Nu har jag haft 8dagara nykterhet och det kliar i Alkohol strupen, första dagarna var hemska, hemsk fortfarande , sover inget , lever på godis, och undrar om livet är så här trist
Kommer man må så här livet ut nu? Vad bytte ni ut "glädjen " i alkoholen mot?

Strålande att du klarat 8 dagar. Vet inte från vilken alkoholkonsumtion du kommer ifrån och hur länge du haft ett beroende/risk- eller missbruk.
Jag slutade dricka för snart 3 månader sen, hade väl inte jättestora problem, men ändå så att jag försökt sluta många ggr, men inte klarat själv. I våras tog jag stöd av en grupp och fick en hel del verktyg.
Vinsterna när man inte dricker tyckte jag kom väldigt snabbt, speciellt minns jag att få vakna och känna sig fräsch på morgonen (Nu verkar du ju i o f s ha problem med sömnen, du kanske ska skaffa sömntabletter?)

Svar på din fråga: Glädjen i att slippa dricka, man slipper dom otroligt tråkiga och kostsamma konsekvenserna (både psykiskt, fysiskt, socialt och ekonomiskt). I mitt fall bytte jag ut drickande mot min favorithobby. En annan viktig del i att ge sin kropp naturliga kickar är att röra på sig, d v s motionera. Kan vara allt från Power-walks till jogging eller annan lustfylld träning.

MEN det som tror jag kommer att göra att jag druckit mitt sista glas är att jag bytte inställning till nervgiftet och bedövningsmedlet alkohol. Förut tyckte jag att det var ju så hääärligt att sitta och kunna ta några öl var som helst. Det var ju så kontinentalt. Det var ju så härligt att bara kunna slinka in på en pub och få försvinna in i ruset och halvdimma ett par timmar. Men hur j-a fräscht är det? Hur mår man dagen efter? Hur ser folk (och jag själv) ut när vi sitter där på puben? Vad blir konsekvenserna av att dricka? o s v

SÅ försök att hitta något där du gärna rör på dig? Det kommer att belöna sig många gånger om. Försök också att hitta något sätt att få ordning på sömnen. Dålig sömn och dåliga kostvanor är annars 2 farliga triggers för mig och många andra som har problem med alkohol.

Det var några ord från mig på vägen.
Stort lycka till med ditt nya och fräscha liv!