Träffade en man för några år sedan som har ett dåligt förhållningssätt till alkohol. Jag började känna efter ett tag att jag själv följde efter och drack mer än jag gjort förr. Jag tålde en hel flaska vin och det har jag aldrig gjort tidigare. Bestämde mig för att bryta relationen för att må bättre men tyvärr hade jag kommit till stadiet att slentriandricka vin ett par gånger i veckan. I sommar valde jag att ha mindre semester för när man arbetar så är konsumtionen mindre. Detta har medfört att jag känt den där dåliga känslan över att alkoholen styr mig och inte tvärtom! Bestämde mig för att bli medlem här för att se hur andra har det.. och KLICK poletten trillade ner förra lördagen. Jag VILL inte ha det så här, jag vill ha det som förr när man tog ett glas vin till maten och sen kände sig nöjd! Vem bestämmer då att det är så? jag såklart, och det har gått över förväntan. Igår fredag drack jag en folköl, och sen kaffe. En helt fantastisk känsla har jag fått hela veckan och stoltheten att jag är kung över mig själv! Ikväll ska jag på tjejmiddag och har bestämt att två glas vin blir det och sen vatten för resten. Ett tips till alla är att programmera in i hjärnan era mål och se det framför er så jäklar blir det i vart fall lättare. Tack alla för att man fått ta del av era liv. Kram till er från en otroligt glad och stolt sommartös.

sommartös

Måste bara skriva vilken härlig känsla det är att dricka två glas vin och sen nej tack jag tar gärna lite ramlösa! Mår som en prinsessa idag söndag. Ha en härlig dag och kämpa på alla.

Rebecka

Är i en stor kris. Efter cirka september 2014 har jag ett förändrat beteende när jag dricker. Blir arg och använder min telefon till att skämma ut mig. Fruktansvärt. Kunde dessförinnan ta något glas som ingenting. Inte nu. Är mycket rädd, då jag kämpar på många håll samtidigt. Min första relation som jag upplevde som den bästa jag haft, har gått i från mig. Jag drack ensamen inte med honom. Varannan helg.

Kunde inte klara att vara utan vin de gånger vi inte var tillsammans. Kunde inte då jag är pressad med mycket annat. Detta är en stor hjärtesorg och framförallt, en insikt om hur pass dåligt på det jag är, sedan två och ett halvt år tillbaka.

Han var mycket fin, men det var en press till om att bli lämnad då man drack ensam. Känner mig mycket pressad med att byta jobb ofta, försämrad ekonomi och med att vara alla till lags.

Tappat en tid då jag bara tänkte på mig själv och vad som var bra för mig. Körde så 20-36. Sen vet jag inte mer. Nu får jag ta mig ur en stor kärleksförlust. Jag trillade djupt ner i mitt psyke när jag insåg att det var kört. Fick ta mycket kritik från mina anhöriga om att jag borde gå på AA. En chock till. Jag? Kan det verkligen gå så fort? Jag älskade honom och vad han försökte göra. Det var underbart och fint. Att ha någon som sa, att man var dålig men som gjorde en bättre av omtanke och värme.

Nu IOM mitt sjuka beteende får jag inse, behöver inta bara mitt vindrickande som förstör. Dock, är det min sämsta tillgång i livet. Shit, shit i am scared in this.

sommartös

Rebecka, du har en fruktansvärt jobbig situation just nu som både skuldbelägger dig och ångesten som alkoholen ger. Att bli övergiven samtidigt som man mår dåligt blir ibland för mycket bara. har du någon plats som ger dig lite ro, stranden, skogen, en park eller vad som helst..jag sätter mig i min gungstol när suget, känslan av ångest kryper över mig, jag reser inte mig förrän känslan gått över och det kan ta tid och är jobbigt men jag är fasiken starkare än det onda som drar i mig! Fundera över vad som gick snett, vad kan du förändra, påverka till nästa relation. Det är aldrig för sent att hitta ett nytt levnadssätt, nya vägar även om man misslyckas på vägen så res dig igen för imorgon är en ny dag med nya möjligheter.Jag tror på dig och du ska tro på dig själv, det är du värd.

Rebecka

Ja, det onda som drar igen. Ditt tips är bra. Jag går ner till havet. Har gjort det i alla år jag kan minnas. Det är mycket onda krafter i alkohol som du skriver. Ja, det är jobbigt att bli lämnad, när man har det som jobbigast. Dock var jag tydligen beroende av vin.

Ja, att resa sig. Från en man, den första jag älskat, är svårt. Inser att för mig är det svårt att hitta. Någon att trivas med och vilja prata med i livet. Så vinet blev ett sätt att klara dessa känslor på. Dock, tack för ditt svar. Jag verkar inte vara ensaken om att ha ångest och vilja ta till alkohol.

Måste tro på mig igen. Din värme gick igenom.

sommartös

Idag är det måndag och en ny orörd vecka framför oss. Måndagar kan vara jobbiga att stå emot men hoppas att du klarat det och om inte så är tisdagen en ny dag :-). Att hitta rätt man är nog sjutton det svåraste i livet..men jag har bestämt mig för att hitta mig själv innan jag hittar en man. Må så där riktigt bra och uppskatta mitt eget sällskap, så tror jag det andra kommer naturligt. Hoppas att havet hjälper dig lite, och se ljuset i tunneln där du ser dig själv glad och leende och stolt. Ge inte upp du fixar det, ha det så bra och var rädd om dig.

sommartös

Ja vissa dagar är bättre än andra, idag var en skitdag. Trött och eländig och törstig, häller upp ett glas vitt kallt och immigt, sätter glaset mot munnen, och som en käftsmäll kommer jag på mig själv vad i h-e håller du på med? häller ut skiten snabbt och dricker ett glas av den fantastiska saften med jordgubbssmak , nästan som ett glas rött, nästan så jag övertygat mig själv nu! Bra där, bäst att lägga sig så det inte kommer en ny attack..måste klara det, snart 3 veckor utan ett glas mitt i veckan :-) Skönt att få skriva av sig.