Hej vänner!
En osannolik historia.
Kallar mig för Zorro för den mask jag bär. I och med detta inlägg tar jag av mig den masken mer än jag någonsin gjort. Om någon av alla som är inblandade i det jag berättar, läser detta är jag avslöjad och utlämnad.
Vet inte hur många som finns kvar sedan mitt förra besök, men hopas innerligt att inte alla misslyckats lika radikalt som jag. Nu vill jag berätta en historia som handlar om de senaste dagarna som kanske få av er tror på, men jag berättar ändå, med tillit! Den är helt sann men ändå helt osannolik! Har alltid trott på ödet men efter denna är jag benägen att tro på allt övernaturligt inklusive gud!
I går hade jag bestämt mig. Verkligen bestämt mig. Idag skulle jag lägga av helt. Ser semestern närma sig och jag orkar inte behöva fundera över två flak 7,5 i veckan. Detta är det ända som gäller. 7,5.or i massor. 2 flak i veckan sista tiden. Nu var allt slut! Hade letat igenom alla förråd men det fanns inget mer.
Nu efter helgen upptäckte jag att ett flak gick på 2 dagar. Alltså 12 styck 7,5.or per dag. Detta funkar ju inte längre. En mindre idiot än jag kunde ju inse detta och nu när alla förråd var uttömda var det dags att ta ett beslut. Så det gjorde jag. Inget mer! Nu får det vara nog. Redan på morgonen började jag känna av abstinensen. Men jag stålsatte mig. Flera funderingar kring bolaget innan hemresa. Men jag klarade det. Körde hem med svettningar och ångest men med enorm beslutsamhet!

Väl hemma möts jag av min sambo med svarta ögon och en kasse öl på golvet. "Varför ljuger du för mig? Du hade ju slutat!!"
Helt spontant och ärligt svarar jag, "var fan har du hittat dem?" Jag trodde ju helt ärligt att allt var slut och hade jag vetat att dessa fans hade hon ju aldrig hittat dem! :-) För då hade de varit urdruckna! Mitt spontana svar och ärligheten i det, gjorde att konflikten kom av sig. Jag tog inte strid utan förklarade helt ärligt att jag inte hade en aning om dess existens och undrade var hon hittat dem.

Därefter går alkoholisthjärnan igång. Inser att en del är folkisar med de flesta är 7,5.or. Dessa guldklimpar måste räddas. Så jag utvecklar en plan direkt. Lovar att allt ska hällas ut, men kommer på den fantastiska idén att ersätta bolagsölen med tomburkar hon ännu inte hittat. Smart som f....
Häller ut folkisarna i källaren så att det luktar gammal öl. Smugglar in tomburkar som ersätter bolagsölen och smugglar ut de "räddade" i bilen. Pantar allt och sparar kvittot som bevis.

På vägen till affären för att panta, ser jag en god vän. Stannar och backar in bilen på en parkering men missar ett trappräcke och hör en jäv....a smäll! Trappräcket går rätt in i bakrutan på kombin och förvandlar rutan till en miljon småbitar. För djävligt, men sen upptäcker jag..... VARENDA räddad 7,5.a har gått sönder. Precis varenda en! Allt jobb för att rädda dessa åt h....! Gummimattan bak, flyter av starköl!

På innegården bakom detta räcke håller ett par goda vänner till med egen verkstad. Berättar vad som hänt och de hjälper mig byta lucka från en gammal bil av samma modell. Så två timmar senare kör jag iväg med lånad baklucka, löfte om att byta rutan i den lucka jag kraschade och inte en hel öl trots ALLT arbete med att rädda dessa.

Nog måste det finnas en gud som talar till mig! :-) Trots alla ansträngningar, är jag idag fortfarande nykter. Lyckades ta mig f.. inte dricka trots all energi jag lade ner på att försöka.

Så nu är det bara att fortsätta misslyckas att dricka.

Hoppas någon av er orkade läsa allt och ännu mer önskar jag att någon av mina gamla vänner ännu finns kvar.

Kram på er alla!
Zorro

Zorro

Dag 5. Tuffast hittills!
Mår riktigt skit så här långt idag. Svårt att komma ur sängen! Känns som jag kunde sova hela dagen!
En ledig söndag utan alkohol. Känns just nu tomt och innehållslöst.
Men jag har tagit ett beslut idag. Idag ska jag INTE dricka.

melancholia

Grattis till de fyra avklarade dagarna! Du klarar dag fem också. Vila mycket om så krävs, eller hitta på någon distraherande aktivitet. Beslutet gäller bara denna dag, och det räcker. Gör vad du vill idag utom att dricka. Kram!

