Har druckit varje dag på semestern kanske allt mellan 1 glas vin till 2 flaskor . Har så mycket ångest för blir så skakig dagen efter nästan svårt att hålla i ett vattenglas . Är även hypokondriker deluxe så får panik av alla kroppsensationer och är väldigt orolig att jag ska bli galen få en psykos , kramp , eller delirium . Så trött på att misshandla mig själv Och ha ångest . Någon som känner igen sig ?

DetGårBättre

Krävs mycket för delirium normalt. Men drick inte två flaskor utan mindre och mindre så trappar du ut om du är orolig. Dagar med ngt glas är ju inget drastiskt. Men skriv och ordna upp det hela. Ta det lugnt bara.

Livefree

Ja jo dom säger att de krävs mycket . Men de så jobbigt att man blir skakig ? De känns som att de typ rycker i nacken och man har svårt att typ fokusera . Är de här vanlig bakfylla? För när man pratar med andra så säger Alla att dom
Blir skakiga ? Ja Aså problemet är att de alltid blir så mkt alkohol och ja är så känslig i mitt
Mående så ja mår asdåligt dagen efter . Har tagit 2 oxasacand för panikångesten . Men vet inte ska man sluta dricka helt ? Eller vad är tanken ... man gillar ju vin ?

Livefree

Ja jo dom säger att de krävs mycket . Men de så jobbigt att man blir skakig ? De känns som att de typ rycker i nacken och man har svårt att typ fokusera . Är de här vanlig bakfylla? För när man pratar med andra så säger Alla att dom
Blir skakiga ? Ja Aså problemet är att de alltid blir så mkt alkohol och ja är så känslig i mitt
Mående så ja mår asdåligt dagen efter . Har tagit 2 oxasacand för panikångesten . Men vet inte ska man sluta dricka helt ? Eller vad är tanken ... man gillar ju vin ?

DetGårBättre

Har du oxascand hemma så sluta drick helt och efter 12 timmar tar du en oxascand och sen ytterligare en efter 8 timmar och sen ytterligare en... trappa ut skiten på oxascand, det är ju benso och det ska du ju helt inte blanda med alkohol ens! Så sluta drick helt och trappa ut på oxascand. Tre dygn så har du trappat ut skiten och du slipper ha så mycket abstinens men se till att få i dig mat, vatten och massa B-vitaminer också. Berocca som inköps i en vanlig affär brukar räcka rätt bra. C-vitamin brukar också hjälpa till mot baksmällor etc.

Livefree

Aaaa köpt B-vitamin ! Förstår bara inte hur baksmällorna blir värre och värre för varje gång. Nu har de gått 19 timmar sen ja drack något och tagit oxascand tog vid 17 då tog jag 2st 5 mg. Skakningarna och allt är helt borta . Har inte hög puls eller så men är bara orolig och ångestfylld och rädd att jag plötsligt ska bli galen och få delirium ??

Vilket vackert namn "Livefree"! Du formulerar ett mål med ditt namn. :-D
Och välkommen hit till forumet! Du har redan fått många bra svar, så egentligen vill jag bara lägga till att är du orolig för delirium eller andra konsekvenser av alkoholkonsumtionen och oxascand så ring sjukvårdsrådgivningen 1177, så får du prata med någon som är medicinskt kunnig.

Önskar dig en fin dag och ytterligare ett steg närmare "Livefree"!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Livefree

Hej haha ja lite så att försöka leva med den här konstanta ångesten och ambivalensen kring alkohol . Kommer inte våga dricka på länge nu . Vilket är bra . Har egentligen inget sug vill bara må bra , men druckit pga att de alltid involveras i mina planer iaf när man har semester och ska träffa alla ens vänner som man inte sett på länge och då är alltid vin involverat. Och dricker ofta pga tristess . Ringde och pratade med beroendeakuten igår , han tyckte inte att de lät som att ja hade delirium . Men eftersom ja är hypokondriker så blir de väldigt jobbigt allt de här . Ska fortsätta ta oxascand i ångestsyfte iaf . Tack så mycket för välkomnandet , känns bra att va här , har länge funderat kring mitt drickande , och antar att när man börjar fundera finns de en anledning till det .

DetGårBättre

Mitt råd är att trappa ur på Oxascand och sen inte tugga det slentrianmässigt mot ångesten för det är beroendeframkallande till max och du måste sen höja doserna och ska du sluta med oxascand efter lång användning är det mycket värre än att sluta med alkohol - då kan vi snacka om abstinens. Så trappa ner även på din benso snarast (beroende på hur länge du knaprat oavbrutet). Byt inte en medicin mot en annan som bara är ett helvete att bli av med. Arbeta med din ångest på andra sätt är bästa rådet! Ha benso i nödfall, inte som med alkoholen...

Livefree

Tar oxascand typ vid riktiga nödfall gillar inte piller så endast om de psykakuten och dödsångest . Åt 20 mg igår , det enda jag tagit på flera veckor . tänker inte äta idag tror ja klarar mig utan . Är fortf väldigt ångestfylld dock men de lär jag va ett tag . Tack så mycket för era svar . Så vaknar man idag bra väder tänker på ett glas kallt cava ???

DetGårBättre

Jo, det är lätt att tänka alkohol vid bra väder då det är så romantiserat men tänk efter. Visst har du avnjutit en iskall cola med is i också sådana dagar, eller en mjukglass eller kanske ett glas kallt vatten efter en lång promenad? Finns mycket att njuta av!

Livefree

Helt rätt dricker en Festis ???det som stör Mig är att jag fortf är lite skakig :/ får panikångest av det . Ingen oxascand intagen idag , tänker vitaminer mat och vätska kroppen är väll utmattad . Vill ba komma över delirium nojjan?. Sov bra inatt iaf och har en bra puls så de borde ju inte vara delirium ?

DetGårBättre

Ta en oxascand ikväll också då. Och sen en imorgon och efter 72 timmar efter sista intaget brukar delirium inte förekomma alls om det är det som skrämmer dig. Men tror inte du behöver tänka på det men ta lite benso utan att överdriva intaget. Men mat, vatten och vitaminer är viktigast.

Livefree

Skakningarna är borta nu nästan helt. Är inte hemma så har inga oxascand kvar :/ ångesten har dämpat sig oxå och ja har släppt tankarna kring delerium . Ja tror man märker om man har de . De min hypokondriska ådra som gör mig tokig . Ja va på beroende akuten en gång och förklarade för
Dom min rädsla för
Delirium då hade ja tagit en 5 mg oxascand. Hade ingen alkohol
I kroppen heller , dom skickade hem mig med ett råd att kontakta psyk för mina tvångstankar ?