Jag skriver mest för att jag känner mig lessen . Jag är ihop med en alkolist. Eller är jag det? När han är nykter så är vi ihop. Men när han är full så är vi inte det. Han skickar otrevliga sms när han är full. Nu ska har han börjat med antabus och har aspinens besvär . Så nu ska vi inte träffas för att han mår dåligt och inte orkar med människor. Men han skic ka otrevliga sms till mig. När han är nykter säger han att jag inte ska bry mig om dom sms han skickar . Men det är svårt. Framför sin släkt och vänner så är vi ihop. Men sen kan han skicka att vi fan inte är ett par. Sen så är vi det igen.
Som tur är så bor vi inte ihop utan bara grannar men det är tillräckligt svårt.
När han är nykter så säger han att jag ska tänka på mig själv o göra saker på egenhand när han är full. Men det bli ett djävla liv när jag gör det. Jag har i helgen fått sms om att jag är en kopia av min psykisk sjuka mor. Min mamma är inte psykisk frisk. Hon bråkar med mig också. Så jag känner mig anfallen från två håll. Nu i helgen så är han inte hemma. Han anklagar mig för att kolla om det lyser hemma hos honom. Så jag har dragit för gardinerna . Det sista jag gör är att kolla hans fönster. Men det är nästan så man får dåligt samvete om man tittar ut egenom sitt eget fönster.
Jag är ingen som kontrollerar andra människor. Känner mig bara lessen just nu

Amelie

Hej Sessi. Det låter inte som att du mår bra i den relationen. Han verkar inse att han är elak när han är full men inte tillräckligt mycket att han borde göra något åt det. Dumma alkoholgift som får honom att göra så mot dig...

sessi

Jag känner att jag behöver skriva av mig. Han var sitt vanliga jag i onsdags. Jätte glad att han skulle få mecka med en kompis mc. Ifredags fick jag väldens utskällning för att jag ringde.
Känner mig bara ledssen just nu

sessi

Tog en prommenad i lördags o pratade. Jo han pratade och jag lyssnade. Det fanns så mycket som jag ville säga honom men det blev inte av. Jag saknar honom men jag vet att han behöver ensamheten just nu. Men det är jobbigt

Du berättar om din partner som har alkoholproblem och är psykiskt våldsam mot dig då han dricker. Det är svårt för dig att hantera hans elaka sms som han skickar, och hur du ska vara mot honom då han är nykter och ni är med andra och han är som vanligt. Du har också problem med din mor som mår psykiskt dåligt. Vilken tuff sits du har. Du måste vara en stark person som haft det såhär så länge. Du har tidigare varit i en våldsam relation och känner igen tecken. Du vill inte vara i det igen och har nu tagit kontakt här gällande hans alkoholproblem. Bra att du skriver och berättar. En tanke jag får kring att han är elak då han är full och psykiskt våldsam mot dig är att kontakta Kvinnofridslinjen 020-505050. Hur ser ditt stöd ut i övrigt?

Vänliga hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Emjuli

Blir så ledsen och berörd när jag läser ditt inlägg. Denna förbannade alkohol.

Tyvärr brukar det inte bli bättre, missbrukspersonligheten tar oftast över mer och mer. I den ingår mycket av det du beskriver. En alkoholist projicerar sin egen ångest på de som står dem nära. Inte heller helt ovanligt att de även tar med en massa andra i dessa elakheter och kränkande meddelanden, såsom i ditt fall din mamma.

Jag tycker självklart att du måste höra av dig till någon och få prata. Fundera också på om du klarar av att ta en paus i denna relation. Det är svårt och jobbigt. Men oavsett hur mycket han lovar, hur mycket du älskar honom och han älskar dig när han är nykter, så är ändå alkoholen viktigare.

Styrkekram

Undrar om det är alkoholen enbart som gör honom till en skitstövel(?). Kanske är han rätt defekt redan innan, och alkoholen är bara ett av uttrycken för hans personlighet. Vad är det som du ändå gillar? hos honom?

sessi

Dionysa han är snäll och omtänksam i vanliga fall. Vi har haft det jättetrevligt dom senaste veckorna. Men nu har det brakat igång igen.
Igår kväll så var allt bra men idag så brakade det lös och jag har fått en massa otrevliga sms.
Jag är bland annat extremt svartsjuk och nekar honom att ha kvinnliga vänner.
Jag har inte nekat honom att ha det. Det enda som jag inte vill är att en av hans tjej kompisar skickar naken bilder på sig till honom.

Yaya

Min sambo blir också helt personlighetsförändrad när han dricker. En tvättäkta Dr Jekyll/Mr Hyde. I början blev jag jätteledsen, men nu har jag slutat upp med att ta illa vid mig. Han får kalla mig vad han vill. Jag tror inte på honom. Jag bryr mig inte. Han är patetisk och löjlig och ingen riktig man. Jag vill tillägga att han aldrig blivit våldsam. Om han hade varit det hade jag säkert levt med en större oro eller skräck. Det jobbigaste med min man är att han inte låter mig sova när han går igång. Det har jag löst genom att komma överens med en vän om att sova där när han dricker. Just nu är han nykter, men jag är inte säker på att det varar så länge.

Jag förstår att du lider, men behöver du verkligen människor som stjäl din energi? Glöm inte att alkoholister är väldigt manipulativa både när de dricker och när de är nyktra. Att få dig att må dåligt, för att sedan vara ånger- och kärleksfull är del av ett spel som gjort för att göra dig osäker och beroende.

Du har något som många av oss andra avundas dig. Ett eget hem, en egen ekonomi och ett eget umgänge. Många av oss sitter fast med hus och lägenhet, lån på banken, barn och husdjur. Se möjligheterna du har. Skapar han mer lycka än oro? Behöver du honom i ditt liv?

Jag minns när jag röjde för en bekant att jag trodde att mannen jag just då träffat hade alkoholproblem. Han tittade på mig och sa: spring, spring nu medan du kan. Det kommer inte att bli lättare..

Oj, vad jag har tänkt på de orden genom åren.

Yaya

Jag kan tipsa om diakonerna i Svenska kyrkan. De har ofta utbildning i samtalsterapi och coachning. Du behöver absolut inte vara rädd för att de ska börja tala om gud och religion om du inte själv vill. Gratis är det också!

sessi

Jo jag har nåt som ni inte har en egen lägenhet men det är tack vare att min alkolist är pälsdjurs allergiker. Och jag vägrar vara djur lös.
Jag kommer tyvärr få praktisera på samma företag som han jobbar. Vet inte hur jag ska mig ur det. Eftersom det är slut mellan oss och han är förbannad på mig