Går det att lita på en alkoholists löfte att aldrig mer köpa och gömma vodka ?
Jag har på kort tid hittat två vodka flaskor.
Den andra hittade jag i morse i hans bil.
Numera bär han inte något frivilligt utan ber mig bära och det efter en bypass operation i våras.
Igår kväll däremot bar han själv kartonger till sin bil och då förstod jag att det var något annat som var viktigare.
Mycket riktigt, under framsätet låg en kvarting vodka, öppnad och använd.
Den här flaskan kan han inte förklara bort med "den har legat där sen i våras".
Nu har löftet kommit "aldrig mer gömma en flaska" !

DetGårBättre

Tja, det är från individ till individ. Mycket beror på vem man är utan alkohol, men har man supit ner sig totalt är alkoholen viktigare än allt annat.

lizzbet

... Det där är ingen fråga egentligen va? Du vill bara dela/skriva av dig? Du vet ju svaret; Nej, det kan man inte. Lögner blir för missbrukaren "vardagsmat", helt nödvändiga för hens "överlevnad"... Och lögnerna är ju tyvärr bara en av många destruktiva beteenden som utvecklas med denna hemska sjukdom.

är att, förutom alkoholkonsumtion, så ljugs det även om annat! Lögner och svek blir vardag! Ger inte mycket för verbala löften nuförtiden, handling är det som gäller! Trött på allt ordbajsande om bot och bättring! Jo som du säger bära alkohol åt sig själv väger lättare än att bära matkassar åt familjen även om matkassarna väger tio kilo mindre! Alkohol alltid högsta prio! Du vet nog svaret på din fråga innerst inne!

InteMera

Enligt min erfarenhet är ett sådant löfte inte värt nåt alls. Dom hittar bara listigare sätt att köpa så det inte märks och gömmer på finurligare ställen, och något löfte att sluta dricka är det inte att säga man ska sluta gömma flaskorna.

Bjerke-Gunnar

Nej, jag tror inte han kommer hålla detta. Mitt förslag är att du slutar räkna flaskor, boxar och burkar. Du kan inte kontrollera hans drickande. Och slutar du räkna och leta så befriar du dig självvfrån ett jobbigt moment.

Ullacarin

Det är verkligen en lättnad att sluta försöka hålla koll på alkoholintaget. Men ibland råkar jag hitta nya gömställen och då stiger mitt blodtryck omedelbart. Dessutom bär jag på en ständig oro för att han ska ge sig ut och köra bil onykter.