Varför slutar det alltid med att jag tänker och säger till mig själv, "aldrig mer!"

Nu ligger jag här i soffan med jordens ångest svettas och skakar. Jag ska inte dricka det vet jag för jag kan uppenbarligen inte hantera A.
Sist jag drack var för ca 5 veckor sedan och då gick det "bra" men nu i helgen var det klippt igen. Jag måste sluta helt det funkar inte att bara dricka lite för min del.

... de negativa konsekvenserna efter ett tag. Välkommen hit och bra att du börjat skriva (och förhoppningsvis läsa). Är en bra start, här finns mkt stöttning och erfarenheter (tips/verktyg) både av att hålla sig nykter, men också hur tuff och utmanande vägen kan vara.
Vad kan du göra för att komma ihåg allt elände som alkoholen ställer till med? Att du skriver att du svettas och skakar och dessutom har ångest kan ju vara en bra "bild" att ha med sig nästa gång suget sätter in? Vilka risksituationer ser du då det kan vara svårt för dig att stå emot? Vad var det t ex som gjorde att du valde att dricka efter 5 veckor utan?
Återigen, varmt välkommen hit!

Olja

Igen var för att jag träffade en gamal vän som föreslog att vi skulle köpa vin sen att det blev hel dunk var ju inte min tanke... jag kan helt enkelt inte lägga av i tid. Utan dricker tills det är slut tyvärr. Vill bara att denna hemska abstinens tar slut nu!

... om hur dåligt du mår i abstinensen, finns ju kvar i din tråd. Att sluta med en (o)vana som alkohol handlar ju bl a om att lära sig hantera eller att eliminera risksituationer. Kan också handla om att avsluta relationer, framförallt för oss s k "alkoholkompisar". Men i grunden handlar det om motivation, även om denna sjukdom/beroende också kan behöva medicineras och att man är beredd att ta stöd och hjälp på olika sätt. Hoppas du mår bättre efter en god natts sömn. Försök få i dig någon form av Resorb om det är så att du t ex har vätskebrist

SkåneTösen

Vi har alla varit där du är nu. Många gånger. Det är fruktansvärt. Men det går över. Just nu är det inte så mycket du kan göra än att rida ut detta. Försök att få i dig någon mat och drick vatten. Gjort är gjort och går inte att ändra men du kan välja hur du vill ha det framöver.
Jättebra att du hittat hit. Här finns enorma resurser av erfarenhet,handfasta råd och framför allt empati. Vi sitter alla i samma båt. Vi har alla samma fiende. Och det går att komma ur alkoholens grepp. Det är tufft och dom allra flesta av oss faller på vägen. Men det blir lättare med tiden.
Du har ju klarat 5 veckor, det är jättebra. Du kan ju. Ta nya tag och stanna hos oss. Här hjälps vi åt och ingen dömer. Så läs och skriv.
Jag hoppas att du mår bättre snart och att du tar lärdom av detta och vänder skutan.
Vi håller på dig!

Olja

För svaren jag fick. Vågar knappt säga det men det värsta börjar gå över nu tror jag. Ja hade fem öl stod i kylen, så fort jag kom på det hällde jag ut dom i ren självbevarelsedrift. Nu ska här inte drickas något mer på väldigt länge om någonsin mer.

Gunda

Den där symbolhandlingen att hälla ut det man har hemma, är verkligen
bra att göra. Jag har nyss gjort det jag också.
Heja dig!!

joeli

Vad bra att du hittat hit. Hällde också ut sista ölen igår. Det är hemska dagar med ångest och annat elände som kommer med spriten. Jag ska försöka komma ihåg och skriva upp det. Här känns det skönt att vara. Lycka till!