Kvinna, 38 år. Inga tabletter att intaga alls, druckit som bedövning/insomningshjälp i flera år. Planen har varit att göra en Leaving Las Vegas men fallerar att någon dag då och då varit tillräckligt bra. Vin i överkant varje dag, behöver efter nu 3 mån dagars vardagsfylla bli faktiskt nykter. Druckit mycket i alla år men nu mer än någonsin.Testat flera gånger men när man skakat sönder och haft så ont i musklerna så har det gått åt skogen. Tanken är en eller två dagar i skogen utan alkohol, med bara kroppsarbete att göra. Kyla gör skakningarna lite mindre men är som att skära sönder sig.
Lite tankar, och nej, läkarkontakt är inte ett alternativ, inte heller kontakta vän/familj.

Glapsvinn

Det är hårt det där att bara bita ihop och sluta, jag har gjort det några gånger sista två åren och för mig är ångesten det värsta. Nu sist blev det maraton med dåliga komedier på Netflix, låg vaken i soffan i två dygn och sov inte mer än sex timmar totalt på nästkommande två dygn. Tog tre dygn innan jag kunde äta alls och en vecka innan jag kunde fungera helt normalt. Fruktansvärt jobbigt men jag har iaf ett par förstående vänner som jag kunde messa med under tiden men precis som du vägrade jag prata med familj eller vården, gjort det en gång och aldrig mer. För vissa kanske det blir bra men för mig blev det bara skit. Kör mitt eget race nu och varit nykter i tre veckor och även om abstinensen var ett helvete så tycker jag det var värt det nu. Vet inte om det jag skriver hjälper dig på något vis men du är iaf fall inte ensam om det här. Lycka till!

Jag vill egentligen bara hälsa dig välkommen hit till forumet! Det verkar som du har kommit till en gräns och att du vill göra en förändring för att må bättre. Det fina på forumet är att det finns många kloka människor här som har gått igenom denna process som du är inne i just nu.

Hoppas du vill skriva mera här och du kommer säkert få pepp och stöd!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet