Hej,

Jag är 23 år gammal och börjar inse att jag har ett alkoholproblem. Sen jag gick i gymnasiet har jag regelbundet konsumerat mycket alkohol, förmodligen främst för att jag hela tiden har funnit mig i olika sammanhang som alla har haft en liberal alkoholkultur, restaurang-jobb, sabbatsår i Barcelona, och nu student. Jag har sedan ungefär ett år tillbaka blivit van vid att dricka mellan 2 och 6 standardglas både fredag och lördag, samt dricka mellan 1 och 4 standardglas någon dag i veckan. Jag får numera ett sug efter alkohol om jag går nykter 3 dagar.

Jag klarar av att bedriva min vardag utan problem men jag blir orolig för vart de här vanorna kommer leda mig. Jag vill ta itu med mina alkoholproblem, och tänker börja med att ta en vit månad. Är det en bra idé? Har någon några tips på vad jag kan göra för att se till att jag klarar den vita månaden? Hur vet jag om jag borde söka professionell hjälp?

Hälsningar,

J

Berra58

Undvik under din vita månad miljöer där alkohol förekommer, typ fester..
Ha ingen alkohol hemma.
Tecken på att du är i problem:
Du vill dricka dan efter, du dricker ensam, du får minnesluckor, du får abstinens...
Lycka till!

Hill89

Ta en dag i taget, tänk inte längre fram än den dagen du faktiskt är på. Tänk att denna dag ska jag klara av. Och när helgen kommer. Svara inte om dina vänner ringer eller sms om du vet att du med stor sannolikhet kommer bli bjuden på fest. Och om du känner abstinens kanske du borde åtminstone ringa och prata med nått ställe som har hand om beroende . Lycka till! Mvh hill