Igår var första dagen i mitt nya liv. Klyschigt, I know. Men det var det. Då började mitt nyktra år.

Detta har ni säkert både hört från andra och tänkt själva. Det har jag med. Jag lovar mig själv varje dag, att just imorgon är dagen jag tar kontroll. Och varje dag har jag svikit mig själv. Ångesten går inte och beskriva med ord när jag återigen inser att jag misslyckades. Hur det karvar bort en del av självkänslan, bit för bit. Hur självhatet får fäste.

Jag har så mycket och skriva, så mycket tankar och känslor. Men det får komma när det kommer.

Jag tog beslut om ett nyktert år igår morse, och nu sitter jag och planerar för hur jag ska underlätta för mig att lyckas. Jag har aldrig provat att skriva förut, och som det känns nu kommer det vara ett verktyg. En dagbok för ventilering, men också för att påminna sig själv. Att påminna mig vad jag har lovat mig själv, för jag vet att kommer ha helt andra känslor om ett par dagar.

Det snurrar tusen tankar och idéer just nu, men att skriva om det här känns som något konkret och tydligt. Så får det bli.
Jag har även beslutat om att Tony Robbins ska var support på väg. Sitter och läser hans bok "Väck jätten inom dig" och det känns som att det finns massa verktyg i den som kan appliceras på nykterhet.

T.ex. hans 3 steg för en hur man skapar en bestående förändring:
1. Höj dina krav - I mitt fall: ett nyktert år, inte vecka.
2. Förändra de förutfattade meningar som begränsar dig: I mitt fall: Känna mig säker på att det kommer gå. Att besluta sig. Klart jag/vi kan detta!
3. Byt strategi: I mitt fall: Skaffa nya strategier, använda andra verktyg. Att GÖRA något, inte bara tänka. Skrivandet blir ett sådant, boken en annan. Att läsa era historier och lära av er ett tredje.

Robbins skriver också bra om beslutskraft, vilken urkraft det är som vi alla har inom oss. Därför vill jag avsluta med ett löfte:

Jag förpliktar mig härmed till att inte dricka någon alkohol på ett år. Jag utesluter härmed alla möjligheter.

Detta är vad jag kommer göra. Ingenting kan stoppa mig.

Vi förtjänar att må bra, stay sober allihopa.

Jag är med, kanske inte kommer skriva så mycket men kommer försöka ge ett tecken varje dag iallafall =) Jag har alldeles för mycket i huvudet om hur allt ska bli för att ens kunna summera det, men det kommer det lovar jag.....

CarlJohan

Härligt, nu kör vi! Hoppas din dag har varit bra. Ta en dag i taget
Kram

CarlJohan

Känner mig stark och lugn idag. Beslutskraften och det stora målet hjälper mig att hålla fast i något. Känns bra. Det var extremt länge sedan jag inte drack på 4 dagar.
Skaffade en räknarapp idag till mobilen, så jag kan se hur dagarna flyter iväg. Rekommenderas.

Tack för dina tankar AlkoDHyperD. Jag ska involvera nära och kära inom kort, det kommer helt säkert att hjälpa. Att involvera fler vettiga människor som vill mig väl kan bara bli bra.

Kram på er, ses imorgon

Härligt CarlJohan, kul när det går bra. Du ligger 2 dagar före mig men det är bara akademsikt nu när ingen dricker. Det gick bra igår, fick ett litet sug strax innan kvällsmaten då jag hällde upp det sista av min prosecco och gav till frugan (hon dricker ungefär lika mycket under 1 år som jag under 1 dag). Jag drack alkoholfritt vin,det smakar faktist inte så dumt. Lite lustigt att jag bestämde mig för att dricka hela flaskan, jag fick verklig jobba mot slutet för att få I mig den, hade det varit vanligt vin hade den enkelt kunnat tömmas under en timme.

Nu tar vi en dag till.

Jame

Intressant att höra din historia! Tack! Många igenkännande likheter. Passerar nu 15 dagar. Mår bättre, sover bättre, vikten minskar och inte minst kunna vara ärlig mot mig själv och andra. Jag vet att alkoholen är slug och försöker hugga i svaga ögonblick, men mig ska den faanemej inte lura denna gång. JAG ska hålla den borta och därför intalar jag mig själv en avsky mot det dödliga giftet som packeteras i öl, vin och drinkar. Jag fortsätter också ge fingret åt Systembolaget varje gång jag åker förbi, konstigt nog känns det skönt! Tillsammans är vi starka!!

CarlJohan

En snabb update, måste springa iväg :)
Sol o bad idag = ölsug. Kände igen många tankar, men försökte bara låta dem vara, inte göra något. Funkar skitbra, 10 sekunder senare har man glömt det o tänker på något annat. Inte kämpa emot, då blir det bara starkare.

Ett annat tips är se till att inte vara fysiskt törstig. Då blir suget dubbelt så starkt, iaf för mig.

