Längesen jag var härinne!
Tänker nu försöka med hjälp av forum ta tag i mitt liv! Har tappat livsgnistan totalt! Har familj, bra jobb , har verkligen inget att klaga på!
Har haft lättare depressioner genom livet! Började med medicinering tyckte det inte gjorde någon större skillnad! Dämpade ångest med rökning ett tag! Sen hittade jag vinet? Drack inte ens vin förr! Vad hände!
Någon som har bra erfarenhet vilken hjälp man ska söka?
Är orolig över om levern tagit skada! Har sett att man kan ta prover på labb fört att få svar! Bor på en liten ort och vill inte gå ner här! Blir som en ond cirkel alltihop! Orolig för hälsan! Dricker för att dämpa oro, ångest! Vill ju leva ett långt liv!
Eller kan det räcka med

Kinna

Klarade av dagen i går trots djävulen knackade på! Bestämde mig för att ta det lugnt i går och inte stressa runt vilket är en triggare för mig! Dag 1 avklarad, nu väljer jag att klara dag två!

DryMartini

Mycket längesedan jag var här inne också. Bra att du inte drack igår. Det gjorde inte jag heller och det tänker vi inte göra idag, eller hur?

Bry dig inte om att ta prover på levern, det är som det är med den. Levern återhämtar sig vanligtvis om man slutar dricka. Om du nu tar prover, vad tänker du i så fall göra med svaret? Sluta dricka om proverna är dåliga och fortsätta om de är bra?

Jag har själv problem med alkoholen, men har låtit bli den i längre och kortare perioder. Min erfarenhet är att om man uthärdar några dagar, så minskar det fysiska suget dramatiskt. Nästa steg om man vill sluta, är att inte dricka när man tror att begäret har gått över. Det är så lätt att säga till sig själv att "nu har jag varit duktig en tid, är inte speciellt sugen, så nu kan jag nog ta en drink". Det fungerar tyvärr dåligt, vilket jag fått erfara själv.

Lycka till!

Gunda

...känner även jag att jag tappat. Men när man springer med huvudet rätt in i väggen om och om igen, gör nog att man tappar livslusten och gnistan. Jag vill nog någonstans försöka ta tag i livet igen, men känner att jag snart skiter i vilket.
Jag hänger på jag också, inte dricka i kväll.
Min ångest verkar som bortblåst, jag har tappat tron på mig själv, sen vill jag inte lasta någon i min omgivning utan sätter upp en min av att allt är bra och att jag har koll på tillvaron, men inget av det har jag.
Lyssnade på en bok som heter "du sjöng mig hem" en kvinna med långvarigt missbruk och hennes kamp mot tillfrisknande. Mycket läsvärd bok.
En dag i taget!

Kinna

Läste någonstans att man ska göra en förändring i veckan! Tänker sluta stirra mig blint på alkoholen! Tänka på annat istället! I morgon ska jag börja ett träningsprogram! Var längesen jag tränade och vet ju egentligen att det fungerar bättre för själen!
Är det någon som hänger på?

Kinna

Det värsta är att tillslut vet man inte varför man dricker! Måste lära mig att stanna upp när suget kommer! Fånga in känslan och sedan släppa den!

Kinna

När man bestämmer sig för att inte lyssna på demonerna så försvinner suget har jag märkt! Hjärnan är så van att tala om för mig att nu skulle du må så bra av något att dricka! Du behöver inte känna den där olustkänslan du har! Ta något att dricka!
Vägrade idag att lyssna och det gick bra! Men då kommer genast ångesten istället! Ångest över att jag dämpar med alkohol! Ångest om jag förstört för min familj! Ångest om mina barn oxå hamnar i samma skit!
Men jag är iallafall nykter och tänker fortsätta kämpa och kämpa!

Ja, du sätter fingret på något väsentligt, – anledningen till att man fortsätter dricka fastän man inte borde, kan vara att i nykterhetens bleka eftertanke... kommer ångesten tillbaka med full kraft. Orkar man genomlida den, så kommer den att ersättas med viss stolthet och glädje..!

Gunda

Du har besegrat a-djävulen i flera dagar det har även jag. Vi fortsätter att kämpa, även om ångesten river och man har skuldkänslor.
Vi kan inget göra åt det förflutna men framtiden kan vi styrs över.
Genom att bli nykter så hjälper du dig och de dina. Var stolt över dig du är en bit på väg.
Kram och god natt!

Kinna

Tack Dionysa och Gunda för kloka ord! Ska verkligen försöka stå emot! Gäller att härda ut när tankarna knackar på axeln! Om jag lyssnar, bekräftar och sedan tar kommandot försvinner ganska snart suget!
Vi kämpar tillsammans! Hjälper att skriva och läsa härinne!

Kinna

Har klarat en dag till utan att dricka! Inte ens haft sug! Bestämde mig för att kvällen fick börja med motion! Fantastiskt hur motion sätter igång måbrakänslan! Gäller bara att hålla i den känslan när suget sätter in! Vill leva ett långt och hälsosamt liv! Inte vara styrd av den här skiten!

Gunda

Att du kan lägga en till nykter dag till, hej heja. Det är lika här, nykter i dag nykter i morgon.
?????

Kinna

Bra jobbat Gunda! Är så glad att detta forum finns och tack för att du bryr dig! Är så viktigt att få bolla tankarna och ångesten! Tänker ta mig ur den här skiten!

Gunda

verkligen tackat för att forumet finns, vet inte var jag varit i dag om jag inte hittat det. Kanske fortsatt mitt missbruk
och kroppen orkar inte till slut.
Det finns så många fina människor här och det är verkligen viktigt att vi stöttar varandra, till nykterhet.
Kram och sov gott!

Kinna

Nu tar jag tag i en ny dag! Fortsätter min kamp mot ett hälsosammare liv! Idag ska en kompis och jag iväg på en tur ikväll! På det sättet är det redan bestämt! En dag utan alkohol! Ingen ide att du smyger dig på med dina tankar!

AL

...det uttrycket gillar jag. Skapar en positiv tanke hos mej...jag får göra flera bra val under en dag...
Jag blir lätt obstinat om jag använder uttrycket...ska inte dricka...nu kan jag ist säga...jag gör hälsosamma val i mitt liv.
Tack för uttrycket ?

Gunda

ska även jag lägga till mitt ordförråd "jag gör hälsosamma val i mitt liv"
En ny dag och nya möjligheter ligger framför oss.
kram

Kinna

Vad bra att jag kan ge några bra uttryck! AL och Gunda!
Jag tycker om att jobba lösningsinriktat annars! Har väldigt lätt i andra sammanhang att se lösningar i stället för hinder! Är så lätt att fastna i ordet ska inte! Försöker istället se andra alternativ och inte lägga så stor vikt vid att inte dricka! Tänker iallafall försöka! I dag gick det! Nu kämpar vi vidare!

Kinna

Känner att jag faktiskt kommit en bit på väg till mitt hälsosammare liv! Har börjat springa och styrketräna! Det tar några gånger men sen börjar det ge effekt! Man vill ha mer! Detta bidrar automatiskt till att du tänker bättre mat och mindre alkohol! Har druckit men inte alls på samma sätt!
Prova ni oxå och ge er inte efter en gång! Ta en lagom sträcka som är uppnåelig! Varva att springa och gå!
Jag fortsätter min väg mot ett hälsosammare mål!