt som tusan då jag är ny på det men än så länge har jag inte kört omkull. Och jag både älskar det och hatar det samtidigt men jag tvekar inte för en sekund över att det är rätt för det är rätt. Fick igår en underbar belöning av min dotter i form av ett "bra pappa" och ett leende när jag drack vatten till maten.