3:e gången jag försöker sluta genom att skriva här... Detta ska bli 3 gången gillt. Igår höll jag på att verkligen förstöra för mig själv, när jag satt med mobilen på fyllan...idag är jag hemma från jobbet, tänker stanna hemma hela veckan. Läka, återhämta mig, samla nya krafter, vara tacksam över allt jag har och allt jag kan förlora om jag inte lägger ner drickandet.

Jag dricker inte varje dag, inte ens varje vecka, men när jag dricker finns det ingen hejd...dricker tills allt är slut eller tills jag däckar.

Nästa gång jag får för mig att dricka ska jag gå in och skriva ett inlägg här. Påminna mig själv om vilken skada jag utsätter mig för. Är ju egentligen livrädd för att jag återigen ska göra min man besviken, köra bakis till skola och dagis, sjukskriva mig för att jag fortfarande är full, sluddra när jag läser godnatt saga. Min allra största skräck är att barnen ska bli som jag.

Min man dricker inte och hatar när jag dricker. Jag vill göra honom lyckligare, att få vara en fru som inte gör bort sig varje fest, som inte somnar när man egentligen skulle haft sex, som inte är halvlullig vid familje middagen.... Det räcker nu, jag måste göra en förändring. Jag är trött på ångesten, på rädslan, på mitt uppförande.

Utåt är jag som många andra här "superwoman" njuter i smyg när alla förundras över mig och hur jag hinner allt, men de vet inte till vilket pris. Att utmattningen och stressen motas med vin och sprit. Egentligen är jag nog utbränd, men har inte tid att ta tag i det. Är rädd för att om jag erkänner det så kommer jag krascha helt. Börjar ett nytt jobb snart, och har verkligen kämpat för det, kan inte ge upp nu.

Igår fantiserade jag om att köpa hem en massa flaskor mousserande och "gå på champangediet" bara dricka och inte äta. Imitt berusade tillstånd tyckte jag att det var en strålande idé.

Kommer sakna vinet mest när jag viker tvätt och lagar mat...eller när jag gör andra vardagssysslor som "livats upp" med ett glas, som alltid slutar med en flaska. Eller innan läggning när barnen är jobbiga och jag tar ett glas för att lugna nerverna. Vilket oftast ger motsatt effekt, jag blir aggressiv och elak av alkohol....

Jag kommer behöva er hjälp, jag har inga "riktiga" vänner och min man reagerar med ilska när jag nämner att jag ska sluta dricka. Han har hört det förr och han avskyr när jag dricker. Sakta men säkert har han dock vant sig. Ibland köper han tom med hem när jag ber om det, det är som att han gett upp hoppet...

Snälla hjälp mig att hjälpa mig själv

Honungsflinga

Finns det ingen annan väg, ligger mellan mig och jobbet...

Känns lite lättare idag, men funderar över hur det blir på midsommar. Ska till en familj där det brukar vara gott om A och "mamman" i familjen dricker em del själv, vet att hon kommer pusha för att jag ska dricka med henne. Men jag får se till att vara den som kör...

Fördelen vi har här att vi kan stötta varandra för vi vet vad det handlar om. Följer dig gärna här och stöttar så gott jag kan! Ge inte upp!!

Honungsflinga

Det gör faktiskt skillnad att man får stöttning från snälla människor här. Är så van att fixa precis allt själv...och hålla reda på alla andra, både hemma och på jobbet.
Nästan precis efter mitt förra inlägg fick jag sms från värdinnan på midsommar, där hon räknade upp all dricka hon köpt, men inte ett ord om nåt annat, vet ju vad hennes fokus kommer vara. Orkade inte ens svara. Tar den diskussionen då...

Radar77

Känns som jag kan typen eftersom jag är en sådan själv. Herregud vad jag planerat alkoholinköp och vad viktigt det varit för mig att andra druckit. Nu inser jag att det varit för att dölja mitt eget missbruk. Var stark på fredag och om du är det minsta tveksam så kör bil. Det brukar vara den enda ursäkten som funkar på sådana människor som gärna vill ha någon att dricka med. Jag tror på dig!!

AL

..måste man ursäkta sig om man inte vill dricka...det är ju helknäppt...
Jag ska också delta i en fest där det blir "konstigt ..om jag inte dricker". Eftersom jag ska dricka a-fritt vin så tror jag att "kommer undan" förklaring. Egen flaska...annan ettikett. DETTA ÄR SKITLÖJIGT...jag vet men känner inte för att frontas av andras behov av att alla ska dricka.

Bedrövadsambo

Vill du inte dricka alkohol så har ingen med det att göra. Vill du inte få en massa frågor om det köper du med dig alkoholfritt vin och håller dig till det. Det kommer en tid då du säkert mer öppet kan prata om din nykterhet, men du bestämmer när den tiden är mogen.

Honungsflinga

Kommer bli en utmaning.
Flera gånger redan igår "lurades" hjärnan med att ett glas går ju bra. Jag ska inte dricka så mycket...var nära att hamna med familjen på ett ställe som serververar a, men det blev snabbmat istället. Var nog väldans tur, annars hade jag säkert beställt in. Maken pikade mig flera ggr för vad som hände förra helgen, ångesten över det fick mig snarare att vilja supa ner mig totalt istället. Men det blev inget. Och idag ska jag ställa mig in på en a fri midsommar. Jag har ju levt så en gång. Vet inte när a blev så viktigt!

Honungsflinga

Det går sådär. Förra helgen var en katastrof. En av de värsta jag nånsin ställt till med. Vill bara glömma men det gnager och gnager..

Honungsflinga

Är så sjukt. För 3 veckor sedan startade jag den här tråden.
Och jag har druckit varje helg efter det...