Jag ska ge dig några ledtrådar. Några härinne blir väldigt aktiva när de dricker. Får massor gjort... några tar ett glas och kan inte sluta. Några älskar "kicken". Jag dricker för att få lugn, för att sova. Jag får ingen kick direkt, men sånt förändras också lite, så jag vet inte riktigt nu. Jag tror att vissa lättare får ett kemiskt beroende och de mår sämre när de slutar. Jag hör till de som är mer beteendestyrd.., gamla vanor (elller ovanor). Dricker inte så ofta nu, men det är inte under kontroll. Och jag mår mycket bättre utan. Sover så bra då och man märker att hjärnan får vila utan alkohol.
Du har svårt att förlåta dig själv.., jag kanske nästan har för lätt att förlåta mina snedsteg.
Du får jobba lite med misslyckanden Zorro, det är trevligt att återse dig och jag vill att du ska lyckas nu även om det inte går spikrakt.

Hej Zorro, detta kan jag relatera till. Att använda alkohol för att dämpa ångesten. Min plan är att försöka styra om impulsen att dricka till
fysisk träning istället. Börja knarka endorfiner eller vad det är som frigörs i kroppen då man tränar. Att inte ha alkohol hemma goes without
saying, jag KAN inte ha några öl i kylen längre än 20 minuter, dess dragningskraft är större på mig än alla planeters tillsammans.. Önskar dig
en bra söndag!

Zorro

Jadu Sisyfos, har funderat mycket kring dina frågor om vem jag blir när jag dricker och varför jag dricker. Jag blir den oföretagsamme! När jag dricker försvinner alla krav och absolut INGET blir gjort. Som husägare finns det alltid mycket att göra. Saker som måste göras. Nykter är jag driven, framåt och fokuserad. Efter 2 starkisar försvinner det rätt ner i sanden.
Jag dricker nog av flera anledningar. Kicken, ja, absolut. svepa 2 stycken 7,5.or och jag kan förnimma den underbara men förrädiska känslan. Medicin mot stress, ångestdämpande och sömnmedel.

Allegra, du beskriver det bra. Visst är det väl märkligt att man medicinerar med det som orsakar ångesten.

Idag är det dag 7. En hel vecka nykter. Helt otroligt. Funderat mycket på hur jag ska hantera detta försök att bli nykter på lite längre sikt. Sist jag var här på forumet var jag väldigt aktiv, skrev och kommenterade mycket. Har lite medvetet hållit en lite lägre profil denna gången. Detta forum är en fantastisk gåva, men känns som det blir ett så otroligt fokus på just alkoholen. Behöver avdramatisera det lite och inte ha varje nykter dag i huvudet hela tiden.

7 nyktra dagar får väl ses som avgiftning och den lättare delen. Ny börjar kampen! Det är så otroligt märkligt att det ska vara så jäv... svårt att låta bli något som jag av hela mitt hjärta vill vara utan. Sen återkommer jag hela tiden i mitt resonemang kring hur jag ska hantera ett misslyckande.

Har funderat mycket på Sisyfos frågor. Tror det är viktigt att fundera på vem man blir när man dricker. VILL jag vara den personen? Nej, absolut inte!!l
Har letat efter en annan infallsvinkel och motivation. Funderingar kring vem jag blir och varför jag dricker känns som en sådan. Inte funderat så mycket på det tidigare.

Ett litet filosofiskt inlägg! :-) Om det inte intresserar någon så fick jag i alla fall skriva av mig! :-)

Imorgon börjar resan mot 2 veckor.

Kram på er alla därute!
/Z

Zorro

dag 8
Nykter 8 dagar nu. Känns nästan overkligt efter att det inte gått en enda dag under ett helt år som jag inte druckit. Det största problemet är att kroppen vant sig vid ett kaloriintag av 50 stycken 7.5.or i veckan. Låter inte klokt när man skriver det nu efter att inte druckit på dryga veckan.
Magen skriker hela tiden efter nått. Skulle lätt kunna ersätta avsaknaden av alkohol med kilovis av godis! Men vill inte det heller.
Vikten är ett av mina största bekymmer. Har liksom blivit effekten av min öl-konsumtion. Mår psykiskt dåligt av denna bieffekt.
Dessa 8 dagar har annars gått oförskämt bra.
/Z

Restart2017

Så Nu är det dags att promenera oxå, så går du fort ner i vikt.
Så gjorde jag, har gått ner massor enbart pga eller tack va det.
Mindre öl och 5-7km promenader varje dag.

