Först vill jag tacka för all hjälp som jag har fått.

För 8 veckor sedan fick han akut åka in för avgiftning.
Han fick vara där i fem dagar o sedan blev han hemskickad till helgen.
Nu har han inte druckit på snart 2:månader. Förutom en stark öl som jag missade när jag gick egenom lägenheten.

Just nu har vi bara en kompis relation. Jag hoppas att det kan bli som vanligt igen mellan oss. Men han klarar inte av o vara ihop med någon nykter.
Får se vad som händer. ...
Jag hoppas att vi ska kunna lösa allt lite längre fram.

Nykteristen

Hoppas det går som du o ni vill att han klarar av det att inte dricka o att han vill det nu! Stort lycka till och kom in o fortsätt skriv, Skönt för din egen del!

lizzbet

Klarar inte att vara ihop med, är det samma sak som kan inte ha sex? Du måste inte svara, men det är nog ganska vanligt när man går igenom avgiftning och tillfrisknande. Den biten kommer tillbaka :)

DrömmaBort

Menar du sexet hamnar på paus pga stressen av avgiftningen eller att lära sej leva utan alkohol gör man inte funkar fysiskt eller att man helt enkelt psykiskt inte är sugen på sex?

Sen kan det ju vara man har så mycket bråk på gång i parförhållandet det inte känns aktuellt eller ena vill ha fyllesex och andra int eller samma obalans dagen efter.

Själv skulle jag gärna ha mer sex och skapa närhetskänsla, än vi har nu. Men sen kan man kan visst hamna över i sexberoende istället för alkoholism har jag förstått.

Hos oss tror jag mer det är arbetsnarkomani som skulle vara på andra plats efter A. Kanske inte i timmar fysiskt så mycket mer, men psykiskt i tankarna verkar han vara mer där än hemma.

lizzbet

Min erfarenhet är att han under nyktra perioder inte alls varit sugen på sex. Vet inte om det är psykiskt, de gånger jag försökt prata om det (på ett mycket försiktigt sätt förklarat att det är ok, att jag förstår) så har han bara blivit rasande... Så jag får dra mina egna slutsatser. Tror alltså att i hans fall beror det på minskad lust (fullt förståeligt när kroppen kämpar med så mycket annat, viktigare) kanske i kombination med impotens beroende på medicin? När han dricker är han MYCKET sexuell. Intressant och värdefullt att få höra andras erfarenheter.

lizzbet

Oj, ja då tänker jag att det nog inte det enda han inte vågar, tror sig klara osv utan alkohol... Han skulle nog må bra av samtalsterapi, men det är ju bara han som måste ta det steget i så fall... Hoppas det löser sig i alla fall!

sessi

Kommer hem från en skogs prommenad. Har gråtit jättemycket. Skönt var det. Han har kallat mig en massa saker fula saker. Ska skriva av sms här sen när jag orkar . han är 40 och vill hellre nu vara med en tjej som är 22.
Det är det som är konstigt är att igår var vi och fiskade och då var allt bra. Planerade att ut och campa osv. Idag är han helt galen. Hävdar att jag har skickat otrevliga medelanden till tjejen på 22 på facebook. Jag har inte ens varit ut på fb idag. Men han har talat om att han har blockat mig på fb. För att skydda henne.

Eh...jag har inte ens tänkt tanken att kontakta henne. Varför skulle jag göra det ? Jag är inte den typen av tjej.

Jag har däremot blockererat henne på fb pga att hon har sänt könsbilder i pm åt mig.
Jag är sjukt svartsjuk fick jag höra tidigare idag. Vilket inte stämmer ett dugg.
Nu så orkar jag inte mer...

lizzbet

Dumpa honom, du är värd ett bättre liv. Det finns bra män (om det är vad man vill ha) och det är LJUVLIGT att leva ensam :)

sessi

Han är borta ur mitt liv nu. Jag har inte hört något i från honom idag. Det sista jag hörde var att han skulle blockera nr för att jag är så psyk sjuk

Måste bara reflektera över en sak du skrev i en annan tråd. Din mamma är psykiskt sjuk. Det är min mamma med. Och jag har det väldigt likt med min särbo (före detta rättare sagt) som du har med din. Kan det vara så att man blir tolerant på fel sätt när man har en psykiskt sjuk förälder? Mina tjejkompisar har sagt åt mig länge att dumpa men jag har fortsatt åka berg och dalbana! De har undrat hur tusan jag kan va kär i honom efter allt jag gjort. Man är lite van vid berg och dalbana på något sätt och så är man van vid en "mörk sida". Har också dumpat och tänker tusan inte ta tillbaka. Bra och starkt gjort av dig, du förtjänar mycket bättre! Kram

lizzbet

Typisk alkoholistkommentar, försök att inte ta åt dig.

sessi

Jag tror själv att man får mer tolerans nivå när man är uppväxt i en dysfunktionell familj.

Jag vet egentligen inte vad som är normalt .

Jag vet att det är han som är psykiskt sjuk. Han äter en massa psyk mediciner .
Han har knarkat en gång i tiden amfetamin och har hepatit c.

Själv så mår jag nu psykiskt dåligt och känner mig deprimerad på grund av hans beteende.
Jag skulle själv behöva gå till en psykolog och prata.

Fick ett akut läkar besök inbokat idag .
Men läkaren vägrar att skriva remiss.
Enligt honom så lider jag inte av någon depression . utan att jag är bara ute efter förlängd sjukskrivning.

Det känns hemskt att inte bli tagen på allvar när man har nått botten och mår pyton.
Så jag vet inte vad jag ska göra.

lizzbet

Kan du inte ta dig råd att boka hos någon privat psykolog? Eller gå på ett Al-Anonmöte?