Varit nykter nu sedan 10 juli. Lovat mig själv att inte dricka på en lång tid framöver. Det eskalerande förra sommaren. Vi skulle renovera vårt kök. Vi var i Polen på semester under tiden. Snickaren ringer och säger att vi har något vitt i golvet, typ svamp. Tyvärr hade jag ju en del problem med a redan då. Frugan fick ringa till försäkringsbolaget, boka om resan mm mm mm. Det visade sig vara äkta hussvamp. Den är ofarlig för oss men äter upp träet. Tvingade dit försäkringsbolaget som tog dna-prover och skulle återkomma inom en vecka. Det ringde ingen, väntade, jag ringde inget svar. Vi började riva och sanera själv kan ju inte vara utan kök och allrum. Efter 6v ringer försäkringsbolaget och säger att det går på försäkringen är äkta hussvamp.Blir så trött för vi hade ju ringt och ringt ingen visste något. Vi lånade flera hundratusen för renoveringen som vi inte hade behövt. Suck nytt kök i äkta ask fick vi upp snyggt som fan. Sedan malde det på jag slutade med medicin, åkte på kurs till Stockholm söp till det var borta flera dagar frugan efterlyste mig hos polis och missings people. Jag blev lobad av polisen i Mölndal och körd till Sahlgrenska sjukhuset. Kunde ringa min fru mitt i natten. Hon ringde en av mina kollegor som kom på fredags morgon.

Mina elever hade skicka mess via fb, de satt och grät i korridorerna, kunde inte ha lektioner, mina kollegor var till sig. Jag fattade ju inte vilket enorm cirkus det blev av allt. Kommer aldrig glöma den måndagen jag skulle tillbaka till jobbet. På mötet på morgonen ställde jag mig upp och sa "Hej jag heter Magnus och är alkoholist" med darrande röst och knäsvag fick jag det gjort. De flesta satt som frågetecken med gapande mun och stooooora ögon. Ingen visste mer än ett fåtal som jag berättat för. Det var ett av mina tuffaste beslut jag tagit. Detta var i november. Precis ett år idag. 26/11. Mina elever blev i alla fall överlyckliga att se mig. Det var kramar och allt, helt otroligt att man hade sådan empati för mig. Påbörjade behandling. Blev konflikt med min förvaltningschef som ville ge mig en varning för jag hade varit full i tjänsten. Godtog inte det och sa att ge mig en varning du men då för att jag varit borta en dag utan giltigt förfall. Han vägrade och jag som är ordförande i facket visste ju bättre så jag kallade in min regionombudsman. Det blev ingen varning.

Livet leker nu, mår bättre, behandlingen går bra och jag mår bättre. Detta går bra ända fram till juli14. Upptäcker då att hussvampen är tillbaka. Huset blir inlöst till en summa som inte täcker det jag lade förra året. Jakten börjar på nytt. Jag känner styrka men något mal i bakhuvudet. Åker till min syrra i Eskilstuna. På min sons födelsedag krökar jag till det så in uta...... blir lobad för andra gången på två år. Bra gjort. Det är först nu som jag börjar förstå hur illa det är. Kallad till soc får träffa en trevlig yngre tjej som jobbat på behandlingshem för alkoholister. Hon förstår det hela, är nöjd med mig trots allt som hänt. Tyckeratt jag gör allt rätt och man får räkna med bakslag. Hon lägger ned utredningen mot min familj. Angående körkortet så säger hon. Om det blir en utredning träffas vi igen men jag är inte orolig i dagsläget säger hon. Detta mal ju i huvudet. Jag är ju tvungen att ha bil för att jobba. Än i dag har jag inte hört något om detta. Det har snart gått 4 månader men hotet gör mig illa till mods även om jag tror att de inte tar kortet. Har ju aldrog blivit bötfälld innan.

Sitter nu idag i mitt svamphus. Vi har röjt i flera veckor och fredag 31 är det inflyttning. Min behandling kommer att avslutas i december och jag ska äta medicin, antabus till juni har jag bestämt mig för.

