Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

en trevlig, rogivande och stärkande semester Anders43.

Glädjande att det går bra för dig nu.
Fortsätt att ta hand om dig.

nyatider

Hej Anders
Mod60 här. Jag har inte skrivit på lääänge men är nu tillbaka. Kom inte ihåg lösenordet så jag fick skapa ett nytt "namn" så ny heter jag nyatider. Bra eller?
Det har gått upp och ner med alkoholen. Lite för mycket ner egentligen så nu är det nya tider som gäller. Jag var ju helnykter så länge men....började smutta och det gick väldigt bra först en lång tid men sedan blev det mer och mer. Ja du vet. Så nu är jag tillbaka på forumet och hittar er som jag skrev en del med och det är kuul. Glad att det går så bra för dig. Kram Mod/nyatider :)

Anders 48

Nästan en månad sedan jag skrev något här. Tiden går så fort - snart är den härliga semestern slut. På alkofronten är det lugnt och stabilt måste jag säga. Har varit iväg på semester till varmt land - och druckit en väldans massa vatten. Ofantliga mängder. Och några öl. Och något glas vin. Kanske 10 öl totalt - på en vecka! Och 2 glas vin. Det var goda öl, och 2 iskalla glas vin. Så var det med det - inte mer - och skall inte vara mer heller. Nu fortsätter semesterns sista dagar som de började - utan alkohol. Så ser det ut - och det är bra. Nöjd och belåten. Jag valde att dricka, och nu väljer jag att inte dricka. Suget är noll - och jag håller benhårt på löftet till mig själv att alkohol inte har någon "plats" i mitt liv när jag är ensam och för mig själv. Nu rullar sensommaren/tidighösten igång - och det finns inte några alkoholtillfällen på kartan. Inga "måsten". En konferens med jobbet i slutet av september - men den kan lika gärna få bli alkoholfri - enkelt för mig just nu. Och så kommer hösten - favoritårstiden!!! Och den kommer att bli nykter - som oftast.

Läser vidare härinne - och önskar all styrka och kraft till alla som kämpar med alkoholen på ett eller annat sätt. Det är f-n så jobbigt och svårt - men det nyktra ÄR faktiskt så mycket skönare - och mer harmoniskt.

Anders 48

En vecka senare......jag har druckit. En del. Sista dagarna av semestern så drack jag 2 dagar. 2 flaskor vin/dag. Idag så har jag jobbat - och sedan druckit en flaska vin. Nu alltså! Men ingen sjukskrivning - och inget mer vin. Men visst är man sååååå säker ibland på hur man känner sig - och övertygad om hur man kommer att agera och hantera. Jag hanterade inte som jag önskade. Men, som alltid, jag måste vara ärlig här på forumet om inte annat. Detta ser jag som att det "svajade till" lite. Faktiskt inte mer än så. Jag är inte nöjd med att jag gjorde det valet - men nu sitter jag här. Och har druckit en flaska vin. Och försöker ta in ännu lite mer av vad det betyder och innebär att vara "periodare"! Vi är ju några stycken härinne - inga namn nämnda. Nu tog vinet slut - och jag nöjer mig med det. Jag har inte någon idé om att släntra ner till ICA o köpa några "mellisar". Ingen tanke om att detta kommer att bli en "veckofylla". Inga sådana känslor alls - men jag tar till mig att det där med att dricka ett par öl om dagen under en semesterresa kanske inte är vad som är bäst för mig! Nåväl, det hade kunnat vara så mycket värre. Verkligen! Men jag måste vara ärlig mot mig själv. Jag har druckit mer än vad som är bra och hälsosamt för mig. Så är det.

Nu är det nästan "nattinatti", och det får räcka med en flaska vin för ikväll. Sug? Nä, faktiskt inte - men jag förstår inte vad f-n som händer i hjärnan när man "glatt" slänger i sig en halv flaska på 2 minuter - bara därför att.........?

