Nytt försök då jag verkligen mår pyton idag, tror det kallas för bakfylla...inser att nu måste jag lägga av att dricka vin. Jag kan inte hejda mej...glas efter glas tills jag stupar i säng. Mitt beroende är ett faktum. Löjligt att tro att man kan dricka ibland. Det funkar inte alls. Hur ska jag klara av detta? Det känns svårt och ändå inte. Vad ska jag göra istället när jag behöver slappna av? Vinglaset ger direkt belöning. Är det möjligt att tro på en framtid utan vin...?

Bedrövadsambo

Ja, det är stor skillnad på att vilja sluta dricka och verkligen bestämma sig. Lärde du dig något? Misstag är okej, bara man lär sig något så man kan agera klokare nästa gång.

AL

nä...jag lär mej aldrig. Hur svårt kan det vara? Nu snart midsommar och jag vill absolut inte dricka. Men dit jag ska finns det alkohol. Jag köper alkoholfritt...och det blir jättebra...skönt och orosfritt. Jag litar inte på mej själv med alkohol i kroppen. Jag tror jag har en plan nu ?

AL

blev jag av att anonymiteten inte verkar vara skyddad...läste i ett inlägg där plötsligt mannen kommit in i debatten. Det känns inte så bra.

Gunda

Sen om man är oförsiktig med sin inloggning kan säkert respektive ta sig in och hitta det man söker.
Jag tror att om man ser till att inte inloggningen ligger kvar i datorn så är man nog rätt anonym, hoppas jag i alla fall.
Låter härligt med strategi för midsommaren, jag börjar också forma min :-)

Har man rätt att göra på det sättet? Gå in på någon annans konto för att läsa?
Man kan få sanningen rakt i nyllet. Och sanningen kan svida. Och det som är
"sanning" kan missförstås.

Min dotter får inte gå in på min dator eller mobil utan tillåtelse.
Och jag går inte in i hennes utan att fråga.
Personlig integritet och respekt kallas det.

Bedrövadsambo

Tycker också att det kändes väldigt obehagligt. Men jag tänker att vb måste gått in på hennes telefon där hon är inloggad hela tiden. Det skulle min sambo också kunna göra om han vill det. Å andra sidan finns det ingenting jag har skrivit som är en hemlighet för honom. Men som sagt, lite obehagligt kändes det.

Bedrövadsambo

Om du känner dig skör kanske du ska stanna hemma AL? Det låter klokt att ta med sig alkoholfritt, men när folk börjar truga är det nog lätt att bara-ikväll-tankar får fäste. Jag är glad och tacksam över att min sambo jobbar på midsommarafton faktiskt. Vi firar lite på tu man hand på midsommardagen istället.

AL

nja stanna hemma är inte ett alternativ och jag ska ge det a-fria en chans. Jag tror jag kan klara av det. Känner mej mer stark nu när jag gjort klart en strategi för mej själv.
En lugn midsommar på tu man hand låter ljuvligt.

AL

..klar i knoppen och med friskt mod. Sista dagen på jobbet sedan semester. Känns underbart att äntligen få vila från allt och bara ta dagen som jag vill.
Jag ska låna kloka böcker och plöja i sommar. Vill lära mej mer om vad alkohol gör med kroppen. Jag läsa om mindfullness...en metod som jag alltid fnyst åt...men nu ska den få en chans.

Gunda

Låter så härligt, låna böcker och läsa om mindfullness är så klokt. Har du tipps på en bra bok om mindfullness skulle jag bli glad.
Vet att vi inte ska göra reklam men det finns ju en tråd där man kan skriva lite om det.
Jag sitter och googlar på bra kurser för att komma i balans och där jag skulle kunna försöka hitta mig igen.
Ha en bra dag.

AL

håller på ta form i mitt huvud. A-fritt till mej i midsommar och gissningsvis alko till övriga. Jag tror det går jättebra. Vill så gärna att det ska funka. De får tro att jag dricker alkohol...tänker inte tala om min kupp. Mitt vin, min flaska med a-fritt innehåll...ingen kan se skillnad....bara jag då de fyllnat till ?

Evigt ung

Det tror jag blir bra! Flaskorna ser ju likadana ut, ingen kommer att märka något.... mer än att du kommer att må så mycket bättre än dem dagen efter! ?
Önskar dig en trevlig nykter midsommar!

AL

..nja..men på mitt sätt. Tre glas på midsommar och idag a-fri vin. Gott. Nöjd över mina val. Inte helnyktra men absolut nyktras av alla...massor. På ett sätt ett seger för mej....

AL

...semester. Underbart att slippa jobbet. Känner mej fri. Ljuvligt fastän det regnar.

AL

...nytt försök. Idag är jag nykter. Idag gör jag bra val. Idag tycker jag om mej själv.