Så man kan sluta om man vill, det är aldrig för sent att vända på steken. Det finns hopp för alla men man måste själv vilja ta första steget. Man måste vara openminded för hjälp. Kunna tåla sanningen, få höra den. Tänk på det alla ni som känner er värdelösa pga drickandet. Det är inte ni.Ni har drabbats av en sjukdom som kräver behandling. Man måste få äta medicin om man är sjuk. Var inte generade för det. Det enda som är jobbigt är att den svanska läkarkåren och sjukvården inte har kunskap om detta med alkoholism. Vi ligger 30 år efter USA. Rädsinte detta ändå ta hjälp. Nu ska jag avsluta min kopp kaffe och fortsätta packa. Vi höres alla underbara individer där ute. Kram på er alla.

De lovade återkomma. Jag skulle inte kontakta advokat och jag skulle inte kontakta de som skulle bestämma om anmälan. Jag har dock bestämt mig för att släppa det så gott jag kan och titta framåt.

Hej allihopa!
Sommaren går. Jag har fått nytt jobb, eller nygammalt jobb på min skola där jag jobbade innan med en riktigt bra lön 40000 som lärare. Känns riktigt kul men mina elever grät och mina kollegor var chockade. Hade inte riktigt väntat mig denna reaktion. Det var oerhört känslosamt men även ganska så härligt att man är så omtyckt ändå. Ja min chef hon var allt annat än glad. Hon har tappat tre legitimerade lärare nu. Vi får se om hon hör av sig.
Familjen har varit i Kroatien i sommar, med stopp i Budapest, Zagreb och Lodz i Polen. Kan bara rekommendera Kroatien, vi var på ön KRK, helt fantastiskt. Vilket väder, vilket vatten och NYKTER var jag (äter ju antabus än). Så underbart att inte behöva jaga sprit eller öl. Var vid grottorna i Postjnska också på vägen ned. Fantastiska grottor. Nu har vi varit i husvagnen och vi har städvecka på campingen nästa vecka men den får jag ta frugan börjar jobba.
Måste ringa tandläkaren för jag har fått tillbaka min tandvärk, håller på att rotfylla en tand men de blir ju aldrig klara. De skulle återkomma förra året men gjorde så inte och jag tänkte inte på det när man inte har ont. Ha en fin söndag alla där ute.

Bedrövadsambo

Vad är väl lite tandvärk när du har så många positiva nyheter att delge oss ? Grattis till nya jobbet, med kanonlön! Och grattis till en fin, nykter sommar! Härlig läsning ?????

Plötsligt händer det, plötsligt vänder det. Kanske är dina Prövningsår nu till ända och du kan hamna i ett vardagligt lunkande. Skönt att du fått nytt jobb och ett rejält ? åt din f.d. arbetsgivare.

skogsfrun

Hej, jag är ny här men jag har läst hela din tråd. Du har haft en oerhört tuff tid tycker jag. Stort grattis till nya jobbet. Skönt att lämna det gamla bakom sig. Du skriver inte så mycket om intressen och vänner men jag kände att du kanske skulle behöva en fristad? Utveckla din hobby med bilar t ex tillsammans med andra? Det var bara en tanke. Sköt om dig!

Mina känslor åker karusell just nu. Det är mycket tjafs hemma. SKa snart gå av min antabuskur. Tagit ut ny burk OM OM OM det slirar. Frugan säger att hon kommer vara nervös, stressad ja allt. Hon hotar att ta ut skilsmässa mm om jag börjar supa igen. Vilket jag inte ska eller försöka. Känns jobbigt att inte tilltron finns. Förstår henne men samtidigt inte. Vill ju ha stöd och tilltro inte beskhet och hot. Kommer att gå på AA igen för att hålla mig än mer motiverad.

Känns ibland som man vill ställa sig framför tåget så omvärlden slipper ett problem. Min lille pöjk betyder så mycket för mig så det kommer jag inte att göra. Är nog för feg för det. 17 månader nu av total nykterhet.

Trivs på ny-gamla jobbet. Eleverna gillar mig och kollegorna tycker det är bra att jag är tillbaka. Känns kul. Har en chef som litar på mig och hon vet om mitt fd missbruk. Mina gamla elever försöker övertala mig och kollegorna likaså men från den chefen är det tyst.