Zorro

Tack Restart2017 för ditt inlägg. Ja, promenader står på schemat!
Märkligt, men idag på förmiddagen mådde jag inte bra. Halvdassig och lite ont i huvudet. Direkt kommer tankarna på att EN, bara EN öl hade fixat detta.
Jag härdar dock ut! En dag i taget! :-)

Zorro

Dag 11. Märkligt vilken reptilhjärna man har. 3 tillfällen har varit riktigt knepiga. 1. Hittade en tomburk. Innan jag visste att den var tom kände hjärnan en omedelbar glädje av att kanske hittat en öl som var oöppnad. Hade den varit det hade jag åkt dit! 2. Helgmornarna är jävliga. Brukar alltid i min ensamhet starta en lördag och söndagsmorgon med en cigg och en starköl. 3. Var iväg med min sambo idag. Brukar se fram emot hemkomsten och att smyga ut i garaget.... Jösses så många fallgropar det finns! Jag skulle vilja veta hur hjärnan fungerar egentligen. För jag VILL ju inte dricka sk....

Jag har dock förhandlat med reptilhjärnan ytterligare en dag och för just denna dag är det över. Ny kamp imorgon troligen!

Spela hela filmen vid sug. Att tänka på dom värsta fyllorna. Och vad den första ölen många gånger har lett till. Men det vet du väl redan. Det är alla vanor man har med som är förknippade med alkohol som man måste ändra på. Unna dig godsaker och goda a-fria drycker. Ta hand om dig själv. Det blir ju lättare med tiden.. Ha en fin kväll..

AlkoDHyperD

Jag tillhör inte de gamla, inte heller de riktigt nya, så får väl räknas som mittemellan då. Om du inte läst mina inlägg är det kanske på sin plats att jag varnar för min brutalitet. Min mening är inte att platta till eller tillrättavisa, utan provocera fram lite olika sätt att tänka - i alla välmening.
Jag tänkte på det du skrev några inlägg tidigare, att vara inne lite mindre på forumet för att slippa fokus på alkohol. Just så är det ju även i vardagen och det många beskriver som "kampen". Om man har en farlig och hotfull motståndare, vad måste man då ha fullt fokus på? Just det. Motståndaren. Den får aldrig lämnas obevakad. Tankarna måste hela tiden vara på motståndaren, låt inget annat komma emellan, tappa inte fokus...tappa inte fokus på alkoholen - kämpa!
Resten av livet då? Det som pågår. Alla möjligheter att känna stundens glädje eller sorg. Alla upplevelser här och nu.
Och när ska den kämpande få vila? När ska hen känna sig trygg och lugn?
Du kom på vem du blir när du dricker, vad du får ut av det. Oföretagsamhet och lugn. Mindre behov av kontroll? Vila?
Det alkoholen ger dig, det är det du behöver fokusera på. Träna dig på att lägga märke till när du får känslan som vill berätta för dig om ditt behov. Om du fokuserar på livet och nuet och släpper kampen till förmån för att tillgodose behov av vila och mindre kontroll/ansvar tror jag dina nyktra dagar kommer att kännas mer värda.
Fundera även lite på den här frågan (gäller oss alla)
Vad ska jag ha nykterheten till? Varför vill jag leva nykter?
kram,
(nykter alkoholist, adhd)

Zorro

Hej AlkoDHyperD. Platta till? Så otroligt ömma tår har jag inte! :-)
Inte riktigt överens med dig om tankarna kring att man alltid måste ha 100% fokus. Har provat detta tidigare och det blir då väldigt koncentrerat kring tankarna på alkohol. Det har inte lyckats tidigare. Genom att släppa tankarna lite på alkoholen men att ha en handlingsberedskap när tankarna plötsligt dyker upp tror jag kan vara ett sätt för mig. Men det vet jag inte ännu! :-)
Tror du har helt rätt kring vad jag får ut av att dricka. "Mindre behov av kontroll och lugn! " Den beskrivningen är väldigt träffande.!
Vad jag ska ha nykterheten till? Om jag inte slutar, dör jag fet, fattig i förtid! Vill varken dö, vara fet eller fattig! :-) Så motivation finns! :-)

Bra jobbat Zorro och jag tror som du att det är bra att inte vara helt besatt av nykterheten med "vita knogar". Däremot måste vi ha strategier att stå emot. Och det är svårt, men man får göra som föreslagits, spela hela filmen. Och fundera över det verkliga behovet. Är det vila och släppa kontroll så måste vi hitta andra vägar. Jag skriver vi för det gäller mig också. Jag söker vila och ansvarsfrihet (en stund). Egentligen finns nog alla svar på ersättningar här på forumet, men jag väljer dem inte alltid. Men när man väljer rätt, då mår man riktigt bra.

