Hej vänner!
En osannolik historia.
Kallar mig för Zorro för den mask jag bär. I och med detta inlägg tar jag av mig den masken mer än jag någonsin gjort. Om någon av alla som är inblandade i det jag berättar, läser detta är jag avslöjad och utlämnad.
Vet inte hur många som finns kvar sedan mitt förra besök, men hopas innerligt att inte alla misslyckats lika radikalt som jag. Nu vill jag berätta en historia som handlar om de senaste dagarna som kanske få av er tror på, men jag berättar ändå, med tillit! Den är helt sann men ändå helt osannolik! Har alltid trott på ödet men efter denna är jag benägen att tro på allt övernaturligt inklusive gud!
I går hade jag bestämt mig. Verkligen bestämt mig. Idag skulle jag lägga av helt. Ser semestern närma sig och jag orkar inte behöva fundera över två flak 7,5 i veckan. Detta är det ända som gäller. 7,5.or i massor. 2 flak i veckan sista tiden. Nu var allt slut! Hade letat igenom alla förråd men det fanns inget mer.
Nu efter helgen upptäckte jag att ett flak gick på 2 dagar. Alltså 12 styck 7,5.or per dag. Detta funkar ju inte längre. En mindre idiot än jag kunde ju inse detta och nu när alla förråd var uttömda var det dags att ta ett beslut. Så det gjorde jag. Inget mer! Nu får det vara nog. Redan på morgonen började jag känna av abstinensen. Men jag stålsatte mig. Flera funderingar kring bolaget innan hemresa. Men jag klarade det. Körde hem med svettningar och ångest men med enorm beslutsamhet!

Väl hemma möts jag av min sambo med svarta ögon och en kasse öl på golvet. "Varför ljuger du för mig? Du hade ju slutat!!"
Helt spontant och ärligt svarar jag, "var fan har du hittat dem?" Jag trodde ju helt ärligt att allt var slut och hade jag vetat att dessa fans hade hon ju aldrig hittat dem! :-) För då hade de varit urdruckna! Mitt spontana svar och ärligheten i det, gjorde att konflikten kom av sig. Jag tog inte strid utan förklarade helt ärligt att jag inte hade en aning om dess existens och undrade var hon hittat dem.

Därefter går alkoholisthjärnan igång. Inser att en del är folkisar med de flesta är 7,5.or. Dessa guldklimpar måste räddas. Så jag utvecklar en plan direkt. Lovar att allt ska hällas ut, men kommer på den fantastiska idén att ersätta bolagsölen med tomburkar hon ännu inte hittat. Smart som f....
Häller ut folkisarna i källaren så att det luktar gammal öl. Smugglar in tomburkar som ersätter bolagsölen och smugglar ut de "räddade" i bilen. Pantar allt och sparar kvittot som bevis.

På vägen till affären för att panta, ser jag en god vän. Stannar och backar in bilen på en parkering men missar ett trappräcke och hör en jäv....a smäll! Trappräcket går rätt in i bakrutan på kombin och förvandlar rutan till en miljon småbitar. För djävligt, men sen upptäcker jag..... VARENDA räddad 7,5.a har gått sönder. Precis varenda en! Allt jobb för att rädda dessa åt h....! Gummimattan bak, flyter av starköl!

På innegården bakom detta räcke håller ett par goda vänner till med egen verkstad. Berättar vad som hänt och de hjälper mig byta lucka från en gammal bil av samma modell. Så två timmar senare kör jag iväg med lånad baklucka, löfte om att byta rutan i den lucka jag kraschade och inte en hel öl trots ALLT arbete med att rädda dessa.

Nog måste det finnas en gud som talar till mig! :-) Trots alla ansträngningar, är jag idag fortfarande nykter. Lyckades ta mig f.. inte dricka trots all energi jag lade ner på att försöka.

Så nu är det bara att fortsätta misslyckas att dricka.

Hoppas någon av er orkade läsa allt och ännu mer önskar jag att någon av mina gamla vänner ännu finns kvar.

Kram på er alla!
Zorro

Zorro

16 dagar nykter. Börjar banne mig bli riktigt orolig! Det här går för lätt! :-)
3.e seriösa försöket under de sista åren. Tidigare har det varit dag för dag med ett sjukt fokus på att sluta. Nu kan jag släppa tankarna på att dricka under en dag.
Jo, det kommer sug av och till. Handlade i en butik nära bolaget igår och det berömda järnspöket dök upp under en kort stund. Min hjärna ifrågasatte om jag var riktig i huvudet som verkligen skulle sluta dricka när det egentligen inte är några problem och mitt beroende bara är uppdiktat! Men jag gick inte på den! :-) Någon sade på forumet att suget ofta går över efter en kort stund. Så ett tips är att skjuta på beslutet 10 minuter vilket ofta gör att man hinner omvärdera.
Jag tog mig hem igen utan att passera grönskylten!
Nu börjar semestern snart. Det är väl nu kampen börjar på riktigt. Inget jobb som jag kan lägga fokus på under dagtid!
Tänker på 2 saker som skrivits i tråden.
1. Spela HELA filmen!
2. AlkoDHyperD.s inlägg här ovan om meningsskapande.

