Hej. Jag har ett ordentligt alkoholmissbruk. Dricker ca 1 flaska vin, varje dag i veckan, sedan 4 år tillbaka. Det är väldigt mycket. Jag jobbar heltid och har många åtaganden privat efter jobbet, jag sköter allt perfekt. När allt är gjort infaller min "varva ner tid" så på ungefär 4 timmar så dricker jag min dos innan sängdags. Jag blir inte otrevlig, jag missköter inget, jag blir inte dyngrak, det ger inga omedelbara konsekvenser som skapar ångest eller skuld. Därför är det så lätt att fortsätta och fortsätta. Det är ju ett beroende jag vill bli av med och en oro för min hälsa såklart. Känns bara som om det är helt omöjligt att bryta bort min snuttefilt. Jag kan inte tänka mig att rent fysiskt åka och träffa någon terapeut men kanske prata med en terapeut i telefon? Vad har ni för erfarenheter?

Hej
Jag är ganska säker på att du är inne på en mycket farlig väg. Just nu kan det fungera med en flaska vin per dag och arbete och andra åtaganden. För många av oss alkoholister har till slut alkoholen tagit överhand det är vad du riskerar. Klarar du att sluta i tid besparar det dig mycket lidande. Med ett mer än 50-årigt missbruk bakom mig vågar jag påstå detta.
Det viktigaste beslutet är du redan inne på nämligen att inse problemet. Grattis. När det gäller att sluta eller minska drickandet är detta forum utmärkt och alkoholhjälpen har vad jag förstår också möjligheter till telefonkontakt.
Lycka till!
vänligen
Ikaros