Jag har ingen aning om vad jag ska skriva.. bara att jag blivit medlem här känns iaf som ett första steg. Jag kan inte sluta dricka alkohol! Jag tänker varje morgon "nu räcker det" men sen sitter jag där igen på em/kväll med mitt vin...

Bra att du startat tråd..Läs trådar och fundera hur stort ditt a-problem är? Det lättaste sättet är att försöka vara nykter en längre tid. Klarar man inte tex 1 vecka så har man problem..Jag försökte sluta säkert 100 gånger.Bara dricka på helg, bara svagt vin, aldrig ensam osv..Det dröjde inte länge förrän gränserna hade överskridits..När jag beslutade mig för att sluta för gott, kändes det betydligt lättare..Beslutet har blivit starkare med tiden..Jag önskar dig lycka till.Det går att förändra sitt liv och sitt missbruk...Kram..

Nathalie84

Tack för ditt svar.. skönt ändå och höra att man inte är ensam. Igår var jag nykter, brukar kunna hålla mig 2 dagar.. men tredje dagen den är värst!!

I taget. När suget kommer måste du ha andra aktiviteter inplanerade som inte innefattar alkohol.. Sug är en känsla som går över.. Beroendet har makten över din hjärna för stunden, men det är du som gör handlingen att dricka. Ha ingen alkohol hemma det är lättast.. Läs på forumet om tips och råd för den hjälp som passar dig.. Kram

Nathalie84

Tack! Ska läsa igenom mer idag här tänkte jag.. kanske är lättare om man ser att det finns fler och att människor tar sig igenom det. Tack för ditt stöd! Kram

Restart2017

Du klarar hålla dig i dag med, sen plötsligt är det dag fyra och du har nått längre än du brukar.
Efter det, tar du dag för dag, så gör iaf jag.
Vaknar och tänker: i dag ska jag va nykter, det va skönt igår och det är grymt skönt att vakna utan ångest och bakfulla
Lycka till!!

Nathalie84

Tack så mycket! Ja det är ju skönt o vakna pigg o klara av dagen på ett annat sätt än när man är bakfull. Hur länge har ni hållt er nu?

Eller förbli nykter.. Det tycker jag är 2 olika saker.. I början kanske man håller sig nykter.. Efter ett tag så ville jag förbli nykter.. Kan säkert se olika ut.. Men jag tror att om man funderar mycket kring beroende, varför dricker jag? Vad händer när jag dricker? Konsekvenser? Det är då den stabilare nykterheten tar sin början. Jag har varit fri i över 1, 9 år.. Det trodde jag inte för 2 år sedan att jag skulle klara.. Jag har aldrig ångrat en nykter dag.. Kram..

Nathalie84

Vad duktig du är!! Starkt jobbat! :)
Jag vill kunna dricka vin till en god middag.. nån gång ibland. Har kunnat det förut. Hänt mycket i flera år som gjort att jag mått psykiskt dåligt och inte fått hjälp på det. För nästan 2 år sedan är första gången jag tog till alkohol för att få må bättre i stunder, vilket blev oftare och oftare.. vi har alkoholism i släkten och börjar känna att jag börjar få ett beroende. Så därför vill jag sluta innan det är för sent.. det blir bara ett till problem på mitt psykiska problem. Kram och ännu en gång var härligt att höra att du mår bra idag:)

Greta99

Efter dag 5 blir det lättare. Sök gärna upp ett beroendecentrum (inte alls så läskigt som man kan tro) det finns hjälpmedel såsom en medicin som heter Campral som dämpar suget. Det fungerar på mig. Jag har varit nykter i 17 dgr nu. Känns helt fantastiskt. Hjälper om man kan byta miljö också.
Lycka till, du är inte ensam!!
Kram

Nathalie84

Va bra jobbat greta99:)
Ska ha i minnet att det är lättare efter 5 dagar.. borde fixa det! Tyvärr fixade jag inte igår.. så dag 1 igen. Kram