Fortsätt kämpa alla vänner som kämpar - idag är det lördag, och det kanske är en tuff dag för en del av er. Två steg framåt, ett bakåt.........:-)

Bedrövadsambo

Hade du varit min sambo hade du fått flytta imorgon. Så hård är jag. Allt får konsekvenser. Hans ångest just nu avundas jag inte. Imorgon kl 16 är jag singel igen. Och jag tänker förbli det!

Anders 48

....men jag har inte den "ynnesten" av att vara sambo med någon. Jag väljer själv var jag vill bo - men jag kan förstå hur du menar och känner. Mitt löfte gäller för mig, och gentemot mig - inte någon sambo. Alkohol är svårt - och jag kan tänka mig att det kan bli ännu värre om man "lovar" någon annan något som inte hålls....... Om man lovar någon annan något, några ggr för mycket - så kan det ju bli för mycket........

anonym11208

och i morgon är systemet stängt, ta en nykter period, känn hur mycket bättre du kommer må. Lättare sagt kanske, men när man väl har bestämt sig för en nykter dag känns det bättre, för mig iallafall. Skönt att vakna upp utan illasmakande i munnen, kaffet smakar gott, självföroendet blir bättre, man ser bättre ut, ögonen blir mer öppna och klara, precis som hjärnan.

Anders 48

Jo, jag håller med dig....inget mer vin finns - och nu räcker det för den här gången. Jag har ju i stort sett varit nykter sedan i höstas, med någon fylla i januari, några dagar i april - och nu några dagar i augusti. Min kurva pekar åt rätt håll - men nu "stänger butiken". Lättare sagt än gjort - jo det håller jag med om. Men jag är ju en av de där konstiga "periodarna" - så nu kanske det dröjer ett halvår innan jag dricker något, eller har något sug över huvudtaget?! Blir ju inte riktigt klok på mig själv:-) Ibland önskar jag att jag bara var liiiiiiiite sugen varje dag - men så funkar det ju inte för en del av oss. Nu är iaf ICA stängt, så jag går och lägger mig - och i bästa fall så är det över för den här gången........ Hursomhelst - glappen mellan fyllorna blir längre och längre - och det är jag så glad för.........

Bedrövadsambo

Hoppas verkligen att ditt löfte till dig själv håller! Jag önskar dig innerligt ett nyktert liv, precis som jag önskar min snart ex-sambo. Du/han tar striden för egen skull!

Anders 48

Jo, jag hoppas att jag får ordning på mitt drickande! Ett nyktert liv - eller ett kontrollerat drickande. Det senare antar jag att det är svårare att uppnå?! Jag hoppas att du inte tog illa upp - men jag har ju bara "mig själv att skylla" - och lever ensam. Därav ingen anledning att flytta eller att flyttas på...... Jag önskar dig all styrka i att ev. bryta upp med din sambo - om det är det som behövs för att han skall fatta att det är dags att lägga ner sitt drickande? Om det nu är i morgon fr.o.m. klockan 16 - eller vid en senare tidpunkt så hoppas jag, och tror jag, att det är vid en tidpunkt när du känner att du verkligen har fått nog! Jag önskar mig själv ett nyktert liv - och på vägen dit, ett så nyktert liv som jag kan uppnå. Just nu så går det åt rätt håll......-om jag får kika lite i backspegeln - men visst har du rätt. Jag har misslyckats i kväll - och några kvällar den senaste veckan..........

Bedrövadsambo

Jag inbillar mig inte att han och hans saker är borta kl 16 imorgon, men han kan gärna få tro det. Dricka måttligt är en utopi för alla som druckit dysfunktionellt. Sluta helt nu är mitt råd. Om du vill sluta skjuta eländet framför dig.

