Nu är de på tiden att jag börjar på en egen tråd. Har varit här inne och läst och ibland kommenterat andras trådar i snart ett år.
Det är verkligen även på tiden att jag gör allvar i mitt försök att dricka mindre och måttligt. Jag har haft ett riskmissbruk ända sen tonåren och det är decennier sen nu (är 50 +). Det har varit perioder med måttligt drickande under mitt liv. Men de senaste tio åren har det eskalerat och blivit alltfler minnesluckor, ångest och känslor av kaos. Jag har i flera år varit medveten över mitt beroende men för ca 1 år sen berättade jag, på en vårdcentral och var sen hos en kurator. Det hjälpte mej lite 'på traven'. Jag gjorde sen halvhjärtade försök att hålla upp med alkoholen, men klarade högst 5-6 dagar. Sen början av detta året har det faktiskt gått mycket bättre, har t o m lyckats vara helt nykter i 3 veckor en gång. Nu är jag på den tredje veckan igen och kanske blir det en hel månad denna gången! Förr var jag ute och festade eller satt hemma hos vänner och drack. Men de senaste åren har det blivit mycket 'tröstdrickande' ensam hemma om kvällarna. Med samma Ågren och bakfylla dagen efter.. Jag är så trött på att sitta och "älta gamla sorger", dricka och må dåligt. Känner att det är på tiden att förändra mitt liv till ett sundare och förhoppningsvis mer socialt aktivt liv. Jag vet inte om jag någon gång kommer att kunna dricka "måttligt" eller kanske borde sluta helt men just idag mår jag så bra av att inte dricka alls. Jag tar en dag i taget... Blev nog lite rörigt första inlägg, det är många tankar som kommer i huvudet, när man börjar skriva. Jag återkommer . Kram och kämpa på alla därute!

Första gången någonsin jag avslöjar att jag överhuvudtaget har en alkoholproblematik. Känner så väl igen mig i vissa avseenden i din berättelse. Önskar dig lycka till och tror verkligen att du kan klara detta, då du både förstår problemen och kan sätta ord på dina känslor. Keep up the good work!

Dagarna har gått snabbt och huvudet varit fullt av många nya intryck på resan. Så jag glömde bort att skriva igårkväll. Trött men belåten med dagen nu.
Vinäger; Tack för inlägg, och lycka tlll du med!

Åter två dagar av semestern, som jag inte kan räkna. Drack 1 flaska vin i fredags (själv). I lördags blev det 4 öl (3 folköl och 1 liten starköl) i under eftermiddag och tidig kväll, hemma hos en kompis. Kände mej dock helt nykter när jag gick till sängs i gårkväll. Så idag har jag kunnat jogga en lång runda, städat och fått saker gjorda.
Men jag är besviken över att jag inte kan låta bli alkoholen, under fler dagar. I lördags var ölen nog mer som "återställare", än "social dryck". Hemsk känsla egentligen. Nu har jag drygt en semestervecka kvar. Det ska nog gå bättre, har planerat in flera trevliga aktiviteter. Kämpar vidare ?

Sinnituss

Ta vara på din kvarvarande vecka. Njut av de trevliga aktiviteterna. Här har det nästan varit sommarvarmt på eftermiddagen, trots att det bara var 6 grader i morse.

Tack Sinnituss! Jag har haft en fin dag. Strosat lite (+ lite shopping ;
) i stan, sen mys i solen med en bra bok, några timmar på eftermiddagen. Därefter en ridtur framåt kvällen. Kort sagt; en riktigt mysig dag. ???

Gunda

på dag 18 nu Manda?
Roligt att du skrev i min tråd,
Kram och du är grym som fixat mer än halva
semestern!!!

Tack för kommentar Gunda men tyvärr bara på dag 17 idag. Igår öppnade jag en flaska rosevin, som stått i kylen och "gäckat" mej i flera dagar. Alkohol-hjärnan övertalade mej till slut; "semestern snart slut", " passa på nu", och "kanske en kompis kan komma över och få ett glas". Ingen kunde komma hem till mej, och naturligtvis drack jag hela flaskan själv. Satt och pratade i telefon hela kvällen, så jag kände mej inte ensam men korken kunde jag ändå inte sätta på. Men jag har klarat 17 nyktra dagar, av 30, mer än tidigare semestrar varit. Nu väntar en kortare resa över helgen. Jag kommer som mest att dricka en öl till maten på kvällen. Känns ändå som det ska gå bra. Ger inte upp...??

Gunda

det är kanon, ge upp det kan vi inte då kommer
vi att halka ner i ett värre drickande och det kan vi inte tolerera.
kram

Tack Gunda, du har så kloka råd.? Ja, har inte hunnit skriva här på 3 dagar, då jag är på resa med mycket aktiviteter. Jag har bara druckit en öl till maten, två kvällar, under resan. Så kanske jag kunde räkna fler "nästan nyktra" dagar. Men det får bli såhär. Mår bra men har varit lätt irriterad senaste dagarna. Trevlig fortsatt helg alla här på forumet!

