Har druckit dagligen i åtta år. Planerar mitt liv efter alkoholen. Jobbar och trivs där men de senaste åren fått sjukskriva mig pga mitt drickande. Dom gångerna har utlösts av jobbiga händelser i mitt liv men det är ju inget bra alternativ att dricka. Dricker mig inte aspackad men ser till att vara " lagom " bedövad. När jag varit det ett tag blir jag numer liggande och orkar ingenting. Har hundar, dom håller mig vid liv känns det som. Förr var jag en kreativ människa, nu orkar jag knappt hämta posten. Jag är i grunden en utåtriktad person. Hör alltid av mig när jag vet att någon mår dåligt. Men får dåligt med feedback tillbaks när jag är i behov av det. Vill och måste sluta men hur ska jag göra? Är såååå trött på det!

Vad bra att du har hittat hit till forumet! Som du skriver så verkar du väldigt trött på situationen och vill ha en förändring. Olika människor har olika förmåga att stödja andra när någon mår dåligt. Men här på forumet finns det massor av medlemmar som hjälper, stödjer och inspirerar varandra!
Ibland kan det ta lite tid innan en tråd kommer igång, hoppas du har tålamod.

Hoppas du vill läsa och skriva mera om din process!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Här finns många stöttande och mycket erfarna personer som alla har mer eller mindre stora problem med a. Att skriva och läsa är en bra början + att se till att dom grundläggande behoven som sömn och hunger är på plats. Rörelse och motion är också mycket viktigt. Sen handlar det om motivation om att vilja förändra en ovana/beroende. Det går, men det är en tuff och spännande resa mot ett fritt och närvarande liv!

Talktome

Ska på CT-buk p g a höga levervärden. Bett att få en poliklinisk avgiftning men min vårdcentral vägrar. Jag jobbar, jag har hundar. Kan omöjligen lägga in mig eller åka på något behandlingshem som är det de erbjuder. Deras regelverk säger att de inte abgiftar polikliniskt. Det fåniga är att jag jobbar själv inom vården och träffar alkoholmissbrukare varav flera blivit avgiftade polikliniskt. I min journalhistorik finns inga recept på Benzo eller andra tyngre preparat, jag äter knappt en Alvedon. Jag har bett att få stesolid i fem dagar för att ta mig igenom den värsta abstinensen men nej. Nu går jag införskaffadeyta på annat håll och hoppas jag fixar resan. Ångest över detta gör ju inte precis intresset att känna lugnet av alkoholen mindre.

Malta

Hoppas det löser sig till det bästa! Det är ju helt galet att hjälpen är minimal när någon ber om den. Det blir ju så mycket svårare om hjälpen ges senare...