Jag försöker få min sambo förstå att hon har alkoholproblem efter flera års drickande ur dessa jäkla boxarna . Men jag klarar inte att ens ha en normal diskusson med henne om problemen i vår relation.
Hon har ingen förståelse för mina åsikter. Hon tycker att det är jag som har problem istället med min attityd . Hon dricker för att döva smärtan från reumatiisk värk. Barnen har gått samman och gjort en orosanmälan hos kommunen, som hon tror att jag ligger bakom så nu ska hon flytta när hon får någon stans att bo.
Finns det någon som kan förklara hur hon tänker.

DetGårBättre

Har du sett Sagan om Ringen? Det finns en Kung där som är helt borta och där Ormtunga ligger bakom typ. Gandalf måste använda sin käpp för att slå ut demonerna typ. Så är det med alkoholen också när man är beroende. Då ser man inte klart någonstans. För henne är alkoholen det viktigaste just nu. Du kan inte göra så mycket åt just det...

sessi

Det är svårt att ha en normal diskussion med någon med någon som är uppe i ett beroende. Desstå närmare man står personen , desstå mer får man höra att man inte förstår. Att man överdriver osv.
Min alkolist menar att det inte går och prata med mig. Det går det visst att göra . men när han ringer och kallar mig för fula saker, så vill jag inte lyssna tillslut.
Och då struntar jag i att svara.
När jag säger åt honom att jag blir ledssen av att bli kallad en massa saker av honom. Så får jag höra att jag är så djävla egotrippad.
Sanningen är att om jag skulle vara så himla ego så hade jag skitit i honom för länge sen.
Liknelsen med sagan om ringen stämmer faktiskt.
Dom lever i en bubbla som dom inte kan få hål på själva. Hur mycket dom än försöker.
Jag tycker att det är bra att du har hittat hit så du får stöd ifrån andra människor ,som du kan bolla tankar med.

få henne att förstå, hon måste inse det själv! Och när hon väl inser det så måste hon ha vilja och kraft att sluta! Befria dig själv från ansvaret, låt henne flytta om hon vill! Kanske bra för er bägge två! Älskar du henne fortfarande så finns där för henne när/om hon inser sitt problem med alkoholen! Barnen gjorde helt rätt, tycker jag, som gjorde en orosanmälan! Hur mår du själv mitt i allt detta? Så lätt att lägga allt fokus på alkoholisten och dennes problem och glömma bort sig själv! Har själv varit ihop med en alkoholist och nyligen avslutat! Han dricker fortfarande, är medveten om sina problem men har inte ork och riktig vilja att ta tag i det! Styrka och mod till dig!

Nils

Jag mår skitdåligt ibland, ledsen /arg /panik/ frustration i bland allt på en gång. Det känns som hjärtat är på väg ut ur bröstet.
Jag känner mig så ensam i allt detta.

bra om du kunde gå och prata med någon om allt som är och har varit! Har själv gått på samtal periodvis i livet! Du får ventilera med en opartisk människa som bara finns för dig, bearbeta och också skaffa sig verktyg för att hantera! Förstår hur du känner och mår! Man tror aldrig att det ska bli ordning i huvud och känsloliv igen! Lägg fokus på ditt eget mående nu så ska du se att du mår bättre och bättre! Din sambo får reda sig och ta ansvar för sig själv! Kanske låter hårt men man kan inte leva åt någon annan, ta ansvar åt någon annan mm!