Har gått lite mer än ett år sen jag var här sist (har bytt namn). Efter det har det varit anstalt och behandlingshem fram till i våras och jag försöker nu jobba.
Igår morse åkte jag direkt från fyllecellen till jobbet och har ont efter både hand och fotfängsel. Så istället för att få ordning på saker och hålla mig nykter har jag börjat missbruka och ställa till det igen. Fick en impuls att logga in här och skriva lite om eländet. Under ca 2 månader har jag bara druckit mer och mer.
Har inte hunnit läsa så mkt här inne ännu men ska göra det. Kul att se så många namn från förr som fortfarande skriver.
Hälsningar Bobsson

bobsson

Är det många som skriver om. Min egen har lättat ngt och jag har orkat pallra mig in i duschen och lagt in en maskin tvätt. Har en känsla att jag borde ha mer ångest och drivkraft till förändring men känner mig avtrubbad. Är imponerad av alla kloka personer som sprider hopp och stöd till andra härinne och också till de som beskriver sån beslutsamhet till förändring av sina vanor.
Jag tänkte på att ibland blir folk avvisade när man söker hjälp inom missbruksvården, Det var en anhörig som lät förvånad över det här. Attityden att det bara är att söka hjälp känner jag igen men det är det verkligen inte. Vet att det inte är helt lätt på alla ställen att få hjälp med sin abstinens t.ex. (Enligt min erfarenhet vanligt att bli avvisad).

Hej Bobsson och välkommen tillbaka till forumet! Du fick en impuls att logga in här igen, vad betyder den impulsen tror du?

Läs och skriv mera om du vill. Som du vet finns det många kloka människor här som gör förändringsresor och inte är sena med stöd och pepp!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigforumet

bobsson

Carina!
Den här vändan agerar jag i en annorlunda ordning. Gick på eTT aa möte först. Onykter men respekterade tystnad just därför. Sen loggade jag in här. Därför att jag ställt till det så mkt för de folk som hjälper mig. Fick flytta från en för att jag drack. SEn har ngn annan fått medverka i förhör för att jag åkte fast i dens bil. Det hela är vidrigt och jag en idiot. Idag gör jag om hela idiotiska grejen dessutom och jag har konstigt nog inga kontakter inom vården. Måste bara skriva av mig.
/ önskar alla en bra kväll från Bobsson

bobsson

Åka till ett na möte ikväll har jag tänkt. Får se hur det går. Det gick att se på deras sida vilken tid mötet är men inte vilka dagar så det är lite chansning.
Alla ska ha det så bra ikväll! Hälsar Bobsson.

bobsson

Var naturligtvis imorron. Sitter på en bar och har lagom mkt ångest
Tog ngra xtra preparat som gör det hela värre (tror jag). Tror att jag får fängelsestraff igen för det jag gjort. Ångesten gör sig påmind i takt med alkoholproblemen.

Det låter som att du sitter djupt nere i ett mörkt hål just nu. Men det finns stegar upp! :-)
Det är bra att du skriver och läser här. Har du något mer stöd runt omkring dig? Terapi? God vän? Eller har du prickat in ett AA-möte nu?

Jag fick en annan tanke, vet inte om det kan vara intressant eller inte, men jag skriver den i alla fall så får du se om det är något du vill spinna vidare på.
Känner du till möjligheten att söka kontraktsvård?

Om det eventuella fängelsestraffet understiger 2 år så kan du ansöka om kontraktsvård i stället för fängelse. Då får domstolen ett val, att antingen döma dig till fängelse eller till behandling. Då finns möjligheten att du kan bli dömd till behandling i stället, och missköter man det träder fängelsestraffet in.
Om det här är något du skulle vilja undersöka mera behöver du be din advokat att begära en personutredning av frivårdsmyndigheten. Då kan du prata mera med frivårdshandläggaren som gör utredningen om detta.

Önskar dig en fin dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tigerlilja

Hoppet är det sista som lämnar en människa. Ta all hjälp du kan få. Carina här i tråden verkade ha flera bra tips.
Ingivelsen att du kommer in här tycker jag visar på att du innerst inne verkligen vill komma vidare.

Här är vi många som delar problematik med Alkoholen (nervgiftet) men också andra droger. Oavsett vad, kämpa vidare.

Livet är en gåva. Kramar

bobsson

Carina och tigerlilja, för support och stöd.
Den här veckan har varit helt kaotisk. I förrgår bröt jag ihop fullständigt när min bästa vän bröt kontakten med mig och det var av en händelse som aldrig skulle ägt rum utan rejält med alkohol. Jag satt på en bar när det hände och kunde inte sluta gråta. Tårarna bara rann och min kompis fick komma och hämta mig. Det var nära att jag fick åka till psykakuten men det slutade med att jag stoppade i mig xtra mkt lugnande tabletter. Det gjorde att min kompis blev orolig och fick ringa sjukvårdsupplysningen. Sen fick jag höra att jag blivit portad från baren (där jag är stammis). Och idag när jag jobbade märkte jag att alkoholsuget har bytts ut mot abstinens, lindrig sådan men ändå. Dessutom har jag skulder som dröjt lite för länge och som måste betalas. Det hela är verkligen kaos och jag måste försöka söka hjälp snart. Jag säger försöka för jag vet hur det är. Det är inte säkert att kommunen eller landstinget har lust att bistå med insatser när man har alkoholproblem.
När det gäller tingsrätten så gick de inte på frivårdens rekommendationer sist utan de dömde till fängelse ändå. Men jag kan ju försöka överklaga den här gången det gjorde jag inte sist men det beror på längden på straffet.
Nu försöker jag lindra abstinensen men alla ska ha en bra kväll och helg!
/Bobsson

Tess45

Det är förjävligt att man hoppas att alkoholen ska vara ett halmstrå till att lindra ångest och lugn när det är precis tvärtom.
Man dränks i allt jävla kaos, super för att fly och ännu mera kaos är ett faktum sen snurrar hjulet på.

Kom igen, du är värd att kämpa för!

bobsson

Är det bäst för alla inklusive mig om jag bara avslutar allt för gott. Har tänkt tänkt på det länge men nu tror jag att jag har bestämt mig.
Hälsningar Bobsson.

DetGårBättre

Sluta sup och ta några tuffa dagar, sen är du på banan igen. Det finns mängder med människor som vänt klart sämre underläge än det du har nu. Du ligger typ under med 15-0 i första game i en tennismatch. Det är inte som så att andra sidan har en matchboll. Men du får slita som fan nu för att vinna några bollar och sen vips är du i förarsätet igen!

Tigerlilja

Det vänder. Ta hjälp. Kan vara svårt att fråga. Stoltheten att inte be om hjälp ligger en i fatet många gånger. Vi behöver varandra.
Du går igenom et helvete förstår jag. Det beror på depression och att hjärnan inte kommit ikapp i abstinensen.

Kärlek till DIG. Du orkar. Jag vill se dig orka. Det finns hopp om oss alla på olika sätt
Massvis med kramar!!!

Silverline

Jag och säkert många här på detta forum blir oroade över ditt senaste inlägg. Jag tolkar det som ett desperat rop på hjälp. Vi finns här! Snälla, hör av dig... vi (jag) är just around the corner....Det finns värme och ljus, även om det är svårt att ta in när man mår som du (been there). Det låter klyschigt och banalt kanske, men det är svårt att uttrycka sig annorlunda. Du måste veta att du är värdefull, trots allt som A ställt till med. Min terapeut har ett långvarigt missbruk bakom sig, säkert värre än man kan föreställa sig. Nu är han ren sedan många, många år. Han har såå mycket att ge pga erfarenhet och klokhet. Snälla du, kom igen! Det finns alternativ! Hade jag varit i din närhet så skulle jag bara krama dig tills du blir lite lugnare i sinnet, hur länge som helst. Nu får du min kram, känsla av omsorg och kärlek via detta forum istället!