Detta får bli min dagbok, veckobok eller whatever. Jag behöver skriva nu när jag ska hålla mig fri från slentriandrickandet.

Jag slutade igår, efter ännu en fest som slutade i en total blackout men där vännerna runt omkring inte fattade att jag var så full, jag var ju bara "glad och hade roligt".

Jo tjena. Minns inte hur kvällen slutade, vem som följde med på efterfest eller vem som nattade minstingen. Hur kan jag ha varit så full utan att andra märkte det? För att jag hamnat där. I det stadie där jag går och pratar och är glad men minnet är dött.

Jag frågade mitt barn igår om hen tyckte jag var konstig dagen innan. Nähä? Inget konstigt alls... är hen så van vid en "glad mamma" undrar jag ju genast.

Mina andra barn sa inget om den kvällen men vid andra tillfällen har de varit ledsna och inte känt igen mig. De gillar inte när jag blir "glad". Vem klandrar dem?

Jag ska inte älta vad jag utsatt min omgivning för jag behöver bara en påminnelse till varför jag gör detta. På egen hand kan jag nog supa ihjäl mig men för familjens skull ska jag vara nykter..

Svårast blir min mamma. Hon dömer inte och ändå dömer hon så hårt. Ställer jobbiga frågor. Har åsikter om att jag inte ska dricka. Har åsikter om hur jag druckit. Om hur andra dricker.. det bara rullar på. Jag orkar inte tänka på det. Hon bara maler och maler..

Bäst är min man. Nästan jämt. Vi träffades efter en intensiv festperiod och jag hade fått nog av alkohol. När vi gick ut och han ville bjuda på dricka så jag att jag ville ha alkoholfritt. Jaha så han och fixade det. Han var den förste och hittills ende som aldrig ifrågasatt det. Förrän nu.

Jag var vit i 6 månader då, och mådde bättre än någonsin. När jag blev förälskad i honom var det äkta, inget fylleragg på krogen. Ingen ångest dagen efter. Det var bara bra. Och då vågade jag dricka igen..sen var det kört.

Nu säger han att han stöttar mig men jag tror han tycker att jag överdriver. Han tycker inte jag har ett beroende. Det kanske jag inte har, jag har aldrig känt suget att dricka, aldrig tagit återställare. Men när jag dricker kan jag aldrig sluta. Jag dricker när jag har tråkigt. Jag dricker när jag är glad. Och jag får minnesluckor. Räcker inte det?

Jag ser inte ut som den stereotypa alkoholisten. Jag sportar rätt mycket, är i bra form. Är hälsosam på alla andra sätt. Har bra jobb. Fin familj. Är det därför andra har svårt att se att jag dricker för mycket?

Efter firmafesten sa kollegorna "jaja men det var en bra fest".
Efter midsommar sa vännerna "jaja men det var en fin kväll"
Efter onsdagskvällen säger mannen "jaja men det var ju inte så farligt"

Hallå överdriver jag eller? Är det bara jag som ser problemet? Som ser mönstret?

Nej. Mina barn ser det och mina närmsta vänner ser det. De viktigaste förstår mig.
Så här är jag nu.
Första steget taget, första dygnet klarat.
Nu är det bara resten kvar...

Det fixar du, du är stark och kan :)
Varje timme, varje sekund och minut är investering i din lyckad framtid.
Kram!

att dom i alkoholistens närhet som viftar bort hens problem gör det för att de själva har problem med spriten! Smidigt att inte peppa att låta bli för "ju fler vi är tillsammans ju "gladare" vi blir"! Mitt ex (alkoholist) hade fullt med såna människor runt sig! Jag avhöll mig helt från alkohol för att det skulle bli lättare för honom! Men dessa människor kom ex förbi med "fredagsöl" när det var fredag! Och sa men EN öl är väl ingen fara! Nä inte för den som kan ta just en öl men för den som tar en öl och tappar kontrollen är just den ölen förödande och såååå lockande! Var vansinnig på alla människor som jag faktiskt lockade mitt ex i fördärvet! Visst hans eget ansvar men man kan väl backa upp och stötta och åtminstone inte trigga! Tror dom själva hade svårt att låta bli och ville inte att nån annan skulle lyckas! Heja dig Surkärring, du är jättestark! En superwoman och hoppas du får stöttning!

Sov uselt i natt. Drömde konstigt och vaknade flera gånger då jag inte visste om jag drömde eller var vaken.
Minstingen har också sovit skumt.
Märkligt hur lätt det är att lura mig själv att ALLT kommer att bli perfekt utan alkohol. Det är ju inte helt sant. En kan fortfarande sova dåligt, äta onyttigt och ha humörsvängar. Tror det är därför jag trillat tillbaka i gamla (dryckes)spår. När jag märker att jag inte som genom magi blir automatiskt smalare snyggare och bättre utan att varje dag har sina egna gupp o fallgropar, faller jag in i tänket att "äh en öl/ett glas vin" spelar ju ingen roll, jag har ju ändå sovit så dåligt sista tiden, jag har ju inte blivit mycket snabbare" osv.
Skillnaden är att helt plötsligt är jag medveten om att livet inte är perfekt utan alkohol. Men det är bra tusan mycket bättre utan bakfylla och kemiskt framkallad ångest..

Idag börjar semestern och jag har köpt alkoholfri öl och radler för att ha "något gott att smutta på". Ser fram emot att vara med mina barn och faktiskt vara närvarande.

Glad måndag!