Hej!
Jag är ny här...
Mår jätte dåligt, har druckit varje kväll i två års tid och nu på semestern typ dygnet runt i 1 1\2v.
Kan inte sluta då jag skakar sjukt mycket när jag försöker....
Förra sommaren var jag så dålig att jag frivilligt la in mig på akut beroende mottagning, nu funderar jag på att lägga in mig igen och försöka att göra "rätt" denna gång, men jag vill verkligen inte till samma mottagning igen!
Jag har googlat lite och hittat en annan mottagning Krukis , är det någon som känner till den ? Och är det bara att gå ditt ?
Tacksam för hjälp ?

maskroos

Hej Tove, välkommen hit!! starkt att du har kommit till insikt och modigt att be om hjälp, det är väl det första steget.
Själv är jag inne på dag 10, det blir bättre, jag lovar.

Jag har lite information om krukis, jag är uppvuxen i det området och har en hel del kompisar/bekanta/föräldrar som har varit där. Visserligen för en tid sen, men tror inte mycket har ändrats; själva mottagningen ligger jätte fint, nära vattnet. Lokalerna var jättefina, maten bra och personalen super trevlig, i övrigt skiljer sig inte behandlingen så mycket ifrån andra beroende mottagningar.

Dom ska ha drop in, hade då iallafall. Men då var det en max längd på behandlingen på 5dagar, men dom slussar en vidare om det behövs (kan säkert förlängas där också). Jag tycker absolut att du ska vända dig dit, testa och ring innan och se så dom har plats så att du inte åker i onödan. Hoppas det var till någon hjälp, lycka till och världens största kram!

Tove

Tack snälla för svar maskros!?
Efter förra omgången fick jag en remiss till Ewa mottagningen och har även försökt kontakta dem nu
Tycker det är så svårt att ringa... Erkänna att man har problem ?
Sist så var jag på sankt görans sjukhus, fruktansvärt...
Nu dricker jag igen ? enda sättet att slippa abstenensen ?
Tack för hjälpen ?

Anders 48

Vet hur du känner dig! Jag har själv varit inlagd på St. Görans beroendeklinik 2 ggr. Jag har blivit fantastiskt omhändertagen bägge gånger. OM jag skulle hamna i den sitsen igen så skulle jag inte tveka att söka hjälp där. Värst för mig har varit "skammen" att så har hänt - och miljön är ju allt annat än uppflyftande. Särskilt i "intaget" - men sen när man slussats vidare så tycker jag att det har varit "lugnt". De kan sin sak - och ser till att abstinensen inte blir farlig.

Hoppas att du tar hjälp, eller på egen hand trappar ner på alkoholen - vilket kan vara svårt.

Önskar dig all styrka - det går att förändra, även om man inte tror eller kan känna det när man är och mår som värst.......

Tove

Tack för svar och puschning ? Bra för dig att du har bra erfarenheter därifrån..
För mig var det bara hemskt ? sitta till en början i en stor bur helt nykter med asbenens i flera timmar innan jag kom upp på avdelningen..
Allt blev som en chock för mig.. ingen mobil, klä av sig ALLA kläder, mm
Personalen på avdelningen var väldigt bra, ville inte åka därifrån.. och sitta ensam hemma igen..
Önskar väl att nån hade fångat upp en bättre.. menar inte att andra ska ta hand om mig, det här är helt å hållet mitt eget fel ! Men hade velat att någon hörde av sig tex nästa dag för att höra hur man mår..
Ska snart gå o köpa mer vin ?

Tove

Maskroos, tyvärr måste man gå genom soc för att få hjälp på Krukis ?
Har noll förtroende för dem..
Letar mu efter privata behandlingar, någon som kan rek. ?
Kik,tinder,mp,snapchat mfl.. för att få bekräftelse.. ingen bra ide...
?
❤️

maskroos

Men vad dumt med krukis.. ? är det så illa kanske du kan åka in akut? Då får du kanske ett litet litet andrum, att fundera ut nästa steg, tillsammans med människor som kanske vet om massvis med allternativ och kan ge dig den vård du kanske behöver? Åh, vad jag hoppas att du hittar någonstans att vänd dig.. har du någon i din närhet som kan hjälpa dig hitta något?
Hur känns allt nu? Jag är så himla imponerad av ditt sökande efter en mottagning, det är ju verkligen ett bevis på att du vill må bättre, och ett enormt steg i rätt riktning. ?
Du klarar det här. Kram!

Capio Maria? Vägg i vägg med Krukis. Dit kan du ju alltid åka. Rätt bra när man väl kommit in på avdelningen. Du får vila och får medicin, blir omhändertagen på olika sätt.