Äntligen hittat till ett forum som kan hjälpa mig!

Jag är 22 år och har under hela mitt liv bott själv med min mamma som är alkolist.
Flyttade för ca 6 månadersen ihop med min sambo.
Min mamma har varit min klippa under alla dessa år även om hon betett sig väldigt konstigt och nästan blivit "schizo" då hon blir en helt annan människa vid bruk av alkohol. Hon har förlorat mycket släkt och vänner på vägen och har nästan bara mig kvar.
Jag har så många gånger försökt prata med henne om att söka hjälp och att jag inte känner mig bekväm när hon ringer mig och är onykter.
Så svårt att få ner allt på text men hon har verkligen tyngt ner mig med sin alkolism under alla dessa år och det har tagit väldigt mycket på min energi när jag hela tiden tycker synd om både henne och mig själv som fått leva med detta.
Älskar min mamma när hon är nykter, men ca 7/10 gånger man träffar eller pratar med henne så är hon onykter.
Blir så ledsen.
Vet inte hur jag kan hjälpa henne?
Eller om jag ska sätta en gräns och säga upp kontakten med henne för att hjälpa mig själv? Eller kommer det eskalera och bli ännu värre för henne då?
HJÄLP!! Vad gör jag??

Pmp88

Hej. Känner så igen mig i ditt inlägg. Min mamma är verkligen en periodare men är 7/10 gånger oxå onykter. Mona systrar har sagt upp kontakten p hon har i princip bara mig med som släkt då hon o pappa är skilda.
Jag står själv i valet kvalet om jag ska säga upp kontakten nu när jag har en dotter på 2 år och hon hamnar i kläm för hennes kusiner o moster kommer så klart inte på jul o hennes födelsedag.

Tror vi har det dåliga samvetet men vi har o ge valt att få komma till en värld där man ska behöva vaka över sina föräldrar .. du är värd att slippa det dåliga samvetet men det är svårt. Hur säger man det o när? O ska man bryta eller sätta gränser o förklara varför?

Jag och min sambo har aldrig varit hos min mamma på middag under dessa 5 år vi varit ihop för hon är garanterat full.. vet inte hur många gånger hon trillat eller "somnat" på soffan innan klockan 19 ?

Våga för din skull! Du måste få leva ditt liv och när din mamma insett sitt problem och sökt hjälp så kan ni börja en ny relation därifrån ..

Matt74

Känner igen allt du beskriver.. att inte kunna ta med sin flickvän hem på middag då man inte vet hur mycket det kommer att drickas är så otroligt ledsamt. Mina föräldrar insåg en dag att deras "livsstil" inte skulle fungera och tog gemensamt tag i det, idag är dom helt utan alkohol men min barndoms minnen finns kvar.
Jag vågar inte ge dig några råd gällande att säga upp kontakten men kanske ett allvarligt samtal om det när hon är nykter? Det kanske kan få henne att börja inse allvaret?