Igår lovade jag, återigen, min man att inte dricka på midsommar. Det gick bra till en början, sa att jag åt penicillin och alla verkande köpa det och tyckte inte det var konstigt.

Sen, efter middagen, bara för jag tyckte det gick så bra...tog jag ett glas vin, och sen ett till och sen säkert 5-6 öl... Jag blev full men inte redlös. Faaaaaan!!!!!!!!!

Jag ville ju inte!!!!!! Vad är det som hör mig sån här???!!!!

Min bror gifter sig nästa helg. Jag FÅR verkligen inte dricka då!!!!

Det känns som att jag behöver låsa in mig, långt bort från all alkohol och alla människor.

Vill inte att min man ska vakna. Vill bara försvinna.

Förstår att du är besviken på dig själv, men detta bevisar kraften i giftet/drogen. Kanske dags att ordentligt ge upp? Be om hjälp? Många av oss klarar inte av att reda upp denna problem på egen hand, speciellt i början kan en del behöva mediciner. (Har dock själv ingen erfarenhet av detta). MEN detta är en sjukdom/allergi som vi är olika långt gångna i. Nu blickar vi framåt och lär oss av gjorda erfarenheter!

Honungsflinga

På att söka hjälp. Fattar inte bara när jag ska få tid till att ens komma iväg? Det går i ett hela tiden och jag hinner knappt med det jag ska.
Längtar efter semester och lugn och ro.

Tänk lite och egentligen var det ju "otur" att jag tog tag i detta när jag hade grejer som inkluderar A varje helg tre 3 veckor framöver, och att jag just nu är helt slutkörd. Oftast har vi bara familjemiddagar och barnens aktiviteter på sommaren. Tror/hoppas att jag kommer ha lättare att hålla mig ifrån när vi bara är hemma. Min man dricker ju inte och det finns ingen A hemma.

Jag tänkte igår att jag skulle bevisa för mig själv att jag kunde dricka ett glas, bara för att vi var med familjen/släkten. Typ ta ett glas för sällskaps skull. Helt uppenbart att det kan jag inte.

Betraktade de andra som druckit tidigare under kvällen, alla utom värdinnan (som jag tror har det som mig) hade slutat dricka när jag började.
Hur klarar de det? När det finns kalla öl, bib och sprit i mängder? Varför är det bara jag som dricker tills jag stupar?

Ska ta nya tag. Tänka ut nya strategier och försöka inse att jag måste avstå helt. Jag kommer aldrig kunna dricka ett glas....

Radar77

Jag har heller aldrig fattat hur det går till att sluta när det finns mer. Det är därför krogen bara är att glömma och så även lagomdrickande på fest. Men jag börjar inse att sån är jag och det enda jag kan göra är att skita i a, punkt. Tråkigt som fan men så är det och det är inget att skämmas för tänker jag

Evigt ung

Det är likadant för mig, KAN inte sluta dricka när jag börjat.
Så många gånger jag har bestämt mig för att bara dricka 2 glas vin...vaknat upp med minnesluckor om vad som hände och hur jag kom hem!!!
Jag har insett att jag måste låta bli alkoholen helt och hållet
Efter nästan 5 veckor känns det beslutet ännu mera rätt, mitt liv har mer kvalitet och mitt egenvärde och självkänsla börjar komma tillbaka.
Kram

Vad krävs för att man ska bestämma sig? Har hört och läst om den s k botten. När har man nått den? Vad är den? Förmodligen olika för olika personer. Jag har gjort massor med konstiga saker med giftet i kroppen som jag skäms över, men försöker inte att fastna i ältande.
Vilka vinster skulle du få av ett liv utan alkohol?
Vi kämpar vidare!

Sannah

Kan inte för mitt liv förstå hur de kan sluta efter två glas?? Men de har ju inte de problemen som jag och många andra har!
Jag kan inte ens ta ett glas, jag tar allt!
Så att ens föröka dricka med måtta är inget för mig. Då är det bättre med inget alls.
Kram

Honungsflinga

Ok dag idag. Inte så mkt ångest som jag brukar ha. Har sovit (med sömntabletter) hela natten och lyckades få mannen att hjälpa till med städet. Han är iofs fortfarande dkitsur flr förra helgen, vilket är förståeligt. Kommer med pikar då och då, så det ligger nog och gnager hos honom med.... En dag i taget... Denna utan A, nr 2...

Junis.gbg

Hej jag förstår precis - jag började med att dricka ett glas till middagen som nu är tre innan middagen är klar. Vardagssysslorna blev roligare med vin jag har på senaste tiden druckit en flaska per vardag å mer på helgen. I fredags fick jag blackout när det blev på tok för mycket. Jag håller en fin yttre fasad men det räcker nu. Jag vill aldrig mer få minnesluckor. Svår prövning idag att steka biffar utan vinglas brevid men det gick. Flaskan är oöppnad. Kram till dej!

Honungsflinga

Hade jag haft vin hemma hade det inte kunnat stå oöppnat. Duktigt!!
Som tur är har jag inget hemma...

Så min strategi är att undvika systemet och alltid vara den som kör...hoppas på att det ska hålla tills det inte längre är nån grej, utan helt naturligt!!!

Honungsflinga

Känner jag mig hoppfull. Semestern närmar sig, ångesten över festen för 1 1/2 vecka sen har börjat lägga sig...dock inte helt, skäms fortfarande när jag tänker på det.
Men känner att semestern och att börja på nytt jobb sen blir en nystart som jag behöver.
Ska tänka bort a helt och inte inkludera det i mina planer alls. Svårt, men det ska gå!!!