Bedrövadsambo

Kl 8.30 igår söndag flyttade han. Tog med sig det nödvändigaste och hämtar resten senare, när han fått tag på boende. Och han fick lämna nyckeln. Ja, jag fick nog. Han visste vad som gällde. Han drack senast rejält för sex månader sedan och då sa jag "var nykter, sök hjälp - eller flytta." Men antabus tog han bara några veckor för sen "behövde han det inte". Ons-lör var jag bortrest. Reste hem tidigare än det var tänkt på lördagen för att umgås med honom på lördagkvällen och hela söndagen. Möts här hemma av en kasse med starköl. Tomma. Och han är asplakat. Han kan varken sitta, gå, stå eller ens prata. Då sa jag: "Sov nu, men innan kl 16 imorgon när min dotter kommer hit så ska du ha flyttat." Idag har ilskan dragit sig tillbaka, och ersatts med enorm sorg och saknad. Men jag vet att jag har tagit rätt beslut. Jag är uppväxt med alkoholiserad pappa, och vägrar att leva med det som vuxen. Vilket han också vet om.

Tänkte nog så när du skrev "tog ett par öl" under semestern. Aj aj inte bra det där, tänkte jag. Det där kan trigga.
Men bra att du bröt. Du får ordning på detta bara du kommer underfund med att den där enda ölen inte funkar.

Kram Fina och kämpa på

<3

Anders 48

Jag körde ett litet race igen. Fick hjälp att bryta - och jag besökte beroendeakuten för att "få något att sova på". Idag så skall jag för första gången träffa den terapeut (som jag borde ha träffat för ett par år sedan). Men idag så!!!! Bara en notis - jag återkommer! Men nu är jag nykter.

Anders 48

Gick på mitt livs första AA-möte igår. Det kändes bra. Kände mig väldigt välkommen. Kanske blir ett nytt idag?

Anders 48

Knallade iväg till ett andra AA-möte idag. Och i morgon terapeuten igen. Har även, tror jag, beslutat mig för att avsluta ett (frivilligt) engagemang på jobbet som har tagit en del tid, och förbrukat en hel del energi. Är ganska trött på mig själv - och undrar om detta någonsin skall sluta? Samtidigt så känner jag en förväntan och en önskan om riktig förändring. Kanske är det nu? Har ju "fallit" några gånger - men har ju samtidigt fått någon typ av uppvaknande. Kanske är det den här gången "mitt" tåg går på riktigt? Vi får se! Vi får se........

AlkoDHyperD

Bort med dem som tar kraft och in med dem som ger dig själv något värdefullt! Ja, det är väl ändå ett vägval tycker jag.
Kram

Anders 48

....projektet på jobbet! Tack AlkoHD! De tog emot det så väl - och jag är sååååå lättad! Formellt så är jag med fram till årsskiftet, men bara det att jag har berättat gör ju att jag redan ställer mig lite vid sidan om. Vet att någon annan kommer att ta över - och det känns så bra. Det var helt rätt beslut att ta - och jag tog ett djupt och behagligt andetag efter att jag bestämt mig, och även meddelat mina kollegor. Jag gick på magkänslan - och DET är jag stolt över.

Har träffat min psykoterapeut igen, och det känns kanonbra. Det visade sig att hon började sin bana som alkoholterapeut för många år sedan, så hon förstår ju precis vad jag pratar om. Är inte det lite av ödets ironi?! Vilken tur jag har! Det kommer nog att bli en rätt så lång kontakt - och kosta sina tusenlappar, men det är värt varenda krona känner jag i nuläget. Har berättat för henne att jag har varit iväg på ett par AA-möten. Jag själv är lite tveksam till att köra "dubbelt" - då kontakten med terapeuten antagligen kommer att kräva en del energi och tänkande? Någon som har erfarenhet av detta? Framtiden får utvisa - jag behöver inget svar på det idag, bara en tanke som surrar.......

Jag är beredd att gå till botten med det här nu!

Kämpa på ni alla som kämpar - det blir bättre.....:-)