Zorro

Tack för ditt svar Sisyfos. Tror du har helt rätt. jag behöver stabilitet och trygghet i livet för att klara detta. Det är så mycket alkoholen ställt till med och så mycket jag åsidosatt privat och jobb. Den enkla vägen är ju att dricka för att skjuta upp allt sådant. Den lite jobbigare vägen är att ta tag i allt som ger mig oro. Alkoholen har alltid funnits där som medicin. Nu måste jag ta tag i allt detta för att på sikt få sinnesro utan bedövning.

Det har gått lättare denna gången. 2 veckor har gått fort och relativt problemfritt. Suget kommer och går och i vissa situationer känner jag en enorm saknad hur konstigt det än låter. Sakna något jag inte vill ha? Hur idiotiskt som helst!

Men imorgon har jag hållit uppe i 2 veckor! Jag sätter delmål nu! Annars känns det övermäktigt. Korta målet är nykter även imorgon. Långa målet är över semestern. Som jag sagt tidigare så är det en lättnad att känna att jag inte behöver jaga bolaget varje dag och lägga en tusenlapp i veckan. Kan jag undvika det kommer det att vara en befrielse!

AlkoDHyperD

Ja, ditt svar Zorro, om anledningen till att vara nykter, motiverar dig och det är en bra tanke att ta till om man plötsligt blir vankelmodig. Vad jag också menade med min fråga var hur jag vill använda mina nyktra dagar. Alltså mer av en vilja i livet som kan ge dagarna mening. En vilja till något.
Då drickandets konsekvenser kan vara bra att ha i bakhuvudet i avskräckande syfte är det även bra att fundera över meningsskapandet. Många fruktar tristess och känsla av saknad när man tar bort något som varit en stor del i livet.
Vad vill jag använda nykterheten till kan till exempel, som för mig, skrivas:
-känna alla känslor fullt ut och utan bedövning
-kunna göra val som är i enlighet med mina värderingar
-oavsett hur tufft livet är och hur många misstag jag gör kan jag bevara självrespekten eftersom jag vet att jag gjort mina val med nyktert sinne
-när ångest eller nedstämdhet kommer behöver jag inte klandra mig själv för att det är självförvållat genom drickandet
-kroppen blir starkare utan gift och jag värderar möjligheterna till uthållighetssport mycket högt, viktigare än att bedöva mina sinnen
-jag kan utan skam vara öppen med mitt alkoholberoende för vem som helst. Ju öppnare jag är desto mer stöttning får jag och även förståelse och respekt både från andra och mig själv
Kram

Zorro

Ja, du AlkoDHyperD, vet inte riktigt vad jag ska svara på detta utan att bli för melankolisk eller "gnällig". Jag tillhör nog den skara som verkligen saknar mig vän trots att jag har alla negativa effekter klart för mig. Jag VILL inte ha detta beroende! Men ärligt så är jag nog i en fas nu, där det är svårt att se meningsskapande. Visst, 2 veckor har gått förvånansvärt enkelt mot tidigare gånger men jag väntar på den dag då jag kan känna glädje utan att känna ett krav att ta ett par starköl innan den infinner sig. Hur lång tid tar det?
Svårt att gå upp en tidig sommarmorgon med sol och fågelkvitter och känna glädje över detta. Jag känner just nu den berömda tomheten även om morgonångesten har lättat lite. Så ett svar på vad som kan ge dagarna mening är kanske just det, att kunna känna lycka över små saker utan att medicinera först.
En annan är väl att ta tag i saker som jag i mitt oföretagsamma töcken har skitit i!
men förstår poängen! Inte bara titta på negativa konsekvenser av att dricka utan även kunna se positiva effekter och möjligheter som följer med att avstå. Ska absolut fundera lite mer över detta.

2 veckor avklarade idag. I morgon början resan mot den tredje!

hjääälp

Det var banne mig det roligaste jag läst på läänge!
O du...
Fortsätt kämpa,det är verkligen inte meningen att du ska fortsätta med biran
Humor är en gåva,du har fått den!