Kinna

Mitt inlägg kom visst inte med!
Nu gör jag ett nytt försök mot ett hälsosammare liv! Vill ju leva ett långt liv! Inser att om jag fortsätter så här blir det inte så!
Vill inte använda alkohol så fort det tar emot! När stressen tröttheten, ilskan kommer då måste det dövas! Nu är det slut på det! Har klarat första dagen ! Kom iväg och simmade fösta gången på länge! Nu kör vi!

Fredde

Jag är med på min första dag som nykter och mitt mål är att vara vit en månad. För som jag har mått idag vill jag inte må igen och det ska jag ha i åtanke om jag skulle få sug på alkohol igen. Ja nu kämpar vi vidare till ett bättre mående och ett bättre liv på alla sätt:)

Fredde

Ja det är bra att ha ett mål i sikte som man kan sträva efter men man får ta en dag i taget.Ja nu får det vara slut på att fly och döva alla känslor med alkohol för enda sättet att bli av med dom är att våga möta dom i nyktert tillstånd och bearbeta alla känsor man har inom sig oavsett hur jobbigt och skrämmande det är.Vad bra att du var och simmade för det är viktigt att göra saker man mår bra av och som får en att tänka på annat.

Kinna

Klockrent Fredde!
Är precis det jag iallafall gör flyr! Flyr när jag är stressad, flyr när jag är sårad, ledsen! Har haft det tufft på jobbet ett tag! Bestämde mig i går för att vara hemma några dagar! Pausa mitt liv för återhämtning och reflektion! Jag tänker ta mig till ett hälsosammare liv även om det blir gupp på vägen

Fredde

Ja visst är det klockrent men så jäkla korkat om man tänker efter ;) Fly från alla negativa känslor och allt som känns jobbigt och dricka och tycka synd om sig själv än att istället försöka vara stark och rakryggad och våga möta alla ens demoner som gör livet surt för en.För varje gång man flyr så fylls ju ryggsäcken på med allt skit och för varje dag blir den tyngre och tyngre att bära och ännu mer negativa känslor blir det att bära och man blir tröttare mer deprimerad och livet blir grått och trist på alla sätt.Ju längre man väntar med att våga öppna ryggsäcken och försöka reda ut och bearbeta alla negativa känslor desto jobbigare och krävande blir det. sen när man väl vågar göra det. En liknelse skiter jag i att diska på några dagar så byggs det snart upp ett berg av disk och då blir det till slut svårare att hitta motivation och styrka till att ta tag i det.Men diskar man efter varje måltid så blir allt så mycket lättare för då tar man tag i det direkt så slipper det bli så jobbigt;) Visst det är lättare sagt än gjort för jag vet ju själv hur svårt det är med tanke på att jag likt dig druckit när det blivit för mycket av allt skit.Vi har ju mitt i allt tagit ett första steg genom att inse och få insikt att vi behöver göra en förändring i vårat liv för att vi ska kunna må bra och trivas med oss själva och det är ju en styrka i sig:) För den man mest sårar när man är destruktiv är ju en själv i slutändan och mår man inte själv bra så mår ju inte ens nära och kära bra heller för det blir negativa ringar på vattnet bara.För i slutändan är det bara en själv som kan förändra sitt liv till det bättre ävne att man kan få hjälp på vägen genom familj och vänner osv. Är glad och tacksam att jag hittade denna sidan och kunna stötta och hjälpa andra dela tankar och känslor med likasinnade för det ger mig motivation och styrka att fortsätta kämpa till ett bättre mående:)

AlkoDHyperD

Fast när jsg öppnade min ryggsäck efter nästan tjugo år så golvade den mig. Som om jag blev smittad av det som fanns där i. Har de senaste två åren många gånger funderat på om det var ett misstag. Om vissa dörrar ska förbli låsta.
Ändå håller jag med dig. Förr eller senare måste skiten upp. Mitt misstag var nog att den kom upp i en sårbar tid.
Vi kanske ska börja sätta ord på våra demoner här i anonymiteten.
Hur ser dina ut?