Troligtvis har jag mer än halva livet framför mig så nu får det vara slut på A.vet att det blir ett hell men allt är bättre än att sluta på gatan.har en underbar dotter som behöver mig.nykter from 2017-08-03.ska försöka skriva lite här när det blir som värst.tar gärna emot tips på vägar tillbaka till livet.

Rose

Väldigt bra att du hittat hit.
I många år trodde jag att jag kunde hantera alkohol, att det var normalt att det gick överstyr ibland. Det som avgjorde att jag började misstänka att jag hade alkoholproblem var konsekvenserna som minnesluckor, sjukhus, relationsbråk med mera. För ett år sedan gjorde jag som du och valde livet och har varit nykter sedan dess.
Det har ibland varit jättetufft med alla känslor att hantera, ensamhet och sorg. Men det blir bättre och bättre. Och jag vill aldrig mer hamna där jag var. För mig har dert varit viktigt att påminna om hur illa det var..och ta ett beslut varje dag om att vara nykter.

Tigerlilja

Livet är en gåva. Jag har glömt det själv emellanåt. Ett väldigt liberalt förhållande till A i min uppväxt och jobb i bransch med mycket festande parat med motgångar, stress, sorg och besvikelse har fått mig att hamna i beroende=känsloflykt.

Många tips ligger i alla dessa berättelser och öden vi alla lägger in här. Så läs.
Skriv också ofta, början kanske varje dag. Att sätta ord på sina känslor lättar på ångesten.

Är du illa däran kanske du behöver hjälp mot abstinens eller psykolog. AA och vårdcentraler är nåt du kan kontakta parallellt att vara här.

Jag är på 3:e helnyktra dagen. Hade inte klarat det utan att vara här.

Styrkekram. Ser fram emot att höra mer ifrån dig, om dig. <3

joeli

Glad att du också hittat hit. Det är en oerhörd lättnad att få stöd. Lycka till!