Får bli ett mantra. Vad har alkoholen lett till fram till nu! Vad vill jag få ut av nykterheten framöver.

Dag 16 och jag blir tuffare! :-) Nu får det f... bli en dag 17 också! (midsommarafton) :-)

Ja hela filmen rådet är fantastiskt bra. Vem vill hamna i dagen efter tillståndet? Kanske kan du göra en lista på aktiviteter som du velat göra men inte kommit dig för med. Ibland undrar jag om vissa av oss härinne är lite ostrukturerade och har svårt att komma igång. Tillsist blir det många saker på att göra listan och den blir nästan övermäktig. Bara en tanke och den handlar nog mer om mig än in dig Zorro. Kör på nu! Du fixar detta!

Zorro

Just nu känner jag en total meningslöshet. Jag vill inte dricka mer och kommer inte åt något bolag förrän måndag så har tid att reflektera, men just nu är det mest skitjobbigt. Vet sen tidigare att jag brukar ha en krisperiod runt tre veckor och det är det på tisdag.
Har just nu svårt att se 4 lediga veckor utan öl! Allt är bara skittråkigt!
Försöker se framåt. Vad vill jag ha ut av min nykterhet? En viktig sak är kropp och fysik. Man växer av 50 stycken 7,5.or i veckan! Lite tjatig med att skriva just antalet, men viktigt för mig att skriva och se detta!

Någon skapade en tråd hur vi hanterade midsommar. Min fråga är hur JAG ska klara 4 lediga veckor! Just nu känns det övermäktigt.
Kanske ska göra som de gjorde med varulvarna på 1600-talet! :-) Kedjas fast ute i garaget och inte släppas loss förrän faran är över! :-)

Just nu känns livet lite melankoliskt och kanske har ett snäpp av depression. Fast nu utan självmedicinering!

Ber om ursäkt för ett gnäll-inlägg! Jag är trots allt fortfarande nykter!

Kram på er alla!
/Zorro

Sannah

Midsommar är över men precis som du skriver hur ska man klara 4 veckors ledighet?? Jag tänker en dag i taget!
Så nästa dag och nästa. Belöna sig mig god mat, träna lite? Vakna pigg och utan ångest.
Jag hejar på dig!!

AlkoDHyperD

Gör det med glimten i ögat. Du har det lite tuffare just nu och bävar inför semestern och treveckorskrisen. På dag 16 skrev du att du var orolig för att det gick för lätt. Ok, då kan du bocka av det orosmomentet, för nu är det inte längre så lätt...allt enligt plan således ;-)
Kanske angripa "problemet" med fyra veckors ledighet på ett annat sätt. Se det som en chans. Du har fått en present, en gåva, i form av tid. Fyra veckor av egen tid, en lucka i vardagsverkligheten, möjlighet att frikoppla dig från din historia och dina vanor. Ikläd dig en annan roll under din semester. Vem skulle du vilja vara? Hälsoprojekt? Omsorg både om insidan och utsidan.
Kram

Håller med AlkoDHD, tid för fyra veckors reflektion. Samtidigt vet jag hur svårt det kan vara, så mitt råd är att ta hjälp av sambon din. Se till att du inte KAN dricka... och prova nåt annat som kickar igång endorfinerna: ex spikmatta, träning, sex. Skriv en lista på saker du skulle vilja hinna under semestern och bocka av -det ger tilllfredställelse. Nu har du tagit dig igenom den störta suparhelgen på året kanske, utan a. Två mån av nykterhet tog det för mig innan lugnet infann sig. Förstår att det kan kännas övermäktigt, men det är en dag i taget som gäller och att hantera ev fall som en engångsföreteelse. Du vill inte tillbaka. Sen är jag inte alls rätt person att dela med mig av strategier, men är det nåt jag reflekterat mycket kring så är det varför jag dricker trots att jag VET att jag mår bättre utan. Det gäller att hitta sätt att inte kunna dricka. Så häll ut, håll ut och håll i nu. Tänk vad fräsch du kommer att se ut efter semestern och hur många saker som du kommer att ha kunnat bocka av på "listan".