Hej igen, ja ännu än gång gick det för långt, dricker sällan men när jag väl dricker blir det för mycket. I helgen flörtade jag med en annan och det har min sambo fått vetskap om... O jag älskar min familj över allt annat! Blir skitzo av alkoholen och gör o säger saker jag aldrig skulle göra annars... Hur söker jag hjälp? Eftersom jag inte har problem att ja måste dricka hela tiden utan när jag väl dricker blir de för mkt.. Har försökt själv 1000 gånger men de går inte.. Hjälp mig

Tack Buster för att du delar med dig och vad synd att din tråd försvann i mängden. Jag puffar upp den här och hoppas att fler delar med sig av sina erfarenheter så ni kan stödja varandra.

Jag tänker, när jag läser ditt inlägg, att du har en stor medvetenhet om att alkoholen förändrar dig på ett sätt som inte känns bra för dig (och kanske dina anhöriga?). Många personer har just de alkoholproblem du beskriver, man kanske dricker sällan, men när man dricker så orsakar det problem.

Du frågar om det finns hjälp för personer i din situation. Det gör det! Det finns olika vägar att gå. Antingen kan man ta kontakt med sjukvården, ex husläkaren, som sedan remitterar dig vidare till en specialist, exempelvis till terapeut/psykolog. Beroende på var man bor i landet kan det här ta olika lång tid.
Ett annat alternativ är att man hittar en privat terapeut, för många är KBT (Kognitiv beteende terapi) till stor hjälp vid beteendeförändringar och då betalar ur egen ficka. Ett första steg kan vara att ringa Alkohollinjen, där kan man vara anonym, för att dryfta sina tankar och be om hjälp.

Det var några exempel, det finns fler vägar att gå. Om du läser här på forumet kan du se hur många andra människor har gjort.
Hoppas du vill skriva mera här!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet