Har egentligen inte tid att skriva nu men måste få det ur mig. Första gången jag erkänner det för någon annan. JAG ÄR ALKOHOLIST. Vill inte vara det.. Skulle inte dricka igår men gjorde det ändå. Måste till bolaget sen för att fylla på flaskorna som är tomma, annars märker min fru det. Jädra smygande.. Skriver mer imorgon när jag har mer tid..

Hej
Välkommen till forumet och gratulerar till insikten. Ser fram emot dina kommande inlägg.
vänligen
Ikaros

Alkoholeb

Har egentligen alltid haft problem med drickandet. Var ofta den som var fullast på festerna, drack för mycket, minnesluckor. Det är också en form av alkoholism. Men det största anledningen till min insikt är att jag dricker på vardagarna nu också och det påverkar mitt liv på ett helt annat sätt. Har alltid sagt att när man dricker på vardagar är man alkolist och hållt fast vid bara helger. Minns det så väl för 4 år sedan när jag drack första gången hemma på en vardag. Dottern var väldigt jobbig och lite annat på jobbet. Tänkte lugna mig med ett glas vin och det fick effekt. Den sköna känslan. Den känslan försöker jag återkomma till varje gång jag dricker. Har försökt trycks bort att det inte är bra och inte tänkt så långt bakåt förrän nu denna sommaren. Så många tillfällen jag varit onykter. Men ingen märker något. Har lärt mig att dölja det väl. När frisören kom hem för klippning, när svärmor hälsar på, på dotterns fotbollsträning, promenader med hunden, på vägföreningsmötet mm. Då reflekterade jag inte så mycket men nu har jag börjar med det. Det är så mycket i mitt liv som förstörs av alkoholen så det är inte värt det. Har tänkte flera veckor på det utan att ta tag i det. Samtidigt vill jag tillbaka till känslan. Igår började jag läsa här och lyssnade på fyllepodden men manne Forsberg. Jag var så motiverad! Sen kom suget när frugan var ute och sprang. Jag ville inte, men försökte avstå men det gick inte, ett glas bara.. . Skrek på mig själv samtidigt som jag hällde i mig det första glaset. Sen blev det några till. Jag var ju så motiverad! Känner samma motivation nu men är rädd att jag inte klarar att stå emot ikväll igen..

Du berättar att du alltid upplevt problem med alkoholen och på senare tid har det eskalerat på ett sätt du inte tycker passar dig. Ett stort och viktigt steg i detta är att du hittat hit och skriver och berättar, klokt!

Du berättar också att du gömmer det för folk i olika sammanhang och det i sig vore skönt att slippa, leva enligt dina värderingar och känna att du slipper dölja något.

Du är igång i din förändring och vill nu hitta strategierna för att klara av den.

Hoppas du hittar några här, ibland tar det tid innan man får svar från flera och det kan vara en idé att starta en egen tråd så det du skriver syns bra.

Vänliga hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen

Alkoholeb

Tack Rosette och ikaros! Känns skönt att börja skriva av sig här, motivation blir större och nu ligger jag i sängen utan en promille i kroppen trots en baginbox i huset. Vill förändra drickande till en början utan att dricka på vardagar. Senare kanske helger också. Vill ha denna känslan när jag lägger mig. Inte behöva äta massa tuggummin och ligga långt ifrån min fru så hon inte känner doften. Kunna hålla om henne utan att hålla andan och luta bort huvudet. Kunna sova och vakna ifall barnen vaknar på natten.. Denna känslan, lyckan. Igår gick det inte men idag. Imorgon ska jag lyckas också.

Alkoholeb

På jobbet nu och pigg! Ännu en känsla av lycka. Har sovit gott, vaknade utan huvudvärk och kunde köra bil utan att vara bakis. Fy, undrar hur många gånger man kört utan att det varit ok. Jag börjar förstå och ta in hur mycket A påverkat mitt liv. Hur har jag inte kunnat sett det tidigare!? Idag blir det full fart på jobbet för att ta ikapp det jag inte orkat pga A. Livsglädjen ska tillbaka. Ikväll är min fru borta men inte en droppe ska ner, jag vill ha samma känsla som igår kväll och denna morgonen igen.

Jag ber om ursäkt, jo det har du! Jag tyckte det såg ut som ditt inlägg låg längst ned i en annan tråd, vilket är ok och vanligt bara att det då inte syns men ser nu att det var ju din egen!

Alkoholeb

Så skönt att kunna skriva av sig här. Alla tankar som jag inte vill eller vågar berätta för någon. Försöker komma ihåg allt dåligt med A. Vill inte glömma ångesten, allt den förstör, den gnager på min familj, vänner och arbete. Vill bara älska min fina familj utan att behöva smyga och smussla. Så fort min fru L går på toaletten eller på övervåningen går jag in i köket för att kunna dricka lite till, lite mer än vad jag ska. Innan L kommer hem behöver jag få i mig 2 glas så känslan kommer. Men nu är det slut på det. Klarar jag ikväll är det första gången på länge som jag varit nykter mer än 2 dagar. Usch det låter hemskt när jag förstår det. 2 dagar!? Ikväll ska jag klara det trots att frugan åker iväg en stund. Trots att jag har en chans att smyga. Vill läsa sagor för barnen och komma ihåg nästa dag vilken vi läste och var vi slutade. Idag ska jag klara det, en dag i taget. Svamlar nu men det vill få ur mig det. Imorse gick jag upp tidigare för att kunna byta ut den tomma baginboxen mot en ny och fylla på 2 flaskor som jag fyllt med vatten så inte L ska se något. Usch. Men nystart och motiverad.