Kommit hem från resan ikväll. Jag hade ett kraftigt sug efter alkohol och sen blandade känslor av tomhet och ledsamhet, under tågresan hemåt. Varit i lite konflikt med en vän (igen). Men jag tror att känslorna i första hand berodde på suget efter alkohol. I vanliga fall hade jag druckit ohämmat efter en resa (om ledig dagen efter). Men nu hade jag inget alls hemma. Katten blev i alla fall glad när jag kom hem. Och jag mår faktiskt ganska bra igen nu. Sov gott alla som kämpar där ute! ?

Gunda

bra trots jobbig gårdag.
Det där med sug efter att man haft lite jobbig dag är nog mer en regel än ett undantag.
Vi har ju löst problemen med alkohol och det är vad hjärnan är inprogrammerad till.
Men desto fler gånger vi kan motstå dessa gånger desto bättre kommer det att gå.
Du är kanonduktig som fixade det!!
Kram å

Så var semestern tillända. Klarade 20 av 30 dagar. Trodde det skulle bli fler nyktra dagar. Igår innan jag var och handlade mat, hade tankarna malt: 20 eller 21 dagar kan väl inte spela nån roll.. tyvärr vann alkohol-hjärnan och det slank ner 4 folköl i shopping-vagnen. De drack jag sakta under kvällen. Har kanske äntligen börjat lära mej nåt om det här med 0,6 promille gränsen.. ?
Jag var övermodig i början av semestern, och det gick inte som jag tänkt. Men det har iaf, blivit betydligt mindre och måttligare med drickandet, än tidigare semestrar.
Jag har inte gett upp. Känner mej taggad inför en längre, helt vit period ena minuten Men andra minuten jag inte lova mej själv HELT vit. Känner mej så ambivalent, alkohol-djävulen planerar redan för ett tillfälle till helgen. Men jag ska i alla fall dricka måttligt och mer sällan i framtiden. ?

Det blev faktiskt väldigt måttligt i helgen. Jag hade planerat att gå på en mindre fest i gårkväll men det blev inställt. Hade innan ett malande i huvudet om vad/hur/mycket/lite etc som jag skulle dricka på festen. Kändes nästan befriande att den inte blev av. Så jag höll mej till mina folköl, som jag handlat hem. Drack 4 st i fredags (därefter var jag konstigt inte sugen på fler!). Sen de 2 som var kvar i gårkväll. Jag drack dem nog mest, för att de fanns där i kylen. Jag kunde lika gärna ha varit utan dem, det var ju onödiga kalorier också ; ). Men idag har jag varit ute och joggat en lång runda. Sen en sväng på loppisar, inga fynd. Men jag är nöjd med dagen (och helgen). ?

Sinnituss

Jag tycker att det låter som det går ganska så bra för dej. 20 dagar av 30 på semestern är inte illa! Förra året tror inte jag hade många helt alkoholfria dagar på semestern.
Vi kämpar på tycker jag. Träning bra mat och så lite alkohol som möjligt.
Kram!

Fredde

Hej Manda!
Kul att läsa att det går bra för dig och att du minskat på giftet och mår bättre det glädjer mig:) Nu är det slut på att sitta och älta gamla sorger och sånt som man är mindre stolt över som man gjort när man varit i klorna på alkohjävlen. Nu låter vi han törsta ihjäl istället så han inte längre kan skada oss på något sätt:) Styrkekram :)

För inlägg och "pepp"! Nu är jag på dag 5, helt utan alkohol. Jag har haft en bra, ledig dag. Känner mej utvilad och pigg efter en god natts sömn. Jag somnar så gott tack vare spikmattan, som jag köpte för några veckor sen. Jag var ganska skeptiskt till den i början, men ville ändå ge den en chans. Men den fungerar jättebra, både för sömnen och mot ryggont! Trodde först inte det var sant, men det är helt otroligt vad snabbt jag somnar (hinner inte ens läsa en halv sida i en bok ; )) Nu har jag ännu en anledning att inte dricka. Förut drack jag ofta för att kunna somna (haft sömnsvårigheter sen ungdomen), eller senare; "för att spara på sömntabletterna" (helt knasig anledning - och ibland tog jag sömntablett iallafall, i fyllan och villan!). Nu kan jag minska ner, ta halv tablett eller t o m somna utan tablett ibland.
Så nu ska a-djävulen få törsta ihjäl ( - bra liknelse, du gjorde där Fredde). Jag kommer att kämpa med näbbar och klor (och spikmatta ;) för ett hälsosammare liv och bättre mående.
Kram till er alla. ?