Provar så här nu då

Hej allihop

Jag älskar alkohol men märker att allt eskalerat.. jag vill liksom aldrig ha en ledig hemmakväll utan lite vin. Blir knappt berusad längre och tolkar det som att min kropp vant sig totalt vid alkohol.. jag måste få stopp på detta. Jag vill ju ha roligt utan att behöva dricka. Jag smuttar lätt på vin ständigt och längtar efter ledighet för att få koppla av med ett glas. Tänkte nu försöka få stopp på detta innan det eskalerar tills jag inte kan hejda mig alls utan dricka då och då som förr. Mitt alkoholkonto är i nuläget mycket högt. Dricker både ensam och tillsammans med andra. Skämmer inte ut mig alltid vaken längst av alla men dricker tills allt är slut. Klippt 3 l på 2 dar samt 4 öl och är fullt medveten om att jag stoppat i mig rubbet helt ensam. Slutat berätta för folk att jag smuttar vin då jag insett att jag alltid dricker när jag är ledig. Nån skulle så klart reagera. Att jag spårat ut är ett tydligt tecken då jag numera dricker i hemlighet och inte pratar om det. Andra som säger på jobbet ah nu ska jag hem och ta en öl då skrattar jag och säger åh vad gott ta en för mig med men jag vet ju att jag också kommer dricka. Ska ta 2 vita veckor nu och känna efter hur det känns. Om jag ens klarar av det känns som jag inte är densamma utan mitt glas.. nån form av tomhet och omöligt att ha lika kul utan. Kanske flyr min ensamhet i glaset men det är ju trots allt glaset som får mig att inte kunna åka någonstans så det är ju glaset som isolerar mig...

Hur gör ni andra? Totalt slkoholstopp eller begränsar ni er?

Jag rekommenderar att du gör ett totalstopp på lite längre tid än 2 veckor och gör en utvärdering efter det. Du skriver att du älskar alkohol, men du märker att det eskalerat. Det är precis så det funkar med nervgiftet/alkohol. Hjärnan behöver mer och mer för att uppnå ngt slags rus.

Min egen resa kring alkoholen började med att jag (liksom du verkar det som) hade en romantisk bild av att kunna sitta och ta några öl, i princip vilken dag som helst på en pub på väg hem från jobbet. Det var ju så härligt när det blev kontinentalt och så fort man sågs skulle man ses över en AW. Nu, ca 20 år senare efter denna kombination av den kontinentala och den nordiska/ryska (kröka till rejält på helgen), är vi många som har problem med nervgiftet. Det är ju mycket pengar i denna alkoholvärld som man liksom man gjorde men nikotin, försöker upprätta hålla en bild av en härlig och fri livsstil.

Vill inte blir för långrandig kring detta, men det jag gjort märker jag är att jag först har ändrat attityd till nervgiftet/alkoholen. Hur j-a fräscht är det egentligen? Läste att bara är i Sverige kostar alkoholen ca 7.000 människors liv varje år. Var fjärde sjukhussäng upptas av alkoholrelaterade skador/sjukdomar. Alkoholen kostar oss medborgare ca 170 miljarder/år, vilket kan jämföras med t ex hela grundskolan (som i o f s kostar ca 220 miljarder). Jag tycker hela industrin är tragisk. MEN visst har jag haft mkt roligt också p g a alkoholen.

Jag pladdrar på märker jag, lite ostrukturerat...
Jag har nu varit utan skiten i ca 9 veckor och det kan jag rekommendera, det finns ett liv efter alkoholen eller rättare sagt tack vare att man är nykter, fräsch och närvarande.

Läs på forumet, skriv gärna lite och fundera sedan på hur du vill göra. Här är du inte ensam och här finns många stöttande själar.

Lycka till !

Alkoholälskare

Känner ingen sorg nu efter glasen men får se hur det är nästa ledighet. Tack för svar i alla fall. Bestämde ju mig för en vit period nu och direkt poppade det upp men då ska jag ju träffa.. det var ju så längesedan.. då ska jag ju göra.. det blir ju så kul.. kanske helt enkelt ska börja med alkoholstopp när jag är ensam.. men
Först min helt vita period som jag lovat mig. Komiskt nog sa en annan till mig igår i förtroende att de bestämt sig för en vit period då det eskalerat i sommar, ett par.. kändes väldigt skönt att kunna bestämma en vit period tillsammans med någon. Så nu är jag inte ensam. Komiskt eller hur.. helt plötsligt fick jag peppningen i min närhet från ingenstans.

... som passar på efter sommarens ofta gedigna drickande att ta en vit period. "Har blivit lite mkt nu i sommar, så jag vill ta det lugnt ett tag".
Man kan ju alltid hitta en anledning att dricka, liksom att inte dricka. I grunden handlar det om motivation tror jag. Jag har provat att sluta dricka ungefär 50 gånger (känns det som....) sista 5 åren, men inte varit tillräckligt motiverad. Jag hoppas och tror att jag är det nu. Känner mig helt enkelt färdig och less på giftet och dess konsekvenser för mig. Jag kan och har redan märkt klara mig gott utan skiten, sociala situationer är inga problem. Märker mer att vissa i omgivningen kan känna sig lite obekväma, förmodligen för att dom själva skulle må bra av att göra ngt åt sin alkoholkonsumtion kanske.
En del säger bara; Vad skönt det låter, skulle jag behöva också.

Att göra det tillsammans med ngn i r l kan ju vara bra, annars finns det många här som "reser tillsammans"
//M

Brittah

Så har jag det just nu. Skojar också när någon ska ta sin fredagsöl eller vin. Lägger aldrig ut bilder på mina glas på fb för jag skulle få ta många bilder då!
Pratar med vänner och en av dem min bästa ska ha en vit månad och jag är med på det efter denna helg som kommer.
Vill du vara med?
Vi kan peppa!
Tränar du?