Jame och nystart, ni är grymma och inspirerar mig. En dag i taget

Kram

CarlJohan

Snart en vecka. Stoltheten börjar knacka på dörren,

Hur går det för er andra?
Tillsammans är vi galet starka - och vi förtjänar att må bra.

Kram

Jame

Stolthet, ja! Du ska vara stolt, en vecka snart! Jag är nu inne på dag 17. Fick faktiskt gå in i almanackan för att bekräfta och det stämmer! Jag har insett och ser fram emot att snart räknar jag veckor i stället för dagar. Jag försöker fokusera på alla de positiva hälsoeffekter jag upplever, fysiska, mentala och sociala, stora som små. Det gör valet lätt att kämpa vidare! Jag vet att alkoholen ligger och lurar i vassen och försöker hitta sätt att förstöra den positiva trenden i mitt liv, men jag är på min vakt! Jag ska gå vinnande ur detta! Och jag fortsätter att ge fingret åt systemet när jag åker förbi, Varje gång!
Vi kämpar vidare!

CarlJohan

Hej nystart, hur går det för dig? Hoppas du måla bra, glöm inte att vi finns här som support. Kram

CarlJohan

En vecka ! Yippie! Känner mig så pigg o fräsch, både i kropp o själ. Ha en riktigt fin kväll alla!
Kram CJ

Grattis till din vecka, starkt jobbat. Jag fick ett par riktigt bra nyheter i veckan och självklart blev det fira med alkohol. Känner mig helt värdelös som inte ens kan klara mer än några dagar. Jag ska försöka slicka såren och ta mig tillbaks på banan.

Skönt att höra att det går bra CJ. Och Nystart kul att se dig härinne igen. Att du faktiskt fortsätter att pröva och reflektera. Det är en bit på väg även om det inte alltid känns så när man halkar dit igen.

Jame

En vecka! Då klarar du en vecka till o plötsligt är det två! 20 dagar för mig nu, 3 veckor i morgon. Jag fokuserar på kicken jag får av att lura alkoholen och att må bra, en kick mycket större och mer långsiktig än den alkoholen kan ge. Tillsammans är vi starka!

CarlJohan

Två veckor! Min kropp och mina tankar tackar mig varje dag, underbart!

Jame, Grymt! Snart en månad för dig!

nystart, ingen fara! Upp på hästen igen bara, du förtjänar att må bra!

Kram på er!

Jame

Att höra från dig. Jag blev orolig när du inte skrev på ett bra tag, men gläds nu åt dina 2 veckor. Grattis!! Själv blir det 4 veckor imorgon, du är snart där!!
Jag visste att jag skulle må bättre om jag lyckades avstå alkohol, men att jag skulle må så bra i kropp och själ som jag nu gör kunde jag faktiskt inte drömma om. Det är helt otroligt. Jag ska inte gräma mig över att jag inte tog tag i detta tidigare, det tjänar ingenting till. Däremot är jag enormt tacksam att jag äntligen fick kraft att nå dit jag är nu. Jag har faktiskt glömt att ge fingret till Systembolaget ett par gånger när jag åkt förbi, kanske ett gott tecken, men jag ger igen med ränta nästa gång. Det får bli fem gånger fingret. Jag vill inte ha. med dem att göra helt enkelt. Låt oss fortsätta peppa varandra, vi skall stanna i det fria och härliga livet, det är vi värda!

Tigerlilja

... är inte illa däran än. Men alkoholen har fyllt ett tomrum i mig. Jag skulle beskriva mig som en självständig och beslutsam person. Trots det har jag inte lyckats än. Idag är min första dag. Bakåt har det varit enstaka vita dagar de senaste tre åren. Tills nu har jag druckit ca 1 flaska vin +/- nåt glas. Aldrig tuppat av eller blivit redlös. Men för mycket för mig och nu känner jag att jag hela tiden vill ha mer ...
Era ord har gjort mig mer övertygad. Ingen i hela världen vet vad jag brottas med. Ångest, trötthet och att bära denna tunga börda av skam. Skam två; har flera gånger kört onykter. Kan inte förlåta mig själv... vill bara gråta.

Känner starkt att jag vill tala om detta med någon vuxen som inte dömer mig. Inga i min omgivning vill jag oroa fast jag har barn och stor familj. Skäms fasligt när jag gömmer mina vinglas i skåpet. Det känns så fruktansvärt lågt. Jag som har höga ideal och säger till alla att våga visa er svaghet.. men det gäller inte mig. Sen om jag blir helt vit efter dagens beslut måste jag förklara mig på nåt sätt för alla. Strategin får bli att jag vill banta. Det gör ju alla.

Detta är min hemlighet. Tills idag för alla er som ser och läser mina ord. Jag behöver stöd.

/osäker och bestämd <3

Tigerlilja

... går nu och tömmer ut allt jag har hemma. Vinboxen jag köpte igår och en flaska gin (till de så goda gin och tonic)

/Städar mig och mitt liv