Phuu! Är på jobbet och känner "vibbarna" av att det snart är fredag kväll och helg. Känner det där konstiga suget efter öl. Som både släcker törsten och bedövar på samma gång. Bedövar ensamheten och ångesten och kanske även skammen. Har inte druckit sedan 2/8 och vill inte börja igen.
Vilken tur att jag äter Antabus och redan startat min öppenvårdsbehandling. Det blir SodaStream och vindruvor framför TV:n ikväll.
Ville bara formulera kriget inombords. Har ni samma strider i tankar och känslor?
Trevlig helg allihop!

Vaniljsmak

Ja, fredagar är en kamp. Helgerna överlag är en kamp! Speciellt när alla på jobbet pratar om vad och hur de ska dricka. Just nu känner jag att det är lungt men jag är rätt säker på att suget kommer komma senare idag. Jag försöker förebygga suget genom att aktivera mig. Ska snart ut och jogga. Sedan blir det tacos. En lång dusch. Kanske städa, kanske spela ett spel eller något liknande. Det viktigaste är att jag håller mig sysselsatt, då är det lite lättare.

Tv och sodastream lät som en bra idé. Något speciellt du ska se?

Krasch

Hej! Ja, jag slängde in en tvätt nyss och tagit fram strykbrädan som nu står framför TV:n. Just nu rullar min favoritkanal (förutom Kunskapskanalen) Historychannel. Lite krig på TV och nystrukna skjortor är en bra avledande combo. Imorgon blir det långpromenad med en vännina.
Ikväll ska jag se om "Max Manus" på Netflix, en film om en av de främsta i motståndsrörelsen under nazisternas ockupation av Norge.
Med en önskan om en bra fredagkväll
Mr Krasch

Är jobbiga i början..Tills man vant sig då,minskar suget. Konsekvenstänkande är bra. Dvs vad hände sist när jag gjorde bort mig?, Senaste fyllorna som gick åt skogen, Vad gör alkoholen med oss...Osv. Ta en stund i taget om det blir för jobbigt. Se filmer om missbruk. Distrahera suget. Unna dig godsaker.. Ha en fin vit Fredagskväll..Kram..

Jame

Jag kan inte med ord beskriva den positiva förändring jag upplevt under snart sex helt vita veckor. Det är sååå värt att kämpa för. En kamp man aldrig ångrar!

Vaniljsmak

Den där fredagen kom och gick, utan större problem för min del. Hur gick det för dig Krasch? Blev det Netflix och vindruvor som planerat?

Krasch

Vaniljsmak. Det blev TV och vindruvor. Mycket bra film. Max Manus. Rekommenderas. Nu blir det långpromenad.

Krasch

Under promenaden i urskogen i lördags så stukade jag foten och knät (!) i en listig trädrot. Jävlar va ont det gjorde. Men jag linkande vidare i tre timmar. Det gick att gå-men det gjorde j-t ont. Väl hemma blev det ensamt och tråkigt. Drack SodaStream och såg på TV och mera vindruvor. Tidigt i säng med varm mjölk.Fy fan trist och tråkigt livet vara ibland.
Söndagen bestod mest av att stryka kläder - på ett ben.

Krasch

Jag funderar och förhandlar i huvudet och tänker jättemycket på öl och den sköna flykten som de första ölen ger.
Måste tänka på konsekvenserna, men det är svårt. Det är en kamp. Först var nykterheten en befrielse nu känns det som ett tvång.
Efter drygt två veckors nykterhet.....känner ni igen det?

Gunda

Känner jag igen det.
Men ett sug håller inte i sig så länge om man står emot.
Försök distraherar dig med annat. Gå på bio eller nått annat.
Det går över och i morgon ångrar du inte att du var nykter. Men blir du full då
har du ånger.
Kram du klarar det!!
?????

Krasch

Tack Gunda, du som kommit så långt. Känns som om ensamheten, skammen,oron och odugligheten kör ett Formel 3 lopp inom mig. Tidigare löste jag det med öl. Tror inte att jag har kraft att gå på bio efter jobbet. Det blir någon serie på Netflix istället. Med Sodastream.

Deathlikesilence

Känner själv samma problem angående kvällen, men det tänkte jag lösa genom att gå på AA möte ikväll kl 18:30 och sen tror jag att jag och flickvännen kryper upp i soffan med hunden framför en tv-serie, kanske med lite ost och kex. Jag tror kvällen kommer att lösa sig, både för dig och för mig. Det känns skönt att veta att det är fler i samma situation.

Gunda

Det gör bara att du mår skit och då vet vi ju hur vi tacklar den situationen.
Var istället stolt och glad över att du har varit nykter i många dagar. Se framåt oc se dig må bra, låt inte a ha makten över dig.
Stor kram. ?????

Krasch

Det känns bra att inte vara ensam om striden i huvudet. Ska ringa några vänner ikväll och bara prata. Det blir så lätt att bara isolera sig. Gunda, jag ska försöka att inte slå på mig. Men det är så nära till hands. Den vårdpersonal jag hittills mött har varit mycket kalla, det är min upplevelse. På tisdag ska jag få träffa läkaren på beroendemottagningen. Det mötet hoppas jag på.

Krasch

Igår var jag i alla fall och besökte lokala fotbolllagets famiiljedag. Med en kompis. Mycket hamburgare och korv och popcorn blev det. Kul att se alla 100 varianter på suportertröjor också. Å så alla tjejer och killar som duktigt joxar med trasan. Våra nya begåvningar. Väl hemma krascha jag i TV-soffan och slätittade. Släpa mig i säng vi elvatiden och sov fram till 14.30 idag.Ville inte stiga upp. Orkade inte med något annat än TV idag. ingen, tvätt, ingen strykning eller städning. Telefonen avstängd. Nu blir det lite mera tv och sedan i säng. Imorgon är det arbetsdag......