Liten stor

Känner igen mycket! Så bra att du tar tag i det. Heja dig och håller alla tummar att du klarar att göra en hållbar ändring nu!

Håller tummarna och önskar dig lycka till!
Här är du inte ensam med dina tankar vi är många som kämpar.
Hoppas att du får en härlig kväll med sagor och mys och fina minnen!
Kram

Alkoholeb

Har kommit över det värsta under en vanlig kväll! Matlagningen ? så gott att ta ett glas när man lagar mat. Men vet att det inte stannar vid det. Suget var stort och tror faktiskt det hjälper att jag skriver här! Tänker på allt jag skrivit och ni som hejar på mig. Bara 4 timmar kvar innan kvällen är slut. Känner mig lite irriterad, kallsvettig och dimmig. Ska fixa det.

Alkoholeb

Jag klarade det! Åh känns så bra. Nyduschad, känner mig fräsch och pigg i sinnet. Ligger i sängen och väntar på L. Äntligen kan jag hålla om henne utan att behöva vara orolig för att hon ska komma på mig. Har kastat alla tomflaskor och lådor idag förutom en som ligger i husvagnen. Då kan jag släppa oron och bara fokusera framåt. Så glad att jag klarade det. I helgen är det både 30 årsfest och middag så då blir det lite vin men helgen är inte mitt första mål det kommer senare. Vet hur jag fungerar. Klarar jag vardagarna så skulle jag bli stolt. Men hade inte klarat det utan detta forumet. På något sätt blir det en morot. Jag vill inte komma tillbaka hit oxh skriva att jag inte klarade det. Finns då mycket jag vill få ur mig. Lyckan när jag är nykter men även allt negativt med A. Det är det negativa jag behöver ta fram när jag blir sugen. Och att jag inte klarar att få den där känslan jag försöker komma till. Det blir i 5 minuter sen blir det för många glas och allt negativt därtill. Nu kommer L. God natt.

Liten stor

Bra jobbat att bryta trenden! Din fru och barn mår bättre av helnykter pappa/man (och du också såklart). Vi har alla olika resor att göra men vill bara varna lite för helgen? Har du likt mig en tendens att vinet till festen i helgen blir till återställare dagen efter som leder till öl i soffan på kvällen som leder till.... skulle det vara ett alternativ att testa nykter fest? Jag har själv väldigt svårt för att vara nykter på fester så har inte löst hur man gör själv :)

Heja dig! Känns nästan som att läsa om mig själv i många av dina beskrivningar.

Alkoholeb

Återställare har jag aldrig tagit. Men tack för varningen. En stor risk med att dricka på helgen är att det blir svårare att hålla sig ifrån på vardagarna. Men än är jag inte där att ta det beslutet. Helgerna är inte bra heller såklart, börjar redan tänka på hur jag ska kunna få i mig mer än vad som bjuds. Ett eller två glas räcker inte när jag sitter där på middagen, suget blir så stort att det är det enda jag tänker på. Ett glas så är jag fast, mer mer mer. Har inte förmågan att känna när det är lagom. Dricker mer o mer för att komma till lagom men det gör jag aldrig. Blir alltid mer än jag vill. Ikväll blir lättare. Min fru är med och ser hur mycket jag dricker. Jag kan inte smyga och öppna mitt eget barskåp. Men det har tom hänt att jag tagit med mig en flaska och lagt i bilen så jag kan gå ut och ta lite extra. Fan varför ska suget finnas där. Önskar att jag kunde vara son andra och nöja mig med 1 eller 2 glas.

Sannah

Jag har inte heller kunnat dricka två glas! Vill då ha meeer! Tycker du är duktig som börjar förändra! En sak i taget.

För mig blev suget så stort att det nu är lättare att inte trigga suget alls med något glas. Men oj vad det tog tid att komma dit för mig. Idag känns det helt okej att vara helnykter. Känner mig stolt och att jag inte längre har ett sug konstant även om sugen kommer så går de fort över.

Kram!

Vaniljsmak

Början är svår och utmanande. Det är så många rutiner och ritualer man bygger upp kring alkoholen som är svåra att bryta efter så lång tid men det går! Att skriva och läsa här hjälper, som du märkt. Hoppas helgen går bra!

Alkoholeb

Helgen gick jättebra och jättedåligt. Var på fest i fredags och lyckades för första gången på länge med att inte bli för full. Det var riktigt roligt tom. Lördags middag hemma med vänner samma där, gick jättebra och en glad fru. Varför tar jag då och dricker på söndagen när jag sagt att jag inte ska! Bakis nu på jobbet och ångest. Det gick ju så bra och jag kände mig på topp. Känner att jag inte var tillräckligt närvarande för barnen. Men ingen märkte något, tror jag. Nej nej nej.

Alkoholeb

Vet att det är svårt att ändra men blir så arg på mig själv. En stor anledning var nog att jag inte tänkte, reflekterade inte innan första glaset. Det bara slank ner. Nu måste jag jobba mer aktivt med mig själv på samma sätt som jag gjorde förra veckan. Tänker jag så blir det lättare. Idag är en ny dag. Dansträning för dottern, då kan jag inte dricka eftersom jag ska köra. Imorgon är det trädgårdsarbete, blir svårare men ska fixa det. Onsdag ska jag köra till grannkommunen, då blir inget heller. En dag i taget. Jag ska klara